Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 15

L.Dončičius patyrė traumą, o „Mavericks“ pralaimėjo trilerį po pratęsimo

Lukai Dončičiui nepavyko pratęsti įspūdingos savo serijos – slovėną pačioje rungtynių su „Miami Heat“ (19-7) pradžioje pakirto trauma, o be lyderio likusi „Dallas Mavericks“ (17-8) pralaimėjo pratęsimo pareikalavusį trilerį – 118:122 (23:37, 27:36, 31:18, 31:21, 6:10).

L.Dončičius patyrė traumą rungtynėse nesužaidus nė dviejų minučių. Verždamasis po krepšiu 20-metis krepšininkas nesėkmingai užmynė ant kojos „Heat“ gynėjui Kendrickui Nunnui ir pajutęs čiurnos skausmą buvo priverstas palikti aikštę.

Nors ant parketo „Mavs“ lyderis nebegrįžo, dar pirmojo kėlinio pabaigoje pranešta, kad rimtesnių sužeidimų L.Dončičius greičiausiai nepatyrė.

Rentgeno tyrimas parodė, jog slovėnas išvengė lūžių, o po susitikimo apie neigiamus scenarijus nekalbėjo ir „Mavericks“ strategas Rickas Carlisle'as.

„Tikimės, kad jam nenutiko nieko rimto. Pirminiai tyrimai buvo teigiami, o tai yra viskas, ką kol kas jums galiu pasakyti“, – tikino R.Carlisle'as, atskleidęs ir tai, kad slovėnas neturėjo didelių problemų bandydamas perkelti kūno svorį ant sužeistos kojos.

Pats L.Dončičius po rungtynių su žiniasklaida nebendravo.

Vos 2 taškus spėjęs pelnyti L.Dončičius negalėjo pratęsti įspūdingos savo serijos, per kurią jis 20-tyje rungtynių iš eilės rinko bent po 20 taškų, 5 atkovotus kamuolius ir 5 rezultatyvius perdavimus.

Ilgesnę tokią seriją lygos istorijoje yra turėjęs tik legendinis Oscaras Robertsonas.

Be naudingiausio žaidėjo likę „Mavericks“ rungtynes pradėjo košmariškai ir po dviejų kėlinių atsiliko net 50:73.

Vis dėlto persigrupavę po ilgosios pertraukos Teksaso valstijos komandos krepšininkai sugrįžo į susitikimą.

Ilgai vijęsi varžovus iš Majamio, „Mavs“ galiausiai persvėrė rezultatą iki ketvirtojo kėlinio pabaigos likus 4 minutėms, kai dvitaškį pataikė Maxi Kleberas (104:103).

Dalaso klubas buvo įgijęs ir 4 taškų pranašumą (112:108), bet Jimmy Butleris likus 30,8 sek. išlygino rezultatą bei po „Mavs“ žaidėjo Jaleno Brunsono klaidos net turėjo šansą išplėšti pergalę. Vis tik „Heat“ vedlio tritaškis buvo netaiklus ir komandoms teko žaisti pratęsimą.

Jame „Mavericks“ vėl buvo kiek atitrūkę, kai po J.Brunsono tritaškio likus trims minutėms skirtumas vėl pasiekė 4 taškus – 118:114.

Visgi tai buvo paskutiniai šeimininkų taškai šiose rungtynėse. „Heat“ ekipa surengė spurtą 8:0, o pergalę įtvirtino J.Butlerio baudų metimai likus 5,7 sek. bei pagirtina gynyba keliose paskutinėse „Mavericks“ atakose.

„Mavericks“: Timas Hardaway 28 (6/14 trit.), Kristapas Porzingis 22 (7/21 metimai, 14 atk. kam.), Jalenas Brunsonas 18 (7 atk. kam., 8 rez. perd.), Maxi Kleberas 17.

„Heat“: Jimmy Butleris 27 (8/22 metimai, 10/12 baud., 7 rez. perd.), Tyleris Herro 19 (4/14 metimai, 8/8 baud.), Bamas Adebayo 18 (11 atk. kam., 10 rez. perd.), Kelly Olynykas 17 (8 atk. kam.), Kendrickas Nunnas 13.

VIDEO: „Atsarginiai“: L.Dončičius ir L.Birdas, monstro sunkumai bei netikėti mainai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius