Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 19

NBA naujokų biržos Nr.1: dvejonės dėl mylimo sporto ir šeimos tragedijos pėdsakai

Pirmuoju NBA naujokų biržoje pasirinktas Anthony Edwardsas vaikystėje prarado du artimus žmones, o kalbėdamas apie mėgstamą sportą tarsi abejoja, ar tai iš tiesų yra krepšinis.
Anthony Edwardsas
Anthony Edwardsas / „Scanpix“ nuotr.

Nors nebuvo itin aiškaus favorito, A.Edwardsas triumfavo 2020 metų NBA naujokų biržoje.

Kaip 15min jau rašė apie praėjusius nakties įvykius, pirmąjį šaukimą turėjęs „Minnesota Timberwolves“ klubas pasirinko prieš tai Džordžijos universitete rungtyniavusį 19-metį 196 cm ūgio atakuojantį gynėją.

Vidurio puolėją Jamesą Wisemaną antruoju pašaukė „Golden State Warriors“, o Prienuose žaidęs LaMelo Ballas trečiuoju pakviestas „Charlotte Hornets“.

A.Edwardsas beveik visus metus buvo tarp favoritų tapti pirmuoju naujokų biržoje daugiausiai dėl nuostabių fizinių savybių.

Bet prieš pat naujokų biržą jis nustebino sirgalius netikėtu pareiškimu per interviu ESPN pasakęs, kad nėra atsidavęs tik krepšiniui.

Meilė amerikietiškam futbolui

„Aš vis dar nesu jame, – sakė A.Edwardas, jaunystėje daug rungtyniavęs amerikietiško futbolo įvairiose pozicijose. – Man patinka krepšinis, jis yra mano širdyje, bet futbolas (amerikietiškas) yra tai, nuo ko viskas prasidėjo.

Nesupraskite manęs klaidingai, krepšinis man yra Nr.1, nes jaučiu, kad turiu pereiti ir išmokti daugybę dalykų.“

A.Edwardsas keliavo dar toliau, aiškindamas, kad jausmas krepšiniui atėjo tarsi okupacija, o ne meilė.

„Tai – darbas, – sakė 19-metis talentas. – Jaučiuosi kaip dirbdamas. Bet man tai patinka.“

„Scanpix“ nuotr./Anthony Edwardsas
„Scanpix“ nuotr./Anthony Edwardsas

A.Edwardso treneris Justinas Hollandas paaiškino plačiau, kad taip šnekėdamas jaunasis žaidėjas labiau norėjo pasakyti, kad mieliau žiūri amerikietišką futbolą, o ne krepšinį.

Pats A.Edwardsas tvirtino, kad amerikietiškas futbolas jam patinka dėl laisvesnio elgesio. „Ten gali daryti, ką nori aikštėje, – sakė jis apie savo pomėgį šiai sporto šakai. – Gali tėkšti kamuolį. Gali šokti. Gali daryti visokius negarbingus dalykus prieš varžovus.

NBA to daryti negalima. Už tai būsi nubaustas.“

Būdamas dešimties metų A.Edwardsas buvo laikomas vienu perspektyviausių amerikietiško futbolo vaikų šalyje, bet vėliau nukeliavo paskui brolius į krepšinį.

Atlantoje augęs jaunuolis pasirinko Džordžijos universitetą, nes jame studijavo ir žaidė du jo mėgstamiausi NBA krepšininkai Dwyane'as Wade'as ir Victoras Oladipo.

NCAA varžybose praėjusį sezoną jis rinko po 19,1 taško, atkovojo po 5,2 kamuolio, atliko po 2,8 rezultatyvaus perdavimo.

VIDEO: A.Edwarso žaidimo epizodai

196 cm ūgio žaidėjas taip atsiskleidė per debiutinį sezoną NCAA, o per vieną ketverių rungtynių atkarpą jis įmetė 36, 32, 29 ir 26 taškus.

A.Edwardsas pasižymi gebėjimais diriguoti žaidimui, jam nesvetimas įžaidėjo vaidmuo, taip pat vertinamas dėl gynybos įgūdžių.

Buvo minima ir versija, kad šnekėdamas apie savo flirtą su amerikietišku futbolu, jis galėjo bandyti priversti juo abejoti pirmąjį šaukimą turinčio klubo vadovus. Minesotos valstijos komanda nėra ta, apie kurią dabar svajoja į NBA žengiantys talentai.

Kita vertus, nors profesionaliame JAV sporto yra pavyzdžiu, kai universitete talentingi atletai sportuoja dvi sporto šakas (pavyzdžiui, Kyleris Murray pasirinko amerikietiško futbolo profesionalų lygą (NFL), nors būtų patekęs į profesionalų beisbolo lygą (MLB)), A.Edwardsas didelio pasirinkimo ir neturėjo – jis nebebuvo laikomas potencialiu NFL žaidėju.

Dvi netektys per vienerius metus

A.Edwardsas patyrė skausmingą tragediją paauglystėje.

2015 metais per aštuonis mėnesius dėl vėžio mirė ir jo mama, ir močiutė.

Netekus labiausiai mylėtų moterų, už A.Edwardso auklėjimą oficialiai tapo atsakingi jo sesuo ir brolis. Savo tėvą A.Edwardsas matydavo retai.

Tai nebuvo turtinga šeima, A.Edwardsas dirbdavo instruktoriumi per įvairias jaunimo stovyklas, kad užsidirbtų šiek tiek. Įstojęs į Džordžijos universitetą, jis pasirinko rinkodarą.

Renkasi skaičių 5

Natūralu, kad tragedija atsiliepė jauno sportininko gyvenimui. Jis yra tarsi apsistatęs tylos sienas aplink save, ypač nemėgsta kalbėti apie savo netektis viešai.

Jis žaidžia pasirinkęs 5-ąjį marškinėlių numerį, kad pagerbtų motinos ir senelės atminimą – abi jos mirė mėnesio 5-ąją dieną.

Ir pats A.Edwardsas yra gimęs 2001 metų rugpjūčio 5 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius