-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 05

NBA vadovų apklausa: čempionais mato „Nets“, MVP – K.Durantą, balsų gavo ir JV

NBA.com svetainės žurnalistas Johnas Schuhmannas prieš 2021-2022 m. sezono pradžią surengė tradicinę lygos komandų generalinių vadybininkų apklausą, kurioje jiems buvo užduoti 48 klausimai. Tarp atsakymų kelis sykius buvo įvardintas ir Jonas Valančiūnas.
„Brooklyn Nets“ žvaigždės ir Jonas Valančiūnas
„Brooklyn Nets“ žvaigždės ir Jonas Valančiūnas / Scanpix ir Twitter nuotr.

Į „New Orleans Pelicans“ iš „Memphis Grizzlies“ mainų būdu vasarą persikėlęs uteniškis gavo po vieną balsą dvejose kategorijose.

Kažkuris NBA komandos generalinis vadybininkas anoniminėje apklausoje lietuvį įvardino kaip papildymą, kuris savo komandai atneš daugiausiai naudos sezono metu.

Šioje kategorijoje užtikrintai laimėjo „Miami Heat“ papildęs Kyle'as Lowry (77 proc. balsų), o antrą vietą užėmė „Los Angeles Lakers“ naujokas Russellas Westbrookas (17 proc.).

J.Valančiūnas taip pat buvo įvardintas ir paklausus, kuris tarpsezonio perėjimas buvo labiausiai nuvertintas. Čia lietuvio vardą taip pat ištarė vienos komandos vadovas.

Šioje kategorijoje daugiausiai balsų sulaukė į „Portland Trail Blazers“ persikėlęs Larry Nance'as (28 proc.), antroje vietoje liko Patty Millso perėjimas į „Brooklyn Nets“ (17 proc.).

AFP/„Scanpix“ nuotr./Patty Millsas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Patty Millsas

Pagyrų sulaukė ir Artūro Karnišovo vadovaujami „Chicago Bulls“.

Ne vieną skambų ėjimą vasarą atlikę „buliai“ įvardinti kaip komanda, kuri turėtų patobulėti labiausiai lyginant su praėjusiu sezonu. Taip mano 27 proc. klubų vadovų, antrą vietą užėmusi „Golden State Warriors“ gavo 13 proc. balsų.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./A.Karnišovui įteiktas apdovanojimas už nuopelnus Lietuvos krepšiniui
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./A.Karnišovui įteiktas apdovanojimas už nuopelnus Lietuvos krepšiniui

Čempionų titulą generaliniai vadybininkai prognozuoja „Brooklyn Nets“ klubui. Taip mano 72 proc. apklaustųjų.

17 proc. tiki „Lakers“ klubu, o 10 proc. mano, jog titulą apgins „Milwaukee Bucks“.

Daugiausiai – 37 proc. – respondentų spėjo, jog naudingiausio reguliariojo sezono žaidėjo prizas atiteks „Nets“ vedliui Kevinui Durantui. Tiesa, nedaug nuo jo atsiliko ir „Dallas Mavericks“ žvaigždė Luka Dončičius (33 proc.).

„Scanpix“ nuotr./Kevinas Durantas
„Scanpix“ nuotr./Kevinas Durantas

Pastarasis nugalėjo kitoje kategorijoje. Slovėną NBA komandų generaliniai vadybininkai išrinko kaip žaidėją, kurį labiausiai norėtų prisikviesti į komandą, jei šią kurtų nuo nulio.

Tiesa, L.Dončičius (27 proc.) nusileido Gianniui Antetokounmpo (60 proc.) geriausio NBA užsieniečio krepšininko kategorijoje.

„Scanpix“/AP nuotr./Giannis Antetokounmpo
„Scanpix“/AP nuotr./Giannis Antetokounmpo

Savo ruožtu geriausiu ne NBA rungtyniaujančiu žaidėju išrinktas „Barcelona“ lyderis Nikola Mirotičius. Jis gavo net 53 proc. balsų.

Antroje vietoje liko Vasilije Micičius (23 proc.), o trečiąją užėmė būsimasis 2023 m. naujokų biržos šaukimas Victoras Wembanyama (13 proc.). Balsų taip pat gavo Ispanijos antroje lygoje rungtyniausiantis Marcas Gasolis, Mike'as Jamesas ir, kiek netikėtai, Stefanas Jovičius.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Victoras Wembanyama
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Victoras Wembanyama

Geriausiai besiginančiu žaidėju buvo išrinktas G.Antetokounmpo, geriausiu treneriu – „Miami Heat“ vairininkas Erikas Spoelstra, o geriausią namų aikštelės pranašumą, anot klubų vadovų, turi „Utah Jazz“ klubas.

Visus apklausos rezultatus galite rasti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius