Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 17

NBA „All-Star“ mače – D.Sabonio krikštas, neįtikėtina intriga ir Kobe šiurpuliukai

NBA Visų žvaigždžių rungtynėse – Domanto Sabonio debiutas ir naujo formato sėkmė. Akiai patraukliose ir intriguojančiose rungtynėse iki paskutinių metimų nervingą pergalę šventė LeBrono komanda su D.Saboniu 157:155. Pergalę lietuvio ekipai atnešė taiklus Anthony Daviso baudos metimas. „All-Star“ šventės fone ypatingo dėmesio sulaukė Kobe Bryantas, kuriam Čikagoje buvo skirti specialūs pasirodymai.

Suprasti akimirksniu

  • D.Sabonio atstovaujama LeBrono komanda įveikė Giannio kompaniją 157:155.
  • Pergalę dramatiškose rungtyėnse LeBrono komandai atnešė pergalingas A.Daviso baudos metimas.
  • D.Sabonis debiutinėse „All-Star“ rungtynėse surinko 2 taškus ir atkovojo 6 kamuolius.
  • K.Bryanto garbei pavadinto naudingiausio žaidėjo prizą atsiėmė Kawhi Leonardas, surinkęs 30 taškų (8 trit.).

Tai buvo „All-Star“ rungtynių krikštas Domantui Saboniui, tapusiam vos antruoju lietuviu NBA istorijoje, išrinktu į prestižinį ryškiausių lygos žvaigždžių mačą.

23-ejų lietuvis pirmą kartą pasirodė aikštėje 12 minutę. Jau pirmoje atakoje jis bandė įmesti du taškus, kai pražanga jį stabdė Giannis Antetokounmpo. Lietuvis įrideno pirmuosius taškus vienu tiksliu baudų metimu.

Tačiau kitoje aikštės pusėje D.Sabonis gavo Kemba Walkerio šokių pamoką, kai buvo pašokdintas po krepšiu ir priverstas palydėti rezultatyvų reidą. NBA TNT televizijai patiko, kaip amerikietis apsuko lietuviui galvą.

Be to, po netikslaus D.Sabonio perdavimo gimė įspūdingas Giannio Antetokounmpo „alley-oop“ dėjimas.

D.Sabonis grįžo į aikštę ketvirtojo kėlinio pradžioje ir vėl pasižymėjo 1 taiklia bauda iš 2.

D.Sabonio debiutas su „All-Star“ marškinėliais pažymėtas 2 taškais (0/1 dvit., 2/4 baud.), 6 atkovotais kamuoliais ir 1 klaida.

Domantą Sabonį Čikagoje palaikė ir visa šeima, o prieš rungtynes smagia nuotrauka dalijosi Tautvydas, vienas iš trijų brolių.

Tai buvo įspūdingos „All-Star“ rungtynės, su visiškai pasiteisinusiu ir net lūkesčius viršijusiu nauju formatu.

Pagal naujas taisykles svarbu buvo laimėti kiekvieną kėlinį – už kiekvieną 10 minučių pergalę rezultatą nunulinus, buvo skiriamas 100 tūkst. JAV dolerių prizas labdaroms tikslams. Tuo tarpu ketvirtajame kėlinyje buvo sumuojami visi per tris kėlinius surinkti taškai ir nubrėžta papildoma 24 taškų riba pirmaujančiai komandai.

LeBrono komanda pirmajame kėlinyje pakartojo visų laikų „All-Star“ rungtynių rekordą. LeBrono kompanija laimėjo kėlinį 53:41 – būtent 53 taškai yra absoliutus „All-Star“ per kėlinį įmestų taškų rekordas.

Per 12 pirmųjų minučių daugybę gražių epizodų dovanojo LeBronas Jamesas, Giannis Antetokounmpo ar Benas Simmonsas. Šiai kompanijai ne kartą gražiai perdavimus serviravo Luka Dončičius.

Antrąjį kėlinį laimėjo Giannio komanda, smarkiai atsirevanšavusi už pirmąjį pralaimėtą ketvirtį – sutriuškino varžovus net 51:30.

Ketvirčio uoga tapo Trae Youngo bomba su sirena iš aikštės vidurio. Po taiklaus metimo į aikštę suvirto visa Giannio komanda.

Visus nustebino efektingas Chriso Paulo dėjimas. Paprastai tai jis pradeda tokias operacijas.

Iki pertraukos įspūdingą taiklumą demonstravo Kawhi Leonardas. Jis buvo pataikęs net 7 tritaškius iš 8.

Trečiasis kėlinys buvo itin atkaklus. Paskutinė ketvirčio minutė prasidėjo rezultatu 37:37. Giannio komandą į priekį išvedė Rudy Goberto dėjimas, bet kitoje aikštės pusėje likus žaisti 22,2 sek. tritaškį pataikė Nikola Jokičius (40:39).

Tačiau kai jau ketvirčio pergalė ir 100 tūkst. labdarai buvo ranka pasiekiami, Giannio ekipa likus žaisti 2,2 sek. galingu R.Gobert'o dėjimu lygino rezultatą (41:41).

Kėlinys taip ir baigėsi – lygiu rezultatu (41:41), todėl už laimėtą ketvirtį numatyta 100 tūkst. dolerių premija buvo atidėta ketvirtojo nugalėtojams. Po trijų kėlinių Giannio komanda buvo priekyje 133:24.

Pagal Kobe garbei skirtą formatą mačo nugalėtoju turėjo tapti komanda, pirmoji pasiekusi 24 papildomų taškų ribą, šiuo atveju – 157 taškus.

Nuo pat ketvirtojo ketvirčio pradžios aikštėje užvirė atkakli kova. Komandos pradėjo intensyviai gintis ir agresyviai atakuoti krepšį. LeBrono kompanija netgi buvo užsipuolusi teisėją po diskutuotino metimo. Žaidėjai darė taktines pražangas, krito ant parketo dėl kamuolio ir rodė didžiulį norą švęsti pergalę.

Rungtynės pasiekė visišką kulminaciją, kai per metimą priartėjus prie kritinės ribos LeBrono komanda pirmavo minimaliu skirtumu 154:153.

LeBrono komanda jau buvo arti pergalės. Pirmą kartą teisėjai jau skubėjo įskaityti L.Jameso metimą, nors šį blokavo Giannis Antetokounmpo. Arbitrams atrodė, kad LeBrono metimas buvo blokuotas jau šiam palietus lentą, bet iš tikrųjų graiko blokas buvo švarus. Po ilgos vaizdo peržiūros arbitrai neįskaitė metimo ir užfiksavo ginčą.

Po poros atakų reikiamą tritaškį smeigė Jamesas Hardenas, bet kai jau Domantas Sabonis su bičiuliais puolė į aikštę švęsti pergalės, teisėjai J.Hardenui užfiksavo pražangą puolime.

Galiausiai pergalę LeBrono komandai atnešė Anthony Daviso baudos metimas. Po L.Jameso perdavimo „Los Angeles Lakers“ aukštaūgis išprovokavo pražangą po krepšiu prieš Kyle'ą Lowry ir realizavo vienintelį trūkstamą baudos metimą 157:155.

Naudingiausiu rungtynių žaidėju ir pirmuoju Kobe Bryanto garbei pavadinto „All-Star“ MVP apdovanojimo laureatu tapo Kawhi Leonardas, pelnęs 30 taškų ir pataikęs net 8 tritaškius.

Po 23 taškus pridėjo Chrisas Paulas ir LeBronas Jamesas, 20 – Anthony Davisas, 17 – Benas Simmonsas.

Giannio komandoje pats Giannis Antetokounmpo surinko 25 taškus, 23 pridėjo Kemba Walkeris, 22 – Joelis Embiidas, 21 – Rudy Gobert'as.

Prieš „All-Star“ rungtynes NBA dar sykį pagerbė dvi didžiules krepšinio asmenybes, kurių netekome 2020-ųjų pradžioje – Kobe Bryantą ir Davidą Sterną.

„Pasaulis neteko geriausio sporto lygos vadovo. Ir daugiau nepamatysite tokio krepšininko kaip Kobe, kuris per vienas rungtynes galėjo įmesti 81 tašką, paskutinėse savo rungtynėse įmetė 60, ir laimėjo penkis čempionų žiedus“, – kalbėjo Magicas Johnsonas.

„Kobe! Kobe!“ – skandavo minia „United Center“ arenoje taip, kad net perbėgo šiurpuliukai.

Netrukus Magicas paprašė 20 tūkst. sirgalių atsistoti ir pagerbti Kobe 8 sekundžių tylos pauze.

Tribūnose vėl nuvilnijo ovacijos. Čia pat žiūrovų širdis virpino įspūdingas Jennifer Hudson kūrinys, sukėlęs dar vieną emocijų audrą.

„United Center“ arenos kube prasisuko vaizdo klipas apie Čikagą ir Kobe Bryanto palikimą, o rimuotą komandų pristatymą surengė vietos reperis Common.

Tiesa, amerikiečiui nepavyko suregzti originalių eilučių su D.Sabonio pavarde.

Kobe Bryanto ir Giannos Bryant garbei LeBrono komandos nariai vilkėjo 2-u, Giannio – 24-u numeriu pažymėtus marškinėlius.

K.Bryanto garbei buvo skirti ir muzikiniai pasirodymai per ilgąją rungtynių pertrauką.

„All-Star“ rungtynes stebėjo ir pramogų pasaulio žvaigždės, tokios kaip Kim Kardashian, Kanye Westas, Queen Latifah, Cardi B, Ludacris, J.Cole'as, Chadwickas Bosemanas ir kt.

Tribūnose netrūko ir krepšinio legendų: Billas Russellas, Scottie Pippenas, Tracy McGrady, Gary Paytonas, Dikembe Mutombo, Dominique'as Wilkinsas, Allenas Iversonas, Julius Ervingas, Diana Taurasi, Sue Bird ir kt.

VIDEO: Pamatykite iš arti: D.Sabonis, LeBronas ir Giannis NBA „All-Star“ karštinėje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius