Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 17

Kur labiausiai tiktų M.Kuzminskas: „Bucks“, „Lakers“, o gal pas J.Kazlauską?

Buvęs „New York Knicks“ puolėjas Mindaugas Kuzminskas galėtų būti naudingas ne vienai NBA komandai, įsitikinęs NBA apžvalgininkas Bryanas Kalbrosky, savo nuomonę parėmęs įdomiais statistikos rodikliais.
Jonas Kazlauskas ir Mindaugas Kuzminskas
Jonas Kazlauskas ir Mindaugas Kuzminskas / Alfredo Pliadžio nuotr.

M.Kuzminskas buvo atleistas iš Niujorko klubo, kai „Knicks“ nusprendė atlaisvinti vietą penkiolikos žaidėjų sąraše Joakimui Noah.

„Pirmenybė liks NBA. Tačiau, kas žino – gal niekam manęs nereikės. Tada svarstysiu sugrįžimą į Europą, – šią savaitę sakė M.Kuzminskas. – Jei man reikėtų pinigų, būčiau likęs Niujorke. Tačiau aš noriu žaisti, o ne sėdėti ant suolo.“

Iš šios citatos tampa aišku, kad 28 metų lietuvis nekainuos daugiau nei veteranui numatytas minimalus atlyginimas (1,4 mln. dolerių). Tad pažiūrėkime į komandas, kurios yra išreiškusios susidomėjimą M.Kuzminsku, ir pasiaiškinkime, kodėl jis ten galėtų sėkmingai pritapti.

„Milwaukee Bucks“?

Praėjusį sezoną M.Kuzminskas pelnė 15 taškų ir atkovojo 4 kamuolius žaisdamas prieš „Bucks“. Jo žaidimas neprasprūdo pro sirgalių akis.

Milvokio klubo vadovams reikėtų atlaisvinti vietą lietuviui ir veikiausiai tektų atleisti DeAndre Ligginsą. Jis neturi garantuotos sutarties, ir, nors žaidžia neblogai, M.Kuzminskas galėtų jį pakeisti dėl kelių priežasčių.

Varžovų metikai atakavo 3,4 proc. prasčiau, kai M.Kuzminskas buvo aikštėje praėjusį sezoną „Knicks“ komandoje. Tuo tarpu „Bucks“ pataikymo procentas iš vidutinių nuotolių yra šeštas nuo pabaigos lygoje.

Per ataką kertant į baudos aikštelę „Bucks“ krepšininkai vidutiniškai pelno po 1,17 taško, o tai yra tik 22-as rezultatas lygoje. M.Kuzminsko vienos atakos įkertant į baudos aikštelę vidurkis buvo 1,4 taško praėjusį sezoną. Šį sezoną pagal šį rodiklį aukščiausias „Bucks“ komandoje yra Giannio Antetokounmpo vidurkis – 1,31.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Giannis Antetokounmpo
AFP/„Scanpix“ nuotr./Giannis Antetokounmpo

„Bucks“ dažnai meta baudas, bet yra prasčiausiai dėl kamuolių puolime kovojanti komanda. O M.Kuzminskas, pagal „Cleaning the Glass“ duomenis, buvo vienas geriausių žaidėjų, kurie kovojo dėl kamuolių puolime po netaiklių baudų metimų.

„Los Angeles Lakers“?

Pernai jis sudarė sutartį su „Knicks“, nors tą pačią vasarą juo labai domėjosi ir „Lakers“.

Nors Los Andželo komandos vadovai pasikeitė ir dabar daug įtakos turi Magicas Johnsonas bei Robas Pelinka, ir šiuo metu „Lakers“ yra tarp kelių klubų, kurie aktyviai domisi M.Kuzminsku.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Magicas Johnsonas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Magicas Johnsonas

Jis galėtų sustiprinti lengvųjų puolėjų grandį, kuri tikrai nėra pati stipriausia Los Andželo klube.

„Lakers“ svarbiausia šio sezono užduotis yra pasidaryti finansinės erdvės kitos vasaros veiksmams. Kadangi M.Kuzminsko sutartis baigtųsi ateinančią vasarą, jis nesugriautų ilgalaikių Los Andželo klubo ateities planų.

„Atlanta Hawks“?

M.Kuzminskas domino ir Atlantos klubą dar prieš savo debiutą NBA. „Hawks“ jam galėjo pasiūlyti 4,3 mln. dolerių per metus, o tai būtų buvęs bene didžiausias pasiūlymas tarp tų komandų, kurių akiratyje buvo Mindaugas.

Lietuvis iškart galėtų sustiprinti Atlantos puolimą, o ir gynyboje galėtų praversti. „Hawks“ yra trečia lygoje pagal perimtus kamuolius, o „Knicks“ rinko po 1,2 taško daugiau dėl perimtų kamuolių, kai M.Kuzminskas buvo aikštėje praėjusį sezoną.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Mindaugas Kuzminskas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Mindaugas Kuzminskas

„Chicago Bulls“?

Jis jau parodė, ką gali, Čikagos komandai praėjusį sezoną, kai pasiekė asmeninį rekordą, įmetęs 19 taškų (12 jų per ketvirtą kėlinį) rungtynėse su „Bulls“ šių metų sausį.

Skaičiuojama, kad jei M.Kuzminskas būtų žaidęs po, pavyzdžiui, 36 min., jis būtų rinkęs po 15,1 taško ir atkovojęs po 4,5 kamuolio. Jis negavo tiek laiko Niujorke, bet Čikagoje atsirastų daugiau galimybių ir jis galėtų patobulėti kaip NBA žaidėjas.

Jis padėtų „Bulls“ ir bandant pakartoti netaiklius komandos draugų metimus. Pagal šį rodiklį jis praėjusį sezoną pelnė 1,03 taško. Čikagos komanda yra trečia prasčiausia lygoje pagal bandymus pakartoti metimus.

Tiesa, kai M.Kuzminskas buvo aikštėje, „Knicks“ klydo 2,1 proc. daugiau.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Mindaugas Kuzminskas ir Mario Hezonja
AFP/„Scanpix“ nuotr./Mindaugas Kuzminskas ir Mario Hezonja

Kinijos lyga?

Galbūt M.Kuzminskui verta pasvarstyti ir Kinijos variantą?

Buvęs Lietuvos rinktinės treneris Jonas Kazlauskas treniruoja Gangdongo „Southern Tigers“ klubą, kuriame žaidžia buvę NBA žaidėjai Andrew Nicholsonas ir Yi Jianlianas.

V.Dranginio/LTOK nuotr./Jonas Kazlauskas
V.Dranginio/LTOK nuotr./Jonas Kazlauskas

M.Kuzminskas galėtų nusileisti ir Donato Motiejūno atstovaujamame Šandongo „Golden Stars“ klube.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius