Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 02

NBA uždirbo beveik 20 milijonų, dabar vaikosi olimpinę svajonę kitoje sporto šakoje

Chase'as Budingeris dar prieš penketą metų lakstė ant NBA arenų parketo ir uždirbo milijonus dolerių atstovaudamas stipriausios pasaulio krepšinio lygos komandoms. Dabar jis siekia olimpinės svajonės, bet jau būdamas ne krepšininku, o paplūdimio tinklininku.
Chase'as Budingeris
Chase'as Budingeris / Scanpix ir Chase'o Budingerio „Instagram“ paskyros nuotr.

32-ejų 201 cm ūgio amerikietis NBA lygoje nebuvo tik eilinis statistas.

Pakviestas 44-uoju šaukimu 2009 metų naujokų biržoje, Ch.Budingeris pirmuosius trejus karjeros metus žaidė „Houston Rockets“ klube, kuriame jo rezultatyvumo vidurkis buvo netoli dviženklio. Geriausiame 2010-2011 m. sezone puolėjas per susitikimą rinko po 9,8 taško ir 3,6 atkovoto kamuolio per 22,3 minutės.

Dar atstovaudamas „Rockets“ Ch.Budingeris demonstravo savo šuolio galimybes NBA dėjimų konkurse – jame puolėjas dalyvavo 2012 metais, bet pergalės iškovoti nesugebėjo.

VIDEO: Chase'as Budingeris NBA dėjimų konkurse

Vėliau Ch.Budingeris trejus metus praleido „Minnesota Timberwolves“ komandoje, o 2015-ųjų vasarą Minesotos ekipa iškeitė jį į „Indiana Pacers“.

Nuo tada krepšininko karjeros kreivė leidosi žemyn – 2016 m. kovą „Pacers“ jį atleido, vėliau Ch.Budingeriui nepavyko įsitvirtinti ir „Phoenix Suns“ bei „Brooklyn Nets“ komandose.

„Scanpix“ nuotr./Chase'as Budingeris
„Scanpix“ nuotr./Chase'as Budingeris

Bandydamas tęsti karjerą 2016-2017 m. sezone pradžioje amerikietis sudarė sutartį su Vitorijos „Baskonia“, bet nesužibėjo ir Eurolygoje, kurioje rinko po 6,8 taško ir 3,8 atkovoto kamuolio per mačą.

Geriausiai Ch.Budingerį pavyko uždaryti Kauno „Žalgiriui“ – paskutinėse reguliariojo sezono rungtynėse Vitorijoje amerikietis įmetė tik 2 taškus ir surinko -2 naudingumo balus, sužaisdamas prasčiausią savo mačą Eurolygoje.

Po sezono Europoje amerikietis nutarė nebesiblaškyti ir pakabino sportbačius ant vinies. Nors karjera nesusiklostė taip, kaip jis ko gero tikėjosi, per septynerius metus Ch.Budingeris spėjo užsidirbti pakankamai – susumavus visus jo uždarbius NBA lygoje susidaro 18,4 mln. JAV dolerių suma, o kur dar alga, kurią jis atsiriekė Eurolygoje.

VIDEO: Gražiausi Chase'o Budingerio NBA karjeros epizodai

Vis dėlto pakabinęs krepšinio batelius ant vinies, Ch.Budingeris sportininko karjeros baigti neketino. Jau po metų jis pasirodė aukšto lygio paplūdimio tinklinio turnyre žaisdamas poroje su dukart olimpiniu žaidynių dalyviu Seanu Rosenthaliu, kuris jį ir pakvietė žaisti kartu ir išbandyti save tinklinio aikštelėje.

Meilė tinkliniui jam buvo įskiepyta nuo pat mažumės. Chase'as užaugo su vyresniu broliu Duncanu ir seserimi Brittanie, kurie žaidė ir krepšinį, ir tinklinį. Suprantama, kad tai ėmė daryti ir jauniausias šeimos narys.

„Tinklinis buvo mano šeimoje. Užaugau stebėdamas juos žaidžiančius ir norėjau sekti jų pėdomis, – yra pasakojęs Ch.Budingeris, tinklinį ėmęs žaisti dešimties metų amžiaus. – Buvau aukštesnis už visus, tad žaidžiau su dvejais metais vyresniais. Taip įgavau papildomų įgūdžių perduoti kamuolį, nes mane statydavo į aikštės galą. Tai – mano tėvų įtaka, jie abiejuose sportuose mane leido į vyresniųjų grupes ir tai man labai padėjo.“

Ch.Budingeris nemetė tinklinio ir vidurinėje mokykloje. Ten jis žaidė įprastą, ne paplūdimio, tinklinį ir 2006-aisiais buvo išrinktas geriausiu savo kartos žaidėju.

VIDEO: Chase'o Budingerio žaidimo epizodai tinklinio aikštelėje 2006 metais

Bet buvusiam krepšininkui persigrupuoti ir priprasti prie sporto kepinant saulei žaidžiant ant smėlio nebuvo taip lengva.

Pietų Kalifornijoje paplūdimio tinklininko karjeros ėmęs siekti Ch.Budingeris kaip didžiausią iššūkį išskyrė būtent karštį ir tiesioginius saulės spindulius, į kuriuos jis pateko tiesiai iš gerai vėdinamų NBA arenų.

„Persiorientavimas į tinklinio žaidėją įvyko natūraliai, bet didžiausi iššūkiai buvo priprasti prie smėlio ir buvimo saulėje, – prieš kelerius metus kalbėjo buvęs NBA žaidėjas. – Esu labai šviesios odos baltas vyrukas, tad priprasti prie nuolatinio buvimo lauke man prireikė laiko.“

Priprasti prie paplūdimio tinklinio subtilybių jam padėjo dar 1997-aisiais karjerą pradėjęs S.Rosenthalis. Su juo Ch.Budingeris sudalyvavo pirmuosiuose savo profesionalų turnyruose ir įgavo pagreitį, taip net tapdamas geriausiu 2018 metų naujoku.

2019-aisiais jau su kitu paplūdimio tinklinio veteranu Casey Pattersonu laimėjo ir pirmąjį savo turnyrą bei žaidė dviejų turnyrų finaluose.

Nors vėliau ši pora buvo išsiskyrusi, pastaruoju metu Ch.Budingeris ir vėl žaidžia išvien su C.Pattersonu bei kaupiasi svarbiausiam savo tikslui.

„Mano svarbiausi tikslai – patekti į olimpines žaidynes ir žaisti bent kelerius metus. Tai buvo mano tikslai dar nuo tada, kai mokiausi mokykloje. Noriu atstovauti savo šaliai“, – dar prieš kelerius metus tik pradėjęs tinklininko karjerą kalbėjo amerikietis.

Į Tokijo žaidynių traukinį jau nespėjęs, dabar Ch.Budingeris kaupia brangius reitingo taškus 2024 m. Paryžiaus olimpinei šventei.

Šiuo metu tarp visų JAV paplūdimio tinklinio porų Ch.Budingeris ir C.Pattersonas yra šeštoje vietoje, tačiau sparčiai tobulėjantis buvęs krepšininkas išvien su nesenstančiu 41-erių tinklinio veteranu yra laikomi solidžiais pretendentais gauti bilietą į Paryžių, kuris atiteks tik vienai, pačiai stipriausiai, amerikiečių tinklininkų porai.

„Beprotiška, kai pagalvoji, kad žaidžiu su vyrukais, kurie tinklinį žaidžia jau daugiau nei 20 metų. Man labai pasisekė, kad gavau progą mokytis iš tokių žaidėjų, kurie yra viršūnėje daugybę metų“, – kalbėjo Ch.Budingeris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius