Sportas gyvai
2016 07 06

NBA gerbėjų reakcija į Mindaugo Kuzminsko sutartį su „Knicks“: „Kas jis toks?“

Kai Lietuva paskleidė žinią, kad Mindaugas Kuzminskas sudarė dvejų metų kontraktą su „New York Knicks“, NBA gerbėjai sukluso. „Kas jis toks?“ – klausė ir nemažai niujorkiečių. Akivaizdu, kad NBA žiūrovams dar reikės ne tik susipažinti su 26 metų 205 cm ūgio lietuviu, bet ir išmokti tarti jo pavardę.
Mindaugas Kuzminskas
Mindaugas Kuzminskas / VN Design nuotr.

„Negaliu sulaukti, kaip „Knicks“ komentatorius Waltas Frazieris (NBA legenda. – aut past.) ištars: Mindaugas Kuzminskas“, – sudėtingą lietuvio pavardę omenyje turėjo „Sports Illustrated“ apžvalgininkas Kenny Ducey.

Sunkiai ištarti naujoko pavardę galėjo ir didžioji dalis „Knicks“ gerbėjų.

„Ką? Kaip? Kur?“ – stebėjosi skeptiškai į Europos krepšinio talentus žiūrintys NBA gerbėjai.

Pavyzdžiui, ir ESPN analitikas Tommy Beeras prisipažino, kad nieko nežino apie M.Kuzminską, tačiau kaip ir dar keli internautai, jis neabejoja „Knicks“ pasirinkimu.

„Neįmanoma nepasitikėti klubo tarptautiniais skautais, kurie į Niujorką atvežė Kristapą Porzingį“, – rašė žurnalistas, turėdamas omenyje praėjusį sezoną Niujorke sužibėjusį latvį, kurį „Knicks“ naujokų biržoje pašaukė ketvirtuoju šaukimu.

Beje, tą pačią dieną pasklido žinia apie dar vieną legionierių „Knicks“ gretose – priekinę liniją sustiprino 22 metų 211 cm ūgio vidurio puolėjas iš Ispanijos Willy Hernangomezas.

„Bleacher Report“: „Nesitikėkite, kad į Niujorką atvyko dar vienas Porzingis, kuris taps dar viena sensacija iš Europos.“

„Nuostabus vaikis. Atletiškas energingas puolėjas, kietakaktis, pagerino metimą ir nuostabus žmogus rūbinėje“, – M.Kuzminską gyrė tarptautinio krepšinio specialistas iš ESPN Franas Fraschilla.

Akivaizdu, kad yra ir skeptikų. NBA apžvalgininaks Samas Vecenie nerimauja, ar M.Kuzminskas pritaps stipriausioje krepšinio lygoje.

„Aš kiek nustebęs, nes Kuzminskas yra geras žaidėjas, bet turi rimtų problemų su gynyba ir pataikymu“, – rašė jis.

„New York Post“ žurnalistas Marcas Bermanas ramino: „Vasaros lygoje kalbėjausi su skautu iš Europos. Jis sakė, kad Kuzminskas yra NBA kalibro žaidėjas“.

M.Bermano teigimu, skautas palygino jį su kitu Niujorke žaidusiu europiečiu – italu Danilo Gallinari, kuris pritapo NBA ir „Denver Nuggets“ praėjusį sezoną rinko vid. 19,5 taško. Kai kurie M.Kuzminską iš dalies lygino su Dirku Nowitzkiu vaikystėje.

Niujorkas suintriguotas, bet nežiūri į M.Kuzminską kaip į kitą K.Porzingį.

„Nesitikėkite, kad į Niujorką atvyko dar vienas Porzingis, kuris taps dar viena sensacija iš Europos. Kuzminskas, atrodo, bus vyrukas, kuris naudingai kils nuo suolo leisdamas pailsėti Carmelo Anthony ir išlaikydamas aukštą žaidimo intensyvumą“, – konstatavo „Bleacher Report“.

Juokėsi iš pavardės

15min nuotr./Mindaugas Kuzminskas
15min nuotr./Mindaugas Kuzminskas

Socialiniuose tinkluose sirgalių reakcija į „Knicks“ sandorį su M.Kuzminsku buvo šmaikšti. Tiesa, linksmų ir pozityvių atsiliepimų apie Mindaugą buvo gerokai daugiau nei neigiamų. Tokių pasitaikydavo tik vienas kitas.

Daugiausiai diskusijų kėlė Mindaugo pavardė.

„Trys geriausi burtai iš Hario Poterio: 1) Wingardium Leviosa; 2) Peskipiksi Pesternomi; 3) Mindaugas Kuzminskas“, – turėdamas omenyje sudėtingą pavardę, juokavo internautas.

Neįsivaizduoju, kas jis toks, bet peržiūrėjau vaizdo įrašus ir Kuzminskas atrodo tikrai neblogas.

„Komandos marškinėlius siuvantiems žmonėms bus daug darbelio“, – antrino kitas.

Žmonės klausinėjo, kas jis toks, puolė prie „Youtube“ ir ieškojo lietuvio žaidimo epizodų.

„Absoliutus žvėris. Bus sirgalių numylėtinis“, – rašė internautas.

„Neįsivaizduoju, kas jis toks, bet peržiūrėjau vaizdo įrašus ir Kuzminskas atrodo tikrai neblogas“, – susižavėjo ir kitas krepšinio gerbėjas.

Kitiems „Youtube“ neužteko. Amerikiečiai puolė jungtis kompiuterinį žaidimą „NBA 2k16“, susirado M.Kuzminską ir susidarė apie jį įspūdį iš jo reitingo – iš šimto įmanomų balų – 73.

M.Kuzminskas Niujorkui – tikra egzotika ir mitas, kuris neišsisklaidys iki pat NBA sezono pradžios. Prasideda dar viena nenuspėjama lietuviška kelionė NBA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius