-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 31

Kobe Bryantą pražudęs sraigtasparnis į orą pakilo be leidimo

Sekmadienį sudužęs NBA legendą Kobe Bryantą skraidinęs sraigtasparnis net neturėjo leidimo pakilti į orą tokiomis prastomis sąlygomis, kokios buvo lemtingąją dieną, praneša „Forbes“.
Kobe Bryantas
Kobe Bryantas / „Scanpix“ nuotr.

Devynių žmonių gyvybes pareikalavusioje avarijoje sudužęs sraigtasparnis priklausė „Island Express Helicopters“ kompanijai, kuri neturėjo leidimo vykdyti skrydžių su keleiviais sąlygomis, kuomet matomumas yra sumažėjęs ir pilotui gali tekti pasikliauti vien sraigtasparnio navigacijos prietaisais.

Sraigtasparnį pilotavęs Ara Zobayanas leidimą skristi pasitelkiant vien tik transporto priemonėje įtaisytus orientavimosi prietaisus turėjo, bet manoma, kad jo patirtis dar buvo nepakankama tokių sudėtingų sąlygų skrydžiui.

Be to, sraigtasparnyje nebuvo reikalingos įrangos, galinčios nustatyti ir pranešti apie kliūtis ar reljefo pasikeitimus. Ji nėra privaloma, tačiau skrendant prasto matomumo sąlygomis išsiversti be šios įrangos yra praktiškai neįmanoma.

„Island Express Helicopters“ bendrovė po nelaimės neribotam laikui sustabdė savo veiklą.

Primename, kad lemtingo skrydžio metu žuvo ne tik K.Bryantas ir pilotas A.Zobayanas, bet ir krepšininko dukra Gianna, beisbolo treneris Johnas Altobelli su žmona ir dukra, mergaičių krepšinio komandos trenerė Christina Mauser bei į rungtynes vykusi Payton Chester su mama Sarah.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius