Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 18

NBA čempionai apsilankė pas JAV prezidentą Baltuosiuose Rūmuose

NBA čempionais praėjusiais metais tapę „Golden State Warriors“ krepšininkai po ilgo laiko apsilankė Baltuosiuose Rūmuose, kur juos priėmė JAV prezidentas Joe Bidenas.
Stephenas Curry ir „Warriors“ klubas aplankė Joe Bideną Baltuosiuose Rūmuose
Stephenas Curry ir „Warriors“ klubas aplankė Joe Bideną Baltuosiuose Rūmuose / „Scanpix“/AP nuotr.

„Warriors“ lankėsi pas Baracką Obamą prieš septynerius metus, bet tradicija buvo nutrūkusi, kai JAV prezidento poste šeimininkavo Donaldas Trumpas.

2017 ir 2018 m. stipriausia ekipa lygoje tapę „kariai“ atsisakė vykti pas skandalingąjį prezidentą, kuris vėliau pats oficialiai atšaukė kvietimą į Baltuosius Rūmus NBA čempionams.

Vis dėlto į postą sugrįžus Demokratų partijos atstovui J.Bidenui, tradicija atgaivinta.

Pernai Baltuosiuose Rūmuose lankėsi „Milwaukee Bucks“ komanda, o šiemet į juos sugrįžo „Warriors“.

„Esate visada laukiami Baltuosiuose Rūmuose“, – į NBA čempionus kreipėsi J.Bidenas.

Jis negailėjo liaupsių Stephenui Curry, pavadindamas jį vienu geriausių šių dienų sportininkų, bei pabrėžė, kad „Warriors“ žaidimo stilius atvaizduoja šių dienų Ameriką – „nuolat judančią, su individualia laisve, susivedančia į komandą, žaidžiančia su džiaugsmu ir siekiu būti geriausia“.

Stipriausią praėjusio sezono NBA ekipą J.Bidenas lygino ir su savimi. Po trijų titulų 2015-2018 m. periodu „Warriors“ komandą paliko Kevinas Durantas ir užklupo traumos, o „kariai“ du sezonus buvo arčiau NBA dugno negu viršūnės.

„Pastarieji keleri metai jums buvo sunkūs. Kritikai dvejojo, ar ši komanda dar gali būti čempioniška, – kalbėjo J.Bidenas. – Vyručiai, žinau, ką tai reiškia.“

Prezidentas juokavo ir kalbėdamas apie „Warriors“ trenerį.

„Tau tuoj nebeužteks pirštų žiedams“, – teigė J.Bidenas, turėdamas omenyje net devynis Steve'o Kerro laimėtus žiedus – penkis dar būnant žaidėju ir keturis – treneriu.

Dar prieš prezidentą per čempionų priėmimą kalbėjo viceprezidente Kamala Harris, kuri yra kilusi iš Oklando Kalifornijoje bei yra prisiekusi „Warriors“ sirgalė.

„Kaip besididžiuojančiai dukra iš Oklando, Kalifornijos man garbė priimti jus Baltuosiuose Rūmuose“, – kalbėjo K.Harris.

Ji teigė, kad yra pasikabinusi personalizuotus „Warriors“ marškinėlius šalia bėgimo takelio savo namuose, kad jie simbolizuotų „būdo tvirtumą, pasiryžimą ir komandinį darbą“.

Politikai iš krepšininkų gavo ir dovanų. J.Bidenui buvo įteikti marškinėliai su 46-uoju numeriu – jis yra būtent 46-asis JAV prezidentas, o K.Harris atiteko marškinėliai su 1-uoju numeriu, kaip pabrėžė pati JAV viceprezidentė, dėl to, jog ji – „Warriors“ sirgalė numeris vienas.

S.Curry per priėmimą pareiškė, kad tikisi, jog „Warriors“ marškinėliai atsidurs ant sienos Ovaliajame kabinete.

„Tikiuosi, kad dar sugrįšime patikrinti, ar jie vis dar ten“, – juokavo snaiperis.

S.Curry ir komandos vyriausiasis treneris Steve'as Kerras nepraleido progos padėkoti ir už krepšininkės Brittney Griner sugrąžinimą į šalį atlikus mainus su Rusija.

„Mums labai daug reiškia žinoti, kad ji namuose saugi su savo šeima“, – sakė S.Curry.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius