Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 07 05

Naujokas Bostone: Gordonas Haywardas yra sutvertas būti „Celtics“ žaidėju

Legendinio „Boston Celtics“ klubo vadovų sprendimai ir toliau kelia malonų įspūdį. Praėjusį sezoną pirmą vietą Rytų konferencijoje užėmusi komanda naujokų biržoje turėjo galimybę pasirinkti pirmuoju šaukimu, o trečiadienį pasirašė sutartį su vienu geidžiamiausių laisvųjų agentų Gordonu Haywardu. Puolėjas turėtų greitai pritapti ekipoje, kuri atrodo, jog yra sutverta būtent šiam žaidėjui.
Gordonas Haywardas
Gordonas Haywardas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Celtics“ šią vasarą turėjo nemažai variantų, kaip stiprinti savo sudėtį, o G.Haywardo atėjimas gali stipriai paveikti tolimesnį klubo kelią. Isaiah Thomasas ir Alas Horfordas dabar turėtų rungtyniauti dar geriau, nes universalusis puolėjas savo žaidimu juos turėtų papildyti.

Dabar puolėjai Jaylenas Brownas ir Jaysonas Tatumas gali ramiai sau tobulinti savo žaidimą, o didžiausią naštą ant savo pečių užsimes būtent G.Haywardas.

„Celtics“ neturėtų erzinti ir antroji vieta Rytų konferencijoje, nes generalinis vadybininkas Danny Ainge'as gali atlikti grandiozinius mainus bėgant laikui. Tokiu atveju į Bostoną atkeliautų dar viena superžvaigždė, o tuomet jau galima būtų kibti į atlapus ir „Cavaliers“.

Visa tai yra G.Haywardo atvykimo dėka. „Celtics“ jau ir taip turėjo nemažai krepšininkų, kurie užtikrintai ginasi, o dabar jau bus galima ir stabiliau atakuoti.

G.Haywardas yra patikimas metikas, kuris aikštę mato puikiai, o perdavimo negaili niekad. Universitete su juo dirbęs treneris Bradas Stevensas ko gero jo žaidimą pažįsta jau nuo seno, o jo stipriąsias puses išnaudos geriausiai.

„Celtics“ savo puolimo pernelyg keisti neturėtų, nes G.Haywardas jiems tinka puikiai. Krepšininkas gali pataikyti iš toli, įkirsti į baudos aikštelę bei kurti geras progas kitiems. Jo papildymas suteiks B.Stevensui dar daugiau laisvės puolimo schemose, kuriose kartais ne visai tiko Jae Crowderis ar Avery Bradley.

Bėda tik ta, kad dabar „Celtics“ turi per daug puolėjų. Vargu, ar yra dalykų, kuriuos J.Crowderis gali aikštėje padaryti geriau nei G.Haywardas. Leisti juos į aikštę kartu? Galima pasirinkti ir šį sprendimą, o Bostonas dabar variantų turės daugybę. D.Ainge'as atliko nuostabų darbą, tačiau jie tikriausiai nėra baigti.

„Celtics“ situacija algų kepurėje ir toliau liks pavyzdinga. Be G.Haywardo ir A.Horfordo, niekas neuždirbs daugiau nei 9 mln. JAV dolerių artėjantį sezoną. D.Ainge'ui itin pasisekė, nes mažylis I.Thomasas kitais metais uždirbs vos 6,2 mln. JAV dolerių.

„Scanpix“/AP nuotr./Isaiah Thomasas
„Scanpix“/AP nuotr./Isaiah Thomasas

Niekas nebūtų pykęs ant G.Haywardo, jeigu jis būtų nusprendęs visą savo karjerą praleisti Jutoje. „Jazz“ klubas pastaraisiais metais augo, o reguliariajame sezone nuo 25 pergalių prieš ketverius metus pakilo iki 51-os 2016-2017 m. sezone.

Krepšininkas iš dalies tikrai norėjo pažiūrėti, kas jo ten laukia toliau, tačiau širdis jį atvedė į Bostoną.

G.Haywardą treniruos jam gerai pažįstamas strategas B.Stevensas, o „Celtics“ yra legendinis klubas, kuris savo kolekcijoje turi 17 NBA čempionų titulų.

Puolėjas pats supranta, jog pabėgti iš Vakarų konferencijos (ypač dabar) yra labai geras žingsnis. Juk priešingu atveju dėl vietos „Visų žvaigždžių“ rungtynėse jam reikėtų konkuruoti su tokiais krepšininkais kaip Kevinas Durantas, Kawhi Leonardas, Anthony Davisas, Paulas George'as, Jimmy Butleris, Draymondas Greenas, Blake'as Griffinas, Karlas-Anthony Townsas, Paulas Millsapas, Nikola Jokičius ir t.t.

Šie dalykai žaidėjams yra svarbūs. Žinoma, galbūt G.Haywardui tai nebuvo pagrindinis rodiklis, tačiau įtakos tikrai turėjo. Populiarumas, viešumas ir kovos atkrintamosiose tikriausiai buvo pagrindiniai „Celtics“ argumentai.

Blogo pasirinkimo tarp „Jazz“, „Heat“ ir „Celtics“ nebuvo, o puolėjas pasirinko pagal savo prioritetus. G.Haywardas apsisprendė ir dabar jo karjera tęsis Bostone.

„Sports Illustrated“ šį D.Ainge'o ėjimą įvertino dešimtuku su pliusu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius