Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 13

Kristapo Porzingio debiutas „Knicks“ klube: nušvilptam latvių talentui – plojimai

Kai birželio pabaigoje NBA naujokų biržoje „New York Knicks“ ketvirtuoju šaukimu pasirinko Kristapą Porzingį, Bruklino arenoje pasigirdo kurtinantis Niujorko ekipos gerbėjų švilpimas. Tačiau tąsyk net vaiką pravirkdęs 19 metų 217 cm ūgio krepšininkas tildo kritikus. NBA apžvalgininkai puikiai įvertino debiutines K.Porzingio rungtynes su „Knicks“ apranga.
kristaps-porzingis-full-sl-highlights-vs-spurs-20150711-12-pts-knicks-debut
Kristapas Porzingis

Las Vegase NBA vasaros lygoje latvis su „San Antonio Spurs“ žaidė kęsdamas šlaunies skausmus, bet per 18 minučių sugebėjo įmesti 12 taškų (3/5 met.), atkovojo 3 kamuolius ir blokavo 2 metimus.

„Tikiuosi, kad tie, kas mane nušvilpė, dabar man ploja“, – po mačo sakė K.Porzingis.

Las Vegase pasižiūrėti latvio debiuto apatinėje arenos tribūnoje susirinko tūkstančiai „Knicks“ gerbėjų. Jie liko pamaloninti – K.Porzingis agresyviai žaidė puolime ir buvo aktyvus gynyboje.

„Manau, kad jis atliko puikų darbą, – po rungtynių sakė „Knicks“ treneris Derekas Fisheris. – Atsižvelgiant į tai, kad tai jam buvo pirmosios NBA stiliaus rungtynės, Kristapas pasirodė gerai.“

VIDEO: Kristapo Porzingio debiutas Niujorko klube

Be to, jis pasižymėjo dviem kurioziškais metimais. Kai latvis bandė įdėti į krepšį ore pagautą kamuolį, šis atšoko nuo lanko, bet vis tiek įkrito. Kitą kartą K.Porzingis pasižymėjo keistu metimu iš vidutinio nuotolio po driblingo.

Gynyboje liesas aukštaūgis naudojosi savo centimetrais. Po susitikimo krepšininkas kalbėjo, kad nekantrauja sulaukti antrųjų rungtynių.

„K.Porzingis turi potencialo ypatingai gintis. Jis puikiai susikeitė su komandos draugais ir uždengė žemesnius varžovus. Manau, kad gynyboje jis įnešė reikšmingą indėlį“, – sakė D.Fisheris.

Kristapas Porzingis
Kristapas Porzingis

Kalbėdamas apie latvio puolimą, „Knicks“ treneris teigė, kad sąlygos pasižymėti vasaros lygoje – labai sudėtingos.

„Čia tai padaryti sunku, nes čia daugiau prasižengiama, kitaip žaidžiama puolime. Svarbiausia, kad Kristapas žaidė agresyviai ir dažnai stojo prie baudų metimo linijos. Jis nebijo kontakto. Tokio ūgio vyrukui tai – į naudą“, – pridūrė D.Fisheris.

Jau artėjančią naktį „Knicks“ susitiks su „Los Angeles Lakers“. Tai bus dar viena proga K.Porzingiui parodyti, kad Niujorko sirgaliai be reikalo nušvilpė Latvijos krepšinio talentą.

„Sirgaliai Niujorko gatvėse man buvo malonūs – ne taip, kaip socialiniuose tinkluose“, – šyptelėjo K.Porzingis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius