-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 05 04

Las Vegaso šviesos netrukus pritrauks NBA komandą?

Las Vegasas jau kelerius metus džiaugiasi NHL ledo rituliu, nuo šių metų turi NFL amerikietiškojo futbolo komandą, o jau netolimoje ateityje į „nuodėmių miestą“ gali atkeliauti ir NBA klubas. Apie tai prasitarė legendinis vidurio puolėjas Shaquille'as O'Nealas.
Las Vegasas
Las Vegasas / Tomo Baranausko/Pasaulio piemuo nuotr.

Savo tinklalaidėje keturiskart NBA čempionas atskleidė, kad iš patikimų šaltinių sužinojo, jog bent kelių komandų savininkai šiuo metu bando parduoti savo klubus. Tikėtina, kad pasikeitus kažkurios ekipos savininkui, šis užsinorėtų ją perkelti į didžiulę finansinę naudą garantuosiantį Las Vegasą.

„Girdėjau, kad kelios komandos yra pardavinėjamos, o viena iš jų gali keliauti į Vegasą“, – sakė Shaqas.

„Scanpix“ nuotr./„T-Mobile“ arena
„Scanpix“ nuotr./„T-Mobile“ arena

Visai neseniai nedidelį akcijų paketą pardavinėti ėmė „San Antonio Spurs“ savininkai. Vis dėlto neaišku, ar tarp Sh.O'Nealo paminėtų komandų yra būtent šis Teksaso klubas.

Tiesa, „Sports Illustrated“ praneša, jog pagrindiniu favoritu per artimiausius metus gauti NBA komandą laikomas ne Las Vegasas, o Sietlas, iš kurio stipriausios pasaulio krepšinio lygos klubas išsikėlė 2008-aisiais – tuomet „Seattle SuperSonics“ virto „Oklahoma City Thunder“.

Būtent prieš 12 metų įvyko paskutinis NBA komandos persikėlimas į kitą miestą.

Paskutinis sandoris, per kurį buvo įsigyta NBA komanda, įvyko praėjusį rugpjūtį, kai vienas „Alibaba“ įkūrėjų Josephas Tsai už 2,35 mlrd. JAV dolerių nusipirko 51 proc. „Brooklyn Nets“ klubo akcijų.

Las Vegasas pastaraisiais metais tapo svarbiu profesionalių JAV lygų traukos objektu – 2017-aisiais susikūrė NHL klubas „Las Vegas Golden Knights“, o šiemet į šį miestą persikėlė ir NFL ekipa „Oakland Raiders“.

Jau kurį laiką Las Vegase yra ir moterų NBA komanda, o kiekvieną vasarą Nevados valstijos mieste vyksta NBA Vasaros lyga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius