-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 31

Monstrų biuras: 12-lika atletiškiausių NBA krepšininkų

Atletiškumas – vizitinė amerikietiško krepšinio kortelė. Tačiau lygoje, kurioje yra 450 žaidėjų, ir šiuo aspektu kai kurie krepšininkai išsiskiria iš kitų.
Hassanas Whiteside'as, Russellas Westbrookas ir DeAndre Jordanas
Hassanas Whiteside'as, Russellas Westbrookas ir DeAndre Jordanas / „Scanpix“ nuotr.

Apie kūno rengybą rašantis tinklalapis Muscleandfitness.com sudarė 12-likos ryškiausiai fizinės savybėmis išsiskiriančių NBA žaidėjų sąrašą, kuriame – ir įžaidėjai, ir vidurio puolėjai.

„Scanpix“ nuotr./Andre Iguodala
„Scanpix“ nuotr./Andre Iguodala

1. Andre Iguodala

Net ir įšokęs ketvirtą dešimtį A.Iguodala išlieka toks pat dinamiškas žaidėjas, koks buvo debiutuodamas lygoje. Greitis ir sprogstama jėga leidžia jam būti produktyviu tiek gynyboje, tiek puolime.

„Scanpix“ nuotr./Dwightas Howardas
„Scanpix“ nuotr./Dwightas Howardas

2. Dwightas Howardas

D.Howardas susilaukia vis daugiau kritikos, tačiau fizine jėga, kojų greitis ir judrumas leidžia dominuoti baudos aikštelėje bei išlikti aukštaūgių elite.

„Scanpix“ nuotr./Ericas Bledsoe
„Scanpix“ nuotr./Ericas Bledsoe

3. Ericas Bledsoe

Šis vaikinas yra gyvas pavyzdys, kad ir 185 cm ūgio žaidėjai fizine jėga gali nenusileisti aukštesniems varžovams. Dėka savo fizinio pasirengimo jis pranoksta daugelį savo ūgio varžovų. Karjeros pradžioje jis buvo vadinamas „mini LeBronu“, o tai daug pasakantis komplimentas.

„Scanpix“ nuotr./Kennethas Fariedas
„Scanpix“ nuotr./Kennethas Fariedas

4. Kennethas Fariedas

Negautum pravardės „Manimal“, jei aikštelėje nebūtum tikras žvėris. Energija – yra svarbiausia savybė K.Fariedo charakteristikoje. Kitaip ir būti negali, mat šios krepšininko fizinis pasirengimas tiesiog įspūdingas.

„Scanpix“ nuotr./DeAndre Jordanas
„Scanpix“ nuotr./DeAndre Jordanas

5. DeAndre Jordanas

211 cm ūgio D.Jordanas pasižymi atakuojančio gynėjo atletiškumu ir greičiu, todėl drąsiai dalyvauja greitose atakose. Ši savybė, kartu su šuolio sugebėjimais, daro jį bene pavojingiausiu vidurio puolėju lygoje.

„Scanpix“ nuotr./Kawhi Leonardas
„Scanpix“ nuotr./Kawhi Leonardas

6. Kawhi Leonardas

Jei turi sugebėjimų gintis prieš geriausią planetos krepšininką LeBroną Jamesą, privalai būti šiame sąraše. K.Leonardo fizinės savybės visuomet buvo tobulos, tačiau jo krepšinio talentas gerokai aukščiau elementariai fizinio krepšinio. Tai padaro jį vienu geriausių žaidėjų lygoje.

„Scanpix“ nuotr./Serge Ibaka
„Scanpix“ nuotr./Serge Ibaka

7. Serge Ibaka

Kaip ir daugelis šiame sąraše, S.Ibaka NBA duris pravėrė pirmiausia dėl fizinių savybių. Dabar jis Orlande įrodinėja, kad arsenale turi daugiau ginklų nei ištobulinti raumenys, ir kad gali daugiau nei antraeilis vaidmuo Oklahomoje.

„Scanpix“ nuotr./Hassanas Whiteside'as
„Scanpix“ nuotr./Hassanas Whiteside'as

8. Hassanas Whiteside'as

Dar vienas įspūdingų duomenų aukštaūgis. Už aikštės ribų H.Whiteside'as kartais elgiasi pamaiviškai, tačiau tai, ką būdamas tokio ūgio išdarinėja aikštėje, yra įspūdinga.

„Scanpix“ nuotr./Russellas Westbrookas
„Scanpix“ nuotr./Russellas Westbrookas

9. Russellas Westbrookas

Geriausias atletas įžaidėjo pozicijoje, ir tai įrodinėja kiekvieną vakarą. Visas R.Westbrooko žaidimas pagrįstas fiziniu pranašumu – greičiu, judrumu, galia. Jis viską aikštėje daro maksimaliu greičiu.

„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas
„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas

10. LeBronas Jamesas

Žaidėjas, be didesnio vargo galintis žaisti visose penkiose pozicijose. L.Jamesas visuomet buvo laikomas tam tikru antžmogiu, kuris aikštėje gali išdarinėti, ką nori.

„Scanpix“ nuotr./Jimmy Butleris
„Scanpix“ nuotr./Jimmy Butleris

11. Jimmy Butleris

Nėra pats greičiausias žaidėjas, tačiau, kaip atakuojantis gynėjas, pasižymi triuškinančia jėga. Vienas iš nedaugelio atakuojančių gynėjų lygoje, galintis sėkmingai žaisti nugara į krepšį.

„Scanpix“ nuotr./Blake'as Griffinas
„Scanpix“ nuotr./Blake'as Griffinas

12. Blake'as Griffinas

Etikėtė „privalai jį pamatyti“ kiek išbluko, tačiau traumas išsigydęs B.Griffinas grįžta į sau įprastą formą, kurios svarbiausias atributas – tiesiog kerintis atletizmas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius