Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 22

NBA naujokų birža 2017: kuo ji ypatinga Amerikai, bet neypatinga Lietuvai

Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį, 2 valandą Lietuvos laiku, Brukline, „Barclay's Center“ arenoje, įvyks 2017-ųjų NBA naujokų birža. Šiemet stipriausios pasaulio krepšinio lygos duris pravers bene perspektyviausi pastarųjų kelių dešimtmečių talentai, o ne vienam jau dabar klijuojamas superžvaigždės statusas.
Lonzo Ballas
Lonzo Ballas / „Scanpix“/AP nuotr.

2017-ųjų NBA naujokų birža jau dabar yra vadinama viena stipriausių per kelis dešimtmečius. Ryškiausia jos žvaigždė – įžaidėjas Markelle'is Fultzas, kuris turėtų būti pasirinktas pirmuoju šaukimu.

Norėdami gauti šį krepšininką „76ers“ vadovai paaukojo kitų metų šaukimą ir apsikeitė su „Celtics“, kurie dabar rinksis treti.

Akylai verta stebėti „Lakers“ veiksmus, nes jie antruoju šaukimu turėtų pasirinkti Lonzo Ballą arba šį šaukimą galų gale išmainyti į „Pacers“ puolėją Paulą George'ą.

Tiesa, P.George'o sutartis su Indianos klubu baigsis jau kitais metais, todėl Magicas Johnsonas gali sau ramiai laukti krepšininko 2018-ųjų vasarą. „Lakers“ neseniai išmainė savo įžaidėją D'Angelo Russellą, todėl L.Ballo atvykimas į Los Andželą beveik nekelia abejonių.

Trečiasis šaukimas priklauso „Celtics“, tačiau su juo dar gali nutikti visko. Joshas Jacksonas nesutinka atvykti į Bostoną ir pademonstruoti savo sportinės formos, o reikiamo krepšininko neišsirinkęs Danny Ainge'as gali nuspręsti šį šaukimą išmainyti.

Likę pirmojo dešimtuko šaukimai yra itin neprognozuojami, nes birža yra nepaprastai stipri. Dėl šios priežasties biržos naktį mes galime išvysti ne vienus mainus bei komandos apsisprendimą pačią paskutinę sekundę.

Deja, šiemet NBA naujokų biržoje greičiausiai nebus pašauktas nė vienas lietuvis, o savo paraiškas atsiėmė tokie krepšininkai kaip Arnoldas Kulboka, Gytis Masiulis ir Laurynas Birutis.

Jų pavardes mes šiame renginyje greičiausiai išvysime kitąmet.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Arnoldas Kulboka
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Arnoldas Kulboka

2017-ųjų NBA naujokų biržoje lietuvių, ko gero, nebus, tačiau joje pamatysime vieną lietuvišką akcentą.

Joje dalyvaus Kauno „Žalgirio“ puolėjas Isaiah Hartensteinas, kuris didžiąją sezono dalį įvairiose prognozėse pateko į pirmąjį „drafto“ trisdešimtuką, tačiau naujausiuose sąrašuose jis bus pašauktas kiek žemiau.

Pirmame penketuke taip pat turėtų būtų pasirinktas Jaysonas Tatumas, kuris yra vadinamas bene labiausiai profesionaliam krepšiniui pasiruošusiu žaidėju NBA naujokų biržoje.

Pastarasis turėtų keltis į „Suns“ arba „Celtics“, o penktuoju numeriu (arba aukščiau) bus pakviestas De'Aronas Foxas. Jis su Finikso klubu bendradarbiauti atsisakė ir pats teigia, kad norėtų žaisti Sakramente, kuriems ir priklauso penktasis šaukimas.

Vėliau situacija pasidaro labai sunkiai prognozuojama, o labai įdomu bus pamatyti, ką aštuntuoju šaukimu pasirinks lietuviškoji „Knicks“. Kol kas Philas Jacksonas svarsto net apie latvio Kristapo Porzingio išmainymą, o naujokų biržoje jie greičiausiai rinksis gynėją Franką Ntilikiną.

Realiais kandidatais taip pat galima įvardyti sprogstamąjį Dennisą Smithą arba puikiai krepšį atakuojantį Maliką Monką.

Jau šiąnakt NBA papildys dar 60 naujų žaidėjų, o jeigu ši naujokų birža pateisins lūkesčius, tai turėsime pirmą galimybę išvysti krepšininkus, kurie gali karaliauti lygoje jau netolimoje ateityje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius