TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Mato Buzelio pristatymas „All-Star“ – pergalingu metimu nuliūdino V.Wembanyamą

Lietuvos krepšinio šviesulys Matas Buzelis pasirodė NBA krepšinio šventėje per lygos talentų trumpą turnyrą ir iškart atkreipė į save dėmesį.

Lietuvos krepšinio šviesulys Matas Buzelis pasirodė NBA krepšinio šventėje per lygos talentų trumpą turnyrą „Panini Rising Stars“ ir iškart atkreipė į save dėmesį.

Matas Buzelis sužaidė dvejas sutrumpintas rungtynes per keturių komandų turnyrą, kuriuo prasidėjo NBA „All-Star“ savaitgalis Indianapolyje.

Mini turnyre su komandomis, sudarytomis iš NBA naujokų ir antramečių žaidėjų varžėsi ir G lygos talentų ekipa.

Į ją iš dukterinės NBA lygos komandos „Ignite“ pakviestas Matas Buzelis – lietuvių šeimoje JAV užaugęs perspektyvus žaidėjas, kuriam šią vasarą prognozuojamas aukštas šaukimas NBA naujokų biržoje, o jis pats kviečiamas į Lietuvos rinktinę.

19-metis 211 cm ūgio universalus žaidėjas greitai tapo NBA šventės dėmesio centre.

Būtent Matas pataikė lemiamą metimą per pirmąsias pusfinalio rungtynes, kuriose jo atstovaujama „Team Detlef“, vadovaujama legendinio vokiečio Detlefo Schremfo 41:36 palaužė „Team Pau“, kuriai vadovavo kita buvusi NBA legenda – ispanas Pau Gasolis.

„Team Pau“ atstovavo ir NBA kylanti žvaigždė Victoras Wembanyama, bet Prancūzijos krepšinio vienaragio viltys laimėti galutinai nupūtė M.Buzelis.

Lietuvis atkovojo kamuolį po to, kai komandos draugo Alondeso Williamso tritaškis nelietė lanko, o tada aikštės krašte sužaidė nugara prieš Brandoną Millerį.

Vida Press nuotr./Matas Buzelis NBA „All-Star“ rungtynėse
Vida Press nuotr./Matas Buzelis NBA „All-Star“ rungtynėse

Žaisdamas prieš „Charlotte Hornets“ atstovaujantį puolėją, antrąjį NBA šaukimą 2023 metais, M.Buzelis vikriai pasisuko bei šuolyje pataikė pergalę įtvirtinusį metimą.

„Panašų metimą jau esu pataikęs, – sakė šį sezoną iš tiesų panašiu sudėtingu metimu „Ignite“ komandai pergalę G lygoje išplėšęs Lietuvos krepšininkas iš Čikagos. – Buvau įsitikinęs 100 procentų, kad pataikysiu.“

Komandos draugai sušoko prie M.Buzelio švęsdami kiek netikėtą pergalę prieš NBA naujokus.

Vida Press nuotr./Matas Buzelis NBA „All-Star“ rungtynėse
Vida Press nuotr./Matas Buzelis NBA „All-Star“ rungtynėse

Trumpame mače per 9 min,. 7 taškus pelnęs lietuvis buvo trečias pagal rezultatyvumą savo komandoje.

M.Buzelis pataikė 2 dvitaškius iš 5, 1 tritaškį iš 2, atkovojo 2 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus.

Rezultatyviau už jį nugalėtojų komandoje žaidė tik Macas McLungas (12 taškų) ir Alondesas Williamsas (11). „Team Pau“ neišgelbėjo W.Wembanyama, surinkęs 11 taškų.

Kitame pusfinalyje iš NBA naujokų ir antramečių žaidėjų sudaryta „Team Jalen“ 40:35 įveikė „Team Tamika“, kuri irgi buvo surinkta tokiu pat pagrindu.

Finale „Team Jalen“, diriguojama NBA legendos Jaleno Rose'o 26:13 įveikė „Team Detlef“.

Šįkart M.Buzelis jau buvo tykesnis – žaidė pusketvirtos minutės, prametė du dvitaškius bei tritaškį ir liko be taškų, vieną kamuolį perėmęs ir sykį suklydęs.

Daugiausiai taškų – 6 – nugalėtojams pelnė Dereckas Lively II, o ryškiausia komandos žvaigždė Chedas Holmgrenas iš „Oklahoma City Thunder“ pelnė 2 taškus.

„Indiana Pacers“ gynėjas Bennedictas Mathurinas buvo išrinktas turnyro naudingiausiu žaidėju, bet ne dėl finalo, o labiau už pusfinalį, kuriame surinko 18 taškų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius