Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 23

Mindaugas Kuzminskas – kelių NBA komandų akiratyje

Mindaugo Kuzminsko žaidimas Malagos „Unicaja“ klube stebimas pro padidinamąjį stiklą. 24sek.lt žiniomis, krepšininką Ispanijoje seka NBA komandų skautai. „Unicaja“ lyderio žaidimą NBA klubai analizuoja kiekvienose Eurolygos ir Ispanijos čempionato rungtynėse.
Mindaugas Kuzminskas
Mindaugas Kuzminskas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Mindaugo Kuzminsko sezonas
Eurolyga: 14,2 tšk. | 77,4% dvit. | 3,8 kam. | 17,2 naud. bal. | 21 min.
Ispanijos lyga: 9,1 tšk. | 61,3% dvit. | 2,7 kam. | 19,1 min.

NBA komandos žino, kad po šio sezono baigs galioti M.Kuzminsko sutartis su „Unicaja“. Priklausomai nuo lietuvio demonstruojamo žaidimo, jo atlyginimas už Atlanto galėtų siekti apie 1 milijoną eurų.

Tiesa, norėdamas patekti į NBA, M.Kuzminskas turės išlaikyti demonstruojamą formą.

205 cm ūgio puolėjas privalo spindėti aikštėje. Jo galimybes pasirašyti sutartį su NBA klubu sunkina tai, kad liepą jis nežais NBA vasaros lygoje.

M.Kuzminskas norėtų ten išbandyti savo jėgas, tačiau vasaros lygos tvarkaraštis kirsis su Lietuvos rinktinės pasiruošimu olimpinėms žaidynėms.

„Rinksiuosi rinktinę“, – interviu 24sek.lt yra sakęs M.Kuzminskas.

Fantastiškas žaidimas

NBA skautams Ispanijoje pasižiūrėti tikrai yra ką.

M.Kuzminskas šį sezoną Eurolygoje vos per 21 minutę spėja rinkti vidutiniškai 14,2 taško (77,4 proc. dvit., 37,5 proc. trit., 83,3 proc. baud.), atkovoti 3,8 kamuolio ir atlikti 1,3 rezultatyvaus perdavimo. Jo sąskaitoje – vid. 17,2 naudingumo balo.

Prieš porą savaičių puolėjas į Maskvos CSKA krepšį įmetė 22 taškus ir surinko 30 naudingumo balų. Eurolygoje bent 20 taškų jis pelnė dvejose rungtynėse, bent 24 naudingumo balus – trejose.

M.Kuzminskas: „Kiek suprantu, NBA vasaros lygos tvarkaraštis kirsis su rinktinės pasirengimu olimpiadai. Rinksiuosi rinktinę“.

26 metų lietuvis apie NBA dar negalvoja ir koncentruojasi užduotims Malagos klube: 

„Negalvoju, kad NBA turiu žaisti kitais ar dar kitais metais. Manau, daugelis turi tikslą žaisti NBA. Jei atsirastų šansas, kodėl ne? Tiesa, kiek suprantu, NBA vasaros lygos tvarkaraštis kirsis su rinktinės pasirengimu olimpiadai. Rinksiuosi rinktinę. Jei kažkada būsiu vertas vietos NBA, tai būsiu. Jei ne, tai ne“.

NBA vasaros lygoje M.Kuzminskas būtų dalyvavęs dar 2015-ųjų vasarą, tačiau nenorėdama rizikuoti lietuvio trauma, „Unicaja“ savo žaidėjo į NBA neišleido.

Bet šį sezoną Ispanijos žiniasklaida nė kiek neabejoja M.Kuzminsko šuoliu į NBA.

„Kuzminsko metai, – antraštėje dar anksčiau skelbė „Malaga Deportes“. – Jis į „Unicaja“ sugrįžo pagerinęs gynybą ir labiau pasitikėdamas savimi. Tai bus trečias ir greičiausiai paskutinis jo sezonas Malagoje. Horizonte – NBA.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius