Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 12

Mūšis Oklahomoje dar sykį parodė, kodėl Kevinas Durantas paliko Russellą Westbrooką

„Warriors“ ir „Thunder“ supežvaigžės Russellas Westbrookas ir Kevinas Durantas praėjusią naktį pirmą kartą kovėsi tarpusavyje Oklahomos „Chesapeake Energy“ arenoje. Krepšininkai netgi persimetė keliais žodžiais, tačiau jų pokalbis tik dar kartą priminė, kodėl 2014 metų naudingiausias NBA krepšininkas persikėlė į Kaliforniją. Pateikiame ESPN įžvalgas.
„Thunder“ – „Warriors“
„Thunder“ – „Warriors“ / „Scanpix“ nuotr.

Tai buvo ilgiausias pokalbis nuo praėjusios vasaros, kurį K.Durantas turėjo su R.Westbrooku. Iki trečiojo kėlinuko pabaigos buvo likusios 4 minutės ir 25 sekundės, o „Thunder“ įžaidėjas savo buvusiam kolegai šaukė: „Aš ateinu, aš ateinu.“

Tačiau šeimininkai tuo metu atsiliko 18 taškų, o šis pokalbis simbolizavo ir praėjusių metų šiųdviejų krepšininkų tandemą.

R.Westbrookas visuomet yra kupinas energijos ir gali pademonstruoti fantastišką individualų pasirodymą, tačiau „Thunder“ komanda rungtynes pralaimi.

R.Westbrookas šiame mače pelnė net 47 taškus, atkovojo 11 kamuolių ir atliko 8 rezultatyvius perdavimus. Tačiau jis padarė net 11 klaidų, o „Warriors“ nugalėjo 130:114.

K.Durantas buvo rezultatyviausias svečių gretose su 34 taškais, o jo komanda šį sezoną visus tris kartus nugalėjo savo varžovus iš Oklahomos.

Praėjusios nakties mačas pateisino daugelio sirgalių lūkesčius, tačiau buvo keista, jog R.Westbrookas ir K.Durantas aikštėje vienas prieš kitą neatsidūrė dažniau.

Tiesa, teigiama, jog Steve'as Kerras pirmą kartą šį sezoną liepė Kevinui Durantui susikeisti ginamaisiais su Stephenu Curry ir ginti įžaidėją. Vienas iš Ouklando komandos krepšininkų po rungtynių atskleidė, kad ši taktika puikiai pasiteisino.

VIDEO: K.Duranto tritaškis per R.Westbrooko rankas

R.Westbrookas negalėjo atsispirti ir visuomet atakavo krepšį, kai atsidurdavo prieš K.Durantą. Įžaidėjas iš viso savo buvusio kolegos buvo dengiamas septyniose atakose ir jose pataikė 2/5 metimų bei padarė vieną klaidą.

„Warriors“ privertė R.Westbrooką žaisti vienas prieš vieną, o ne vadovauti savo komandos puolimui. Žinoma krepšininkas atliko 8 rezultatyvius perdavimus, kurie „Thunder“ padėjo surinkti net 19 taškų, tačiau jo 11 klaidų lėmė net 15 svečių komandos taškų.

K.Durantas jau ne kartą matė, kaip toks pasirodymas atsiliepia komandai ir norėjo permainų.

Krepšininkas rungtyniaudamas Oklahomoje nuolat kalbėjo apie tai, jog kamuolys privalo judėti puolime. Būdavo atkarpų, kai atrodė, kad „Thunder“ pradėjo rungtyniauti kitaip, tačiau netrukus komandos žaidimas ir vėl sugrįždavo į senas vėžes.

R.Westbrooko ir K.Duranto talentas leido „Thunder“ komandai iš karto tapti viena geriausių Vakaruose. Tačiau susidūrus su ekipa, kuri turi gerą žaidimo planą bei discipliną pradėdavo strigti.

VIDEO: Rungtynių akimirkos

K.Durantas visuomet norėjo komandos draugų, kurie paaukotų savo individualius skaičius dėl komandos gerovės. Po devynerių metų Oklahomoje KD prarado viltį ir nusprendė persikelti kitur.

Krepšininkai niekuomet nebuvo geriausi draugai. Jie buvo gerai sutariantys komandos draugai ir labiau priminė vienas kitą mėgstančius kaimynus. Atrodė, kad R.Westbrookas norėjo individualių skaičių, o K.Durantas – pergalių.

Abiejų žvaigždžių tikslai buvo kitokie, todėl šis duetas ir negalėjo bendradarbiauti toliau.

K.Durantas nešaukė R.Westbrookui „aš ateinu“, tačiau atvyko į Oklahomą ir iš jos išsivežė pergalę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius