-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 28

NBA „burbule“ kilusį įtampos gaisrą prigesino Michaelas Jordanas

Dar vienas JAV policijos brutalumo atvejis sustingdė didžiąsias Amerikos sporto lygas, tarp kurių – ir Orlando „burbule“ vykstančios NBA atkrintamsosios. „Milwaukee Bucks“ inspiruoti klubai trečiadienį nusprendė boikotuoti rungtynes bei ėmė svarstyti galimybę nutraukti atkrintamąsias, tačiau situaciją užglaistyti pradėjo laidininku tarp žaidėjų ir savininkų tapęs Michaelas Jordanas.
Michaelas Jordanas
Michaelas Jordanas / „Scanpix“ nuotr.

Legendinis „Chicago Bulls“ žaidėjas yra vienintelis juodaodis NBA klubo savininkas, kuriam priklauso „Charlotte Hornets“ organizacija.

Norėdamas suprasti kokie yra tikslūs žaidėjų reikalavimai bei kaip jiems padėti komunikuojant su NBA vadovais, 57-erių M.Jordanas susisiekė su žaidėjų asociacijos prezidentu Chrisu Paulu bei „Houston Rockets“ žvaigžde Russellu Westbrooku.

Pradžioje kai kurie žaidėjai buvo pasisakę už sezono atšaukimo variantą, tačiau po pokalbio su MJ, jie nusprendė tęsti kovą dėl titulo.

Klubų savininkai ketvirtadienio rytą surengė virtualų susitikimą, o du dalyviai patvirtino, kad M.Jordanas užstojo žaidėjus, ragindamas kitus savininkus leisti krepšininkams reikšti savo nusivylimą ir susirūpinimą problemomis šalyje.

„Šiuo metu geriau yra klausytis, negu kalbėti“, – cituojama MJ kalba savininkų posėdyje.

„Michaelui tobulai tinka šis vaidmuo, – sakė neįvardintas lygos atstovas. – Jis buvo didelio ryškumo žaidėjas, kuris laimėjo daugybę titulų. Jam priklauso mažos rinkos NBA komanda. Jis gali būti tiltu tarp žaidėjų ir savininkų.“

Pranešama, kad savininkai palaiko žaidėjus, o posėdyje ieškojo būdų, kaip žaidėjų balsas galėtų turėti didesnę įtaką procesams visuomenėje.

Dauguma savininkų, įskaitant M.Jordaną, palaikė sezono tęsimo idėją, nes tai, pasak jų, geriausia ir labiausiai matoma platforma socialiniams pokyčiams.

Posėdžiai tęsis ir toliau, kuriuose savininkai aptars konkrečius būdus, kaip gali padėti žaidėjams siekti tikslų bei toliau varžytis dėl titulo. Taip pat reikia aptarti ir perdėlioti naująjį atkrintamųjų tvarkaraštį.

Protestuodami prieš Viskonsino valstijoje Kenošos mieste įvykusį policijos pareigūnų brutalumą prieš juodaodį Jacobą Blake‘ą, „Bucks“ trečiadienį nusprendė nežaisti rungtynių prieš „Magic“. Šiuo keliu vėliau pasekė „Oklahoma City Thunder“, „Houston Rockets“, „Portland Trail Blazers“ ir „Los Angeles Lakers“.

Krepšininkai J.Blake‘o sušaudymą nurodo kaip didelę JAV sistemos spragą, kuri pagrįsta rasine nelygybe. Didelė dalis žaidėjų norėjo nebetęsti atkrintamųjų bei nukreipti dėmesį į protestus už „burbulo“ ribų.

Pranešama, kad M.Jordanas žaidėjams išreiškė susižavėjimą dėl jų tvirtos pozicijos ir vienybės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius