-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 05 27

NBA turėtų grįžti, bet ar derėtų vainikuoti būsimus šio sezono čempionus?

Ar kuri nors NBA komanda, triumfuosianti šio sezono atkrintamosiose varžybose, turėtų būti vainikuota kaip teisėta šio 2019-2020 metų čempionė? „Sports Illustrated“ žurnalistas Chrisas Mannixas dėlioja lygos sprendimo pliusus ir minusus.
Kawhi Leonardas
Kawhi Leonardas / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 2 Adamas Silveris NBA

„NBA krepšinis ruošiasi sugrįžimui. Stipriausia pasaulio lyga bei žaidėjų asociacijos pastarosiomis dienomis palaiko nuolatinį ryšį, įnirtingai planuodami žengti į krepšinio aikštelę dabartinės pandemijos metu“, – rašo Ch.Mannixas.

Krepšininkų profsąjungos vykdančioji direktorė Michele Roberts nuotolinės konferencijos metu informavo klubus apie žaidėjų poziciją.

Tai yra geras dalykas, viduriukas tarp atsigaunančios ekonomikos bei noro sustabdyti pasaulį, iki kol daktaras Anthony Fauci pasakys priešingai.

NBA turėtų sugrįžti, bet žaidėjams teks užsidaryti „burbule“, bus limituota prieiga, o visų dalyvių lauks nesenkami koronaviruso testų ištekliai.

„Scanpix“ nuotr./Kawhi Leonardas ir LeBronas Jamesas
„Scanpix“ nuotr./Kawhi Leonardas ir LeBronas Jamesas

Bet ar lyga turėtų vainikuoti būsimus čempionus?

Paskutinių savaičių pokalbiai tarp lygos ir klubų vadovų rodo nuoseklumą: grįžti norinčios komandos darys viską, ko prašo NBA.

Nors yra ir tokių, kurios nėra suinteresuotas sezono pratęsimo scenarijumi, kaip kad „Golden State Warriors“ klubas, bet visi supranta, jog finansinis aspektas vaidins labai didelį vaidmenį artėjančiame NBA sprendime. Klubai privalės klausyti nurodymų, lyg būtų priesaikas davę ištikimi NBA kariai.

Ko lygos komisaras Adamas Silveris paprašys, tą jis ir gaus.

Jei jis nuspręs 30 klubų uždaryti kelioms savaitėms „Disney“ parke Floridoje, tai taip ir bus. Jei jam reikės prisegti mikrofoną prie Doco Riverso ir paleisti jį į eterį, tai bus įvykdyta.

Vis dėlto – ar komanda, kuri pasirodys geriausiai šiose keistose atkrintamosiose varžybose, turėtų būti vainikuota kaip čempionė?

NBA numatoma data sugrįžimui – liepos vidurys. Tikėtina, jog ekipos izoliuosis išsiplėtusiame „Disney“ miestelyje. Bus praėję apie keturis mėnesius nuo lygos sustabdymo. Maždaug pusiaukelė tarp tradicinio finalo pabaigos (birželio vidurio) ir kito sezono pradžios (spalio vidurio).

Tik per tuos keturis mėnesius žaidėjai treniruojasi reguliariai. Tuo metu per dabartinę pertrauką krepšininkai beveik nesportavo, neskaitant išskirtinių atvejų.

„To tikrai nebus galima vadinti sezono tęsiniu. Tai visiškai naujas dalykas“, – „Sports Illustrated“ sakė vieno NBA klubo vadovas.

„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis
„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis

Kodėl yra skubama? Kodėl reikia karūnuoti 2020 metų čempionus? Argumentas, jog NBA turėjo čempionus ir lokauto sezone, nelabai galioja.

Tie sezonai prasidėjo vėlai, bet jie nebuvo sustabdyti keturiems mėnesiams. Buvusi lygos žvaigždė Shawnas Kempas per 1999 metų lokautą priaugo net 15 kilogramų. Paklaustas, kaip tai nutiko, jis teigė negalvojęs, kad NBA sugrįš.

Kuriai daliai dabartinių žaidėjų, turintiems ribotas sąlygas sportui, laukia panašus likimas?

AFP/„Scanpix“ nuotr./Joelis Embiidas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Joelis Embiidas

Dabartinė situacija – puiki proga NBA parodyti savo kūrybiškumą ir pasiūlyti kažką kitokio ir naujo.

Kas jeigu visos komandos po kartą sužaistų su visomis ar būtų pritaikytas NCAA modelis, kai vienas mačas reiškia viską? O jeigu būtų serijos, kaip yra NHL pasiūlyme, kurių dėka „Portland Trail Blazers“, „New Orlean Pelicans“ bei „Sacramento Kings“ turėtų šansą patekti į atkrintamąsias?

Viską sprendžia pinigai. Jei NBA galvoja, kad geriausias būdas patenkinti finansinius susitarimus su televizijos partneriais bus žaisti tradicinio formato atkrintamąsias, tuomet taip ir bus.

NBA, kaip ir dauguma verslų, per šią pandemiją kaupė grynuosius pinigus. Išlieka daug abejonių dėl kitų metų sezono finansinių įplaukų, tad televizija taps pagrindiniu NBA pajamų šaltiniu.

Adamas Silveris praleisti šios progos negali.

„Scanpix“/AP nuotr./Adamas Silveris ir Jerry Reinsdorfas 2015 m.
„Scanpix“/AP nuotr./Adamas Silveris ir Jerry Reinsdorfas 2015 m.

Tačiau reikėtų apsvarstyti galimybę ateinančius keletą mėnesių vadinti tikruoju pavadinimu. Tai unikali krepšinio patirtis, mažai susijusi su kovo viduryje sustabdytu sezonu.

Benas Simmonsas, iškritęs iš rikiuotės iki sezono pabaigos, veikiausiai vėl bus „Philadelphia 76ers“ sudėtyje. Bojanas Bogdanovičius, „Utah Jazz“ komandai rinkęs po 20 taškų per mačą, žaisti negalės. Mike'as Conley turi sporto salę namuose ir gali palaikyti sportinę formą, tuo metu Jaysonas Tatumas prisipažino, kad praėjo keli mėnesiai nuo paskutinio metimo į krepšį.

NBA sugrįžimas pritrauks didžiulius reitingus. Michaelo Jordano „paskutinis šokis“ ar NFL naujokų birža yra puikus įrodymus, kad šalis pasiilgo sporto.

Net jei ir arenose nebus sirgalių, saugus NBA sugrįžimas būtų laikomas sėkme.

Ar ši sėkmė turėtų baigtis NBA čempionų karūnavimu? Tai lieka diskusijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius