Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 09

NBA apžvalga: LeBrono Jameso ir Chriso Paulo įrašai į lygos istoriją

Šiandien NBA apžvalgoje: LeBrono Jameso bei Chriso Paulo įrašas NBA istorijoje, pergalingas „76ers“ krepšinis ir Joelio Embiido pasiekimas, „Pistons“ ir „Blazers“ trileris Portlande, dešimtas Jameso Hardeno trigubas dublis šiemet ir „karaliaus“ mintys apie trenerio karjerą.
LeBronas Jamesas ir Chrisas Paulas
LeBronas Jamesas ir Chrisas Paulas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

LeBronas Jamesas ir Chrisas Paulas įsirašė į istoriją

„Scanpix“ nuotr./Chrisas Paulas
„Scanpix“ nuotr./Chrisas Paulas

L.Jamesas praėjusios nakties rungtynėse tapo vos 14 krepšininku, kuris savo NBA karjeroje yra pataikęs 10 tūkst. metimų. Šį sezoną „karalius“ turėtų pasiekti ir pirmąjį dešimtuką, o iki jo krepšininkui trūksta 504 taiklių metimų iš žaidimo.

Absoliutus rekordas priklauso Kareemui Abdul-Jabbarui, kuris yra surinkęs 15 837 taiklius metimus.

C.Paulas tapo trečiuoju krepšininku NBA istorijoje, greičiausiai surinkusiu 15 tūkst. taškų bei 8 tūkst. rezultatyvių perdavimų rodiklius. Tai greičiau pavyko padaryti tik Magicui Johnsonui bei Oscarui Robertsonui.

VIDEO: Taiklus LeBrono Jameso metimas Nr. 10 tūkst.

„76ers“ jau pasiekė praėjusio sezono pergalių skaičių

„Scanpix“/AP nuotr./Joelis Embiidas
„Scanpix“/AP nuotr./Joelis Embiidas

Praėjusį sezoną Filadelfijos ekipa iškovojo 10 pergalių ir patyrė net 72 nesėkmes ir vos nepasiekė visų laikų blogiausio rezultato. Tačiau praėjusią naktį „76ers“ nugalėjo „Nets“ ir jau dabar savo sąskaitoje turi 10 laimėtų rungtynių.

Keletą sezonų nematėme, jog Filadelfijos komanda būtų ne pačiame Rytų konferencijos dugne, o šiemet „76ers“ dažniausiai lenkia dvi komandas: „Nets“ bei „Heat“.

Joelis Embiidas taip pat tapo pirmuoju krepšininku per visą istoriją, kuris net šešerias rungtynes iš eilės pelnė daugiau nei 20 taškų, tačiau kiekviename mače aikštėje praleido mažiau nei 30 minučių.

„Pistons“ laimėjo trilerį Portlande

AFP/„Scanpix“ nuotr./Andre Drummondas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Andre Drummondas

Praėjusios nakties rungtynėse Portlande buvo žaidžiami net du pratęsimai, o dramatišką pergalę iškovojo svečiai iš Detroito. Lemiamu tapo Kentaviouso Caldwell-Pope'o tolimas metimas, po kurio „Blazers“ rezultatyvios atakos suregzti nesugebėjo.

Nugalėtojams dvigubą dublį surinko vidurio puolėjas Andre Drummondas, kuris pelnė 28 taškus ir atkovojo 14 kamuolių. Šeimininkų gretose sunkiai sustabdomu buvo C.J.McCollumas bei Allenas Crabbe, surinkę atitinkamai 35 ir 30 taškų.

VIDEO: Dviejų pratęsimų trileris Portlande

Jamesas Hardenas prisijungė prie elitinės kompanijos

Jamesas Hardenas
Jamesas Hardenas

„Rockets“ lyderis padėjo savo komandai iškovoti pergalę prieš „Raptors“ ir surinko jau dešimtąjį savo trigubą dublį šį sezoną. Barzdotasis gynėjas tapo tik trečiuoju krepšininku nuo NBA ir ABA susijungimo, kuriam pavyko pelnyti 40 taškų ir surinkti trigubą dublį daugiau nei vieną kartą per sezoną.

Kiti du žaidėjai, įgyvendinę šį nuostabų pasiekimą, yra legendinis Michaelas Jordanas bei „Thunder“ įžaidėjas Russellas Westbrookas.

VIDEO: Jameso Hardeno trigubas dublis

LeBronas Jamesas atskleidė, kad treneriu dirbti neplanuoja

AFP/„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas
AFP/„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas

„Cavaliers“ lyderis L.Jamesas yra vienas geriausių krepšininkų visoje NBA, o jo krepšinio suvokimas yra fenomenalus. Būtent dėl pastarojo atrodo, kad „karalius“ ateityje galėtų tapti puikiu treneriu, tačiau pats krepšininkas paneigė tokias mintis:

„Ne. Niekada nedirbsiu treneriu. Neturiu tam kantrybės. Negaliu treniruoti net savo vaikų krepšinio komandos, todėl tikrai negalėčiau tinkamai vadovauti nepažįstamųjų grupelei.“

Geriausi individualūs pasirodymai

Jamesas Hardenas 40 (11 rez. perd., 10 atk. kam.),
DeMaras DeRozanas 36 (6 atk. kam., 5 rez. perd.),
C.J. McCollumas 35 (6 rez. perd.),
Ericas Bledsoe 31 (8 rez. perd.),
Andre Drummondas 28 (14 atk. kam., 4 per. kam.),
Chrisas Paulas 18 (19 rez. perd.).

VIDEO: NBA Top 10: sausio 8

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius