Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 11

Matthew Dellavedova – mėgstamiausias australas Klivlande, kuris jau turi savo vardo stadioną

Po pasirodymo NBA finalo serijoje Matthew Dellavedovai jau niekada nebereiks pačiam pirkti alaus Klivlande. Australijos krepšininkas tapo didvyriu kiekvieno „Cavaliers“ gerbėjo širdyje. Trečiųjų finalo rungtynių trečiojo kėlinio metu krepšininko marškinėliai jau buvo šluojami iš internetinių parduotuvių, o po paros jis jau turėjo savo vardo stadioną gimtajame mieste.
Matthew Dellavedova
Matthew Dellavedova / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Viktorijos valstijoje Australijoje įsikūręs Maryborough miestelis, anot 2011 metų surašymo, turi vos 7 tūkst. 630 gyventojus, tačiau vienas jų privertė šį vietovardį išgirsti visame pasaulyje.

Būtent dėl to miestelio valdžia šiomis dienomis nusprendė, kad 24-erių Matthew Dellavedova, išgarsinęs miestelį labiau nei bet kas kitas, nusipelnė turėti savo vardo stadioną. 

VIDEO: M.Dellavedovos žaidimas lemiamomis sekundėmis

Staigus australo garbinimas tapo tikra underdog istorija, nes visai neseniai kritikai neturėjo pasakyti nieko gero apie šio krepšininko darbą aikštėje. Atvirkščiai, kaltino jį nešvariu ir grubiu žaidimu.

Tačiau kol Kevinas Love ir Kyrie Irvingas šildo atsarginių suolelį M.Dellavedova tapo pagrindiniu LeBrono Jameso pagalbininku. Negana to, jam buvo paskirta, rodos, neįmanoma misija – sustabdyti NBA MVP Stepheną Curry.

Didelių lūkesčių neslėgtas M.Dellavedova kol kas puikiai atlieka savo darbą ir tildo kritikus. Stephenas Curry tikrai nepadėkotų australui už krintančius statistikos rodiklius.

VIDEO: Matthew Dellavedova vienas pagrindinių Cavaliers pergalės kalvių antrose finalo rungtynėse

„Tai – unikalus žaidėjas, – australą gyrė LeBronas Jamesas. – Žmonės sako, kad jis per lėtas, per žemas ir neturi metimo. Bet jis mums jau padėjo tiek daug kartų. M.Dellavedova privertė Stephą dirbti. Gynyboje jis buvo nuostabus.“

Trečiosiose serijos rungtynėse jis demonstravo jau ne tik gynybinius, bet ir puolimo sugebėjimus. Prie komandos pergalės jis pridėjo 20 taškų ir „Cavaliers“ su vis didesne viltimi gali žvelgti į čempionų žiedų pusę.

Galbūt vikriajam australui ir pritrūks jėgų, kaip ir visai traumų iškamuotai Klivlando komandai, tačiau jau dabar galima sakyti, kad jis šią finalo seriją pavertė daug įdomesnia negu buvo galima tikėtis.

VIDEO: Matthew Dellavedova žaidimas trečiose NBA finalo rungtynėse

Nepatikėsite, tačiau pasaulyje atsirado dienraštis, o tiksliau „Pittsburgh Tribune“, kuris išspausdino tekstą, kuriame Joe Starkey dėsto argumentus, kodėl Matthew Dellavedova yra geresnis už patį Michaelą Jordaną.

Autoriaus sarkazmą geriausiai galima pagauti iš šių eilučių: „Abu jie turėjo pagalbininkus. M.Jordanas turėjo Scottie Pippeną, o M.Dellavedova turi LeBroną Jamesą, kuris pelnė visai neblogą taškų skaičių.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius