Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 18

NBA ekspertų duoklė: Artūrui Karnišovui prognozuojamas prestižinis apdovanojimas

NBA sezonas jau už kampo, o prieš jo startą lygos sirgaliai ir ekspertai prognozuoja, kaip klostysis jo peripetijos ir kam atiteks individualūs apdovanojimai. Vienas iš jų piešiamas ir lietuviui.

„Bleacher Report“ portalo žurnalistai išsakė savo nuomones dėl septynių pagrindinių apdovanojimų laimėtojų.

Daugiausiai balsų geriausio sezono komandos vadovo nominacijoje gavo lietuvis Artūras Karnišovas, dirbantis „Chicago Bulls“ krepšinio operacijų viceprezidentu.

„Jei NBA pati rinktų šio apdovanojimo laimėtoją, Artūras Karnišovas veikiausiai būtų diskvalifikuotas dėl galimo taisyklių pažeidimo pasirašant sutartį su Lonzo Ballu (apie sutartį paskelbta praėjus vos kelioms sekundėms po to, kai oficialiai buvo leista derėtis su krepšininkais). Dėl to „Bulls“ gaus baudą ir gali prarasti pirmojo rato šaukimą.

Tačiau šioje kategorijoje balsuoja komandų vadovai iš kiekvienos organizacijos, o Karnišovas neabejotinai sulauks paramos už savo veiksmus pastaraisiais mėnesiais, pradedant nuo Nikols Vučevičiaus išsimainymo iš „Orlando Magic“.

Vėliau jis dar gavo DeMarą DeRozaną, Alexą Caruso, Derricką Jonesą ir L.Ballą, o tai lėmė, jog nba.com tinklalapio generalinių vadybininkų apklausoje „Bulls“ buvo įvardinta kaip labiausiai sustiprėjusi komanda.

Bent jau ant popieriaus ši komanda atrodo kaip galinti įsiterpti į pirmąjį Rytų konferencijos šešetą. Turint omenyje, kad „Bulls“ atkrintamosiose nežaidė nuo 2016-2017 m. sezone, Karnišovą reiktų laikyti favoritu laimėti geriausio vadybininko apdovanojimą.

Bet žinoma, jo dar laukia daug darbo, turint omenyje, kad ryškiausia komandos žvaigždė Zachas LaVine'as ateinantį tarpsezonį taps laisvuoju agentu. „Bulls“ galėjo pratęsti sutartį jau prieš šį sezoną, bet tai būtų apsunkinę jų galimybes apdėlioti žvaigždę kitais talentais. Dabar Karnišovas įsitikinęs, kad LaVine'as bus linkęs likti komandoje po savo pirmojo pasirodymo atkrintamosiose, jei toks bus.

„Scanpix“/AP nuotr./Zachas LaVine'as
„Scanpix“/AP nuotr./Zachas LaVine'as

Tačiau tai – rytojaus iššūkiai. Dabar mes spėjame, kad į derybas su LaVine'u Karnišovas galės atsinešti geriausio NBA sezono vadybininko apdovanojimą“, – rašo „Bleacher Report“ tinklalapio komanda.

Praėjusiame sezone geriausiu komandos vadovu išrinktas „Phoenix Suns“ architektas Jamesas Jonesas, o užpernai šį apdovanojimą laimėjo „Los Angeles Clippers“ vadovas Lawrence'as Frankas.

Naudingiausio sezono žaidėjo apdovanojimą „Bleacher Report“ prognozuoja Kevinui Durantui, geriausio naujoko – „Houston Rockets“ pirmamečiui Jalenui Greenui, geriausiai besiginančiu žaidėju, anot tinklalapio, turėtų vėl tapti Rudy Gobert'as, metų trenerio prizas prognozuojamas „Toronto Raptors“ strategui Nickui Nurse'ui, geriausiu šeštuoju žaidėju, manoma, taps „Miami Heat“ gynėjas Tyleris Herro, o labiausiai patobulėjusio žaidėjo lenktynėse favoritu laikomas „Golden State Warriors“ snaiperis Jordanas Poole'as.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius