Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 07

Naujos NCAA taisyklės supykdė LeBroną Jamesą: „Jie bijo“

Pirmadienį NCAA paskelbė naujas taisykles agentams, kurie nori atstovauti žaidėjams, besidairantiems į NBA. Jos sulaukė daug neigiamos reakcijos iš NBA žvaigždžių.
LeBronas Jamesas
LeBronas Jamesas / „Scanpix“ nuotr.

Naujos NCAA taisyklės iš tiesų yra griežtos – agentai turi turėti bakalauro diplomą, NBPA sertifikatą bent trejus metus iš eilės, būti apsidraudę ir praeiti pokalbį NCAA biure Indianapolyje lapkričio pradžioje.

Daugiausia šaršalo sukėlė reikalavimas turėti bakalauro diplomą, kurio neturi vienas garsiausių krepšinio agentų Richas Paulas. Būtent jo vardu dabar ir yra vadinama ši taisyklė.

R.Paulo klientų sąrašas įspūdingas – LeBronas Jamesas, Anthony Davisas, Benas Simmonsas, Draymondas Greenas ir kiti NBA žaidėjai.

Agentas pradėjo dirbti su LeBronu tik baigęs mokyklą, todėl universiteto taip niekada ir nebaigė. Tai reiškia, kad jis negalės atstovauti NCAA žvaigždėms, kurie bandys savo laimę NBA.

Į tai audringai sureagavo L.Jamesas socialiniame tinkle: „Jie negali to sustabdyti ir nesustabdys. Jie tiesiog supyko ir išsigando. Niekas nesustabdys šio judėjimo ir kultūros. Atsiprašau, bet neatsiprašau.“

Įsipareigojimai tuo nesibaigia. NCAA į sutartį įtraukę prievolę bendradarbiauti su lyga, iškilus bet kokiam pažeidimui, nors jis ir nesusijęs su agento darbu.

NCAA taip pat reikalauja, kad santykiai tarp žaidėjo ir agento būtų įprasminti rašytine sutartimi ir tik tada, kai baigsis krepšininko komandos NCAA sezonas.

NCAA sulaukia daug kritikos dėl to, kad uždirba dideles pajamas, tačiau visiškai nieko nemoka ir neleidžia užsidirbti patiems žaidėjams. Apie tai L.Jameso prodiuserinė kompanija sukūrė dokumentinį filmą „Student Athlete“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius