Sportas gyvai
2016 02 27

LeBrono smūgio į šonkaulius lyg nebūta: kaukėtas Jonas Valančiūnas pokštavo rūbinėje

Jonas Valančiūnas ilgai prisimins skausmingą kontaktą su LeBronu Jamesu. Arba bent jau jo šonkauliai. Ant parketo netrumpai pragulėjęs „Toronto Raptors“ vidurio puolėjas po netyčinio NBA žvaigždės smūgio alkūne netgi turėjo kulniuoti į rūbinę pasidaryti preliminarių tyrimų. Bet jo mačo skausmo lyg nebūta – Jonas Valančiūnas pokštavo rūbinėje.
NBA | „Toronto Raptors“ – „Cleveland Cavaliers“ 99:97 | Valančiūnas 11+9

Jam tai daryti leido ne tik saldi pergalė prieš „Cleveland Cavaliers“ ekipą 99:97, kai Kyle'as Lowry pataikė pergalingą metimą likus žaisti 3,8 sek.

J.Valančiūnui po smūgio rūbinėje buvo atlikti greiti tyrimai. Bet jie nieko blogo neparodė. Šonkauliai nepažeisti, todėl trečiojo kėlinio viduryje smūgį sugėręs JV į aikštę grįžo ketvirtojo pradžioje.

Beje, po kontakto su LeBronu lietuviui teko masažuoti krūtinę ir gaudyti kvapą. Aikštę „centras“ paliko tik su „Raptors“ atstovų pagalba.

VIDEO: Skausmingas L.Jameso smūgis J.Valančiūnui į šonkaulius

Tačiau jau nuaidėjus sirenai J.Valančiūnas atsipalaidavo ir pasidavė gerai nuotaikai.

„Raptors“ lyderis DeMaras DeRozanas į „Cavaliers“ krepšį įmetė vos šešis taškelius, nors vidutiniškai meta 23,5. Priežastis paprasta – D.DeRozanas žaidė karščiuodamas, jausdamas gripo simptomus.

Todėl J.Valančiūnas rūbinėje saugojosi, kad amerikietis jo neapkrėstų. Jis privertė visus kikenti, kai užsidėjo apsauginę kaukę ir pats ją pasiūlė užsidėti D.DeRozanui.

Interviu žurnalistams tuo metu davęs krepšininkas plačiai nusišypsojo. Žurnalistai ėmė kvatoti. 

„Gal dar kam reikia vieno? Šis vyras serga!“ – saugotis skatino J.Valančiūnas.

„Šitas geras! Šitas geras!“ – pokštas sužavėjo patį D.DeRozaną.

„Serga ir DeRozanas, ir Cory Josephas. Šįvakar buvo labai daug kliūčių, bet vyrai kovėsi. Aš jais didžiuojuosi“, – sakė „Raptors“ treneris Dwane'as Casey.

Jam neteko įvertinti 11 taškų ir 9 atšokusius kamuolius surinkusio J.Valančiūno žaidimo, tačiau tą padarė „Raptors Republic“ kritikai. Jų skirtas balas buvo pagirtinas – „B+“.

„Jam buvo sunku dengti Tristaną Thompsoną, kuris pranoko jį fizine jėga. Jis nebuvo labai geresnis už Timofejų Mozgovą. Taip pat Jonas prisirinko keletą kvailų pražangų. Jis gavo skausmingą LeBrono smūgį į šonkaulius. Bet kai grįžo, į žaidimą įnešė ugnelės. Jam dar reikės per rungtynių vaizdo analizę peržiūrėti savo klaidas ir iš jų pasimokyti. Bet jis gauna balų už kovingumą, sugrįžimą į aikštę ir „Cavaliers“ planus paversti iš toli pataikantį aukštaūgį Channingą Frye „X faktoriumi“ niekais“, – rašė „Raptors Republic“.

VIDEO: Valančiūno pergalė prieš „Cavaliers“: su Lowry karjeros vakaru ir LeBrono „orinuku“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius