Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 07 21

Ne „Bucks“: ateinančio NBA sezono čempione specialistai regi kitą komandą

NBA sezonas baigėsi praėjusią naktį, Giannis Antetokounmpo dar šventė savo pirmąjį titulą, laimėtą su „Milwaukee Bucks“, o lažybininkai jau pateikė kito sezono prognozę.
Kevinas Durantas, Jamesas Hardenas, Kyrie Irvingas
Kevinas Durantas, Jamesas Hardenas, Kyrie Irvingas / „Scanpix“ nuotr.

JAV lažybininkai mano, kad „Brooklyn Nets“ klubas turi geriausias galimybes triumfuoti NBA čempionate po metų.

Antrojoje vietoje vertinami „Los Angeles Lakers“ šansai.

Naujasis NBA čempionas „Milwaukee Bucks“, finalo serijoje 4-2 nugalėjęs „Phoenix Suns“, rikiuojamas trečioje pozicijoje.

„Šį sezoną „Nets“ ir „Lakers“ pritraukė daugiau pinigų nei kitos komandos, – sakė „William Hill“ atstovas Nickas Bogdanovichius, pabrėžęs, kad svarbiausiu faktoriumi prognozuojant yra komandų talentai. – Tai – normalu, jei vaikinai liks sveiki, jie tikrai pakels savo komandą.“

Kevinas Durantas, Jamesas Hardenas ir Kyrie Irvingas sužaidė tik 8 reguliariojo sezono rungtynes visi kartu praėjusį sezoną Bruklino ekipoje.

„Nets“ žygis atkrintamosiose varžybose buvo sujauktas Rytų konferencijos pusfinalyje, kai K.Irvingas pasitempė kulkšnį, trauma kamavo ir J.Hardeną.

„Scanpix“ nuotr./Kyrie Irvingas ir Jamesas Hardenas
„Scanpix“ nuotr./Kyrie Irvingas ir Jamesas Hardenas

„Nets“ pralaimėjo per septintąsias serijos rungtynes po pratęsimo „Bucks“, kuri galiausiai tapo NBA čempione.

Komandų akcijas galėtų pakeisti žaidėjų perėjimai, bet ši vasara rinkoje turėtų būti gana rami.

Kawhi Leonardas ir Chrisas Paulas gali tapti laisvaisiais agentais, nes turi tokią galimybę pagal sutartis. Bet K.Leonardas dar ilgokai nežais dėl traumos, o Ch.Paului yra 36-eri.

„Yra ženklų, kad daugiau veiksmo bus mainų rinkoje nei laisvųjų žaidėjų turguje, – sakė Las Vegaso lažybininkas Jeffas Shermanas ESPN. – Kas žino, ar Daminas Lillardas bus iškeistas. Jei taip įvyktų, tai būtų svarbesnis veiksnys nei bet kokio laisvo žaidėjo pasirašymas.“

„Scanpix“/AP nuotr./Damianas Lillardas prieš Anthony Davisą
„Scanpix“/AP nuotr./Damianas Lillardas prieš Anthony Davisą

„Philadelphia 76ers“ talentas Benas Simmonsas irgi gali būti išmainytas. Australijos krepšininko pataikymas strigo, kai Rytų konferencijos lyderiai pralaimėjo pusfinalyje 3-4 „Atlanta Hawks“ klubui.

„Phoenix Suns“ pasiekė NBA finalą pirmą kartą nuo 1993 metų, bet kitą sezoną jos galimybės triumfuoti vertinamos 5–6 pozicija drauge su „Utah Jazz“.

„Scanpix“ nuotr./„Milwaukee Bucks“ tapo NBA čempionais. "Suns" lyderis Devinas Bookeris šįkart prametė 7 tritaškius.
„Scanpix“ nuotr./„Milwaukee Bucks“ tapo NBA čempionais. "Suns" lyderis Devinas Bookeris šįkart prametė 7 tritaškius.

„Nežinau, kiek kuro dar liko pas Chrisą Paulą, – vertino N.Bogdanovičius. – Kita vertus, Devinas Bookeris ir Deandre Aytonas yra žaidėjai, apie kuriuos irgi galima lipdyti komandą. Šie metai nebuvo atsitiktiniai.“

„Golden State Warriors“ nepateko į atkrintamąsias varžybas, bet jų galimybės 2021–2022 m. sezoną vertinamos ketvirtoje vietoje.

Snaiperis Klay Thompsonas laukiamas grįžtantis į aikštę po Achilo sausgyslės traumos, o „Warriors“ dar gali panaudoti du naujokų biržos šaukimus, kad gautų stiprų žaidėją į pagalbą savo patyrusiems lyderiams. Dusyk NBA naudingiausiu žaidėju išrinktam Stephenui Curry yra 33-eji, o vidurio puolėjui Draymondui Greenui – 31-eri.

„Scanpix“ nuotr./Klay Thompsonas ir Stephenas Curry
„Scanpix“ nuotr./Klay Thompsonas ir Stephenas Curry

Lietuvos krepšininkų atstovaujamoms komandoms triumfas NBA pirmenybėse negresia.

„Indiana Pacers“, kurioje žaidžia Domantas Sabonis, pagal tikimybę laimėti aukso žiedus rikiuojama šešioliktoje vietoje, „Memphis Grizzlies“ su Jonu Valančiūnu – aštuonioliktoje.

Skaičiuojama, kad komanda, kuriai prieš sezoną buvo prognozuojamas titulas, per pastaruosius šešis sezonus laimėjo NBA čempionų žiedus keturis kartus.

Prie autsaiderių priskiriamos Deivido Sirvydžio „Detroit Pistons“, taip pat „Orlando Magic“, kurioje sezoną baigė Ignas Brazdeikis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius