TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 11 05

Kodėl „Rockets“ nepažėrė Donatui Motiejūnui dešimčių milijonų

Kitaip nei Jonas Valančiūnas kitas lietuvis Donatas Motiejūnas šiemet nesudarė su NBA klubu ilgalaikės dešimčių milijonų sutarties. Iki lapkričio 2-osios „Houston Rockets“ galėjo pasiūlyti 25-erių puolėjui ilgalaikį kontraktą, bet to nepadarė. Kodėl? „Houston Rockets“ ekipos apžvalgininkas elementariai paaiškino, kodėl NBA komanda nesiryžo įsipareigoti lietuviui.
Donatas Motiejūnas
Donatas Motiejūnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Nė kiek nenustebau“, – pareiškė Calwinas Watkinsas, „Rockets“ komandą į namų ir išvykos rungtynes po visą Ameriką lydintis jau ilgus metus.

Amerikiečio teigimu, „Rockets“ vertina 213 cm ūgio puolėją. Tačiau nelaukti kitos vasaros ir iškart sukirsti rankomis su legionieriumi buvo pernelyg rizikinga.

„Rockets“ labai įdėmiai stebi Donato reabilitaciją. Visai kaip su Dwightu Howardu, – pasakojo C.Watkinsas. – Neaišku, kada Motiejūnas grįš į aikštę, bet jis ne ką mažiau talentingas nei kitas sunkusis krašto puolėjas Terrence'as Jonesas.

„Rockets“ turi palaukti, kaip taisysis Donato sveikata. Dabar tai – svarbiausia. Ir tik tada bus aišku, ar Motiejūnas yra vertas ilgalaikio kontrakto. Nugaros problemos yra labai pavojingos“.

D-Mo nugaros trauma akcentuojama ne be reikalo. Nuo kovo pabaigos dėl nugaros traumos neberungtyniaujantis D.Motiejūnas turėjo grįžti į aikštę liepos mėnesį, bet pirminės gydytojų prognozės neišsipildė.

Jau lapkričio mėnuo, o NBA apžvalgininkai spėja, kad D.Motiejūnas į aikštę geriausiu atveju grįš tik gruodį.

Jei D.Motiejūnas grįžęs į aikštę demonstruos tokią formą, kokią rodė iki traumos, prognozuojama, kad vasarą sudarys bent 4 metų 40-44 mln. JAV dolerių kontraktą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius