-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 12

NBA klubo savininko įspėjimas: „Ant kortos žmonių gyvybės – tai nebe apie krepšinį“

„Dallas Mavericks“ savininkas Markas Cubanas bandė pajuokauti, sėsdamas prie mikrofono per spaudos konferenciją. „Tai ką, laimėjome paskutinį sezono mačą – oficialiai mes dabar NBA čempionai, tad aš pasiruošęs atsakyti į jūsų klausimus“, – šyptelėjo 61-erių milijardierius. Bet surimtėjęs jis siuntė žinią sporto pasauliui. „Ant kortos žmonių gyvybės. Tai jau nebe apie krepšinį“, – teigė „Mavericks“ bosas.
Markas Cubanas
Markas Cubanas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Apie pirmąjį koronaviruso atvejį NBA – COVID-19 užsikrėtė „Utah Jazz“ centras Rudy Gobert'as, M.Cubanas sužinojo „Mavericks“ rungtynių su „Denver Nuggets“ metu.

„Buvau priblokštas. Gyvenimas turi atsitiktinumo faktorių ir dabar būtent tai yra toks momentas. Viskas kaip iš filmo. Nesitiki, kad tai gali nutikti realiame gyvenime. Bet tokia ta gyvenimo nežinomybė. Mes priblokšti, bet esame, kur esame. Turime būti protingi ir reaguoti“, – specialioje spaudos konferencijoje pareiškė amerikietis.

Jis pritarė NBA komisaro Adamo Silverio sprendimui neterminuotam laikui stabdyti sezoną ir nukelti rungtynes.

„Ant kortos žmonių gyvybės. Tai nebe apie krepšinį. Ir tai ne apie „Mavericks“. Tai globalinė pandemija, kuri nešasi gyvybes. Aš rūpinuosi savo vaikais, mama, kuriai 82-eji. Kalbu su ja ir prašau jos likti namuose, – sakė M.Cubanas. – Ši situacija kelia didelį nerimą. Ir tai ne dėl krepšinio, nes tai gerokai aukščiau krepšinio.

Aš dabar susirūpinęs, ar mano vaikai eis į mokyklą. Susirūpinęs, ar darome gerus dalykus. Nes tai mums nepažinta teritorija. Krepšinis dabar eina į antraeilį vaidmenį.“

Kai kurie NBA klubų vadovai siūlė lygai tęsti sezoną, tik rungtyniauti tuščiose arenose. M.Cubanas pabrėžė pasitikintis NBA kompetencija nutraukti visas rungtynes, nes NBA nuolat bendrauja su vyriausybe ir sveikatos specialistais, todėl yra surinkę daugiausia informacijos.

Jo manymu, krepšinio klubai turi per mažai žinių, kad patys galėtų priimti tokius atsakingus sprendimus.

„Neturiu nuomonės tokiu kritiniu metu, kuris liečia žmonių sveikatą, saugumą, riziką dėl mūsų sirgalių ir klientų. Tad iškart pasakiau, kad klausysime NBA nurodymų. Aš pakankamai protingas, kad suprasčiau, ko iš tikrųjų nesuprantu“, – samprotavo M.Cubanas.

Jis taip pat patikino, kad pasirūpins visų be darbo likusių darbuotojų uždarbiu. Daugelis personalo narių „Mavericks“ arenoje sezono metu gauna valandinį atlyginimą, daugiausiai – rungtynių metu. Tad M.Cubanas inicijuos programą, kuri padės darbuotojams vis tiek uždirbti.

„Mavericks“ vadovas taip pat prašo žaidėjų elgtis atsakingai. Jie privalo likti Dalase, tęsti treniruotes ir atsirinkti, su kuo kontaktuoti.

Tikimasi, kad greitu metu NBA skelbs artimiausių veiksmų planą.

„Mes lankstūs. Nenoriu kalbėti už visą NBA, bet krepšinio pusėje mes lankstūs, nes sezonas baigsis birželio 21-ąją, o po jo nenumatyta jokių renginių. Dabar svarbu pasielgti teisingai“, – pažymėjo M.Cubanas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius