Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 06 08

NBA finalas: Kevinas Durantas pataikė svarbiausią savo gyvenimo metimą

„Golden State Warriors“ praėjusią naktį iškovojo jau penkioliktą pergalę iš eilės šiose atkrintamosiose varžybose ir serijoje iki keturių pergalių finale prieš „Cleveland Cavaliers“ jau pirmauja 3-0. Trečiųjų rungtynių didvyriu tapo svarbiausią savo karjeros metimą pataikęs Kevinas Durantas, o jo indėlio sumenkinti nevertėtų.
Stephenas Curry ir Kevinas Durantas
Stephenas Curry ir Kevinas Durantas / USA Today Sports

K.Durantas visą sezoną yra kaltinamas neištikimybe savo buvusiam klubui bei čempionų žiedų medžiojimu, o tai lemia, kad jo žaidimas NBA superfinale yra šiek tiek sumenkinamas.

Kas žino, galbūt „Warriors“ ir be K.Duranto iškovotų lygos trofėjų, tačiau tokioms spekuliacijoms prasmės nėra. Svečiai Klivlande iškovojo pergalę 118:113, o KD šūvis paskutinę ketvirtojo kėlinuko minutę buvo tiesiog nuostabus.

Net LeBronas Jamesas pripažino, kad prieš tokią galingą komandą jis dar nėra žaidęs, tačiau tikrai negalima sakyti, jog K.Durantas tiesiog mėgaujasi lengva kelione iki savo pirmojo žiedo.

„Cavaliers“ ekipa puikiai išpildė planą, kuris buvo sugalvotas pirmajai pergalei finale pasiekti. L.Jamesas pelnė 39, Kyrie Irvingas 38 taškus, o J.R. Smithas sumetė net 5 tritaškius.

Energija „Quicken Loans“ arenoje padėjo „Cavs“ žaidėjams šiame mače įgyti pirmąjį pranašumą NBA superfinale, o „Warriors“ puolimas buvo bent jau trumpam sustabdytas. „Kariai“ taip pat padarė net 18 klaidų, o Draymondas Greenas ir vėl anksti prisirinko pražangų.

Tačiau pačioje rungtynių pabaigoje savo meistriškumą pademonstravo K.Durantas. Jis padėjo „Warriors“ sugrįžti į rungtynes, kurios jiems jau slydo iš rankų. KD vienas pats įveikė „Cavs“ per paskutines tris ketvirtojo kėlinuko minutes rezultatu 7:0.

Žinoma, gražiausiu rungtynių epizodu tapo jo tolimas metimas, kurį jis pataikė iki ketvirtojo kėlinuko pabaigos likus vos 45 sekundėms.

„Jis užsidėjo komandą ant savo pečių, – pripažino Steve'as Kerras. – Matėsi, kad tai bus jo akimirka. Jis puikiai tai pajautė.“

Likus mažiau nei minutei „Cavaliers“ pirmavo dviem taškais, o LeBronas Jamesas perdavė kamuolį Kyle'ui Korveriui. Pastarasis paleido tolimą metimą, tačiau kamuolys atsimušęs nuo lanko pakliuvo tiesiai K.Durantui į rankas.

Puolėjas iš karto pasileido į greitą puolimą, tačiau šį kartą į gynybą buvo sugrįžę net keturi „Cavaliers“ krepšininkai.

Stephenas Curry tuomet atėjo savo kolegai statyti užtvarą, tačiau K.Durantui jos nereikėjo. Jis išnaudojo nedidelę erdvę tarp jo bei „karaliaus“ ir smeigė tritaškį per rankas.

„Mes žinome, kad atkovoję kamuolį ir pasileidę į greitą ataką galime būti labai pavojingi, – pasakojo KD. – Mačiau, kad LeBronas atsitraukė, todėl norėjau mesti. Džiaugiuosi, jog pataikiau. Stengiausi taisyklingai išmesti kamuolį ir man pavyko.“

Tuo tarpu net 46 minutes šiame mače žaidęs L.Jamesas atskleidė, jog stengėsi šiame epizode neprasižengti.

„Mačiau, kad jis mes, – pasakojo L.Jamesas. – Jis visuomet atlieka tam tikrą driblingo veiksmą prieš metimą. Nenorėjau prasižengti. Iškėliau ranką į viršų, bandžiau sukliudyti, tačiau metimas įkrito.“

K.Durantui tai buvo jo stiliaus metimas, tačiau toks individualus žaidimas jau buvo pražudęs „Warriors“ šį sezoną. Negana to, KD jau buvo įsivėlęs į konfliktą su D.Greenu už savo kiek savanaudišką žaidimą.

„Warriors“ žaidimo stilius visuomet buvo naudingas K.Durantui, nes jo nedengia du ar trys varžovų krepšininkai. Vietoje to, kamuolys juda ir visuomet pasieka laisvą žmogų. KD buvo naudinga tai, kad 30 taškų įmetė Klay Thompsonas, o 26 pridėjo S.Curry.

„Todėl jie KD ir prisiviliojo į savo komandą“, – po rungtynių teigė Tyronnas Lue.

Iki čempionų titulo „Warriors“ komandai jau liko vos viena pergalė, o baigti pradėtą darbą galima jau šį penktadienį. K.Durantas yra pagrindinis kandidatas į finalų MVP prizą, nors L.Jamesas vidutiniškai renka trigubą dublį, o nuostabus yra ir S.Curry.

Tai yra įmanoma tik dėl to, jog „Warriors“ parodė K.Durantui protingesnį būdą žaisti krepšinį. Negana to, tai neatėmė krepšininko „žudiko“ instinkto ir lemiamomis akimirkomis jis tiki savo metimu.

„Warriors“ nulipdė naująjį K.Durantą, tačiau nesistengė jo pakeisti. Jie vis tiek pasitiki savo komandos žvaigžde, kai šis meta svarbiausią metimą savo karjeroje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius