Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti
2015 10 08

NBA žaidėjų reitinge Jonas Valančiūnas pralenkė Kobe Bryantą

Įtakingiausia amerikiečių krepšinio naujienų svetainė ESPN skelbia kasmetinį NBA žaidėjų reitingą. „Los Angeles Lakers“ lyderis šiais metais atsidūrė tik 93 vietoje. Jono Valančiūno vieta reitinge dar nėra žinoma, bet jau aišku, kad lietuvis aplenkė legendinį krepšininką.
Kobe Bryantas
Kobe Bryantas / „Scanpix“/„Xinhua“/„Sipa USA“ nuotr.

2012 metų reitinge K.Bryantas užėmė 6 vietą, po metų buvo 25-as, o praėjusiais metais užėmė 40 vietą.

Šįkart NBA ekspertai jam paskyrė vos 93 vietą. K.Bryantas yra aukščiausiai reitinguotas „Lakers“ krepšininkas. Visos kitos komandos turi aukščiau reitinguotų žaidėjų, todėl Los Andželo ekipos lyderis – prasčiausias geriausias komandos žaidėjas lygoje.

Ateinantį sezoną K.Bryantas uždirbs 25 milijonus dolerių – daugiau nei bet kuris kitas NBA žaidėjas. Per praėjusius du sezonus jis susižėrė net 54 mln.

Smukimo priežastys

Per 41 rungtynes per praėjusius du sezonus K.Bryantas vidutiniškai rinko 21,1 taško ir pataikydavo 38 proc. taiklumu iš žaidimo. Tai blogiausias pataikymas rezultatas tarp žaidėjų, kurie pelno daugiau nei 20 taškų.

Praėjusį sezoną per 18 rungtynių K.Bryantas atlikdavo bent 20 metimų. Ir jis nepataikė net pusės iš jų. 

Nors jo efektyvumas labai sumažėjo, iš pirmo žvilgsnio jo statistika vis dar atrodo gera. Praėjusį sezoną jis buvo vienas iš penkių žaidėjų, kuris vidutiniškai pelnė 20 taškų, atkovojo 5 kamuolius ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus. Kiti? LeBronas Jamesas, Russellas Westbrookas, Jamesas Hardenas ir Blake'as Griffinas.

Ko tikėtis

Kitas sezonas bus K.Bryanto jau 20-as NBA. Jis susilygins Johnu Stocktonu kaip daugiausia sezonų vienoje komandoje sužaidęs krepšininkas. K.Bryantas taip pat taps pirmuoju gynėju NBA istorijoje, sužaidusiu 20 sezonų.

Ar jis liks sveikas? Tendencijos rodo, kad tai sunkiai įmanoma. Tik penki kiti krepšininkai sugebėjo sužaisti 20 sezonų – Kareemas Abdulas-Jabbaras, Kevinas Garnettas, Mosesas Malone, Robertas Parishas ir Kevinas Willis. Ir tik Kareemas Abdulas-Jabbaras 20-ame sezone sužaidė 60 rungtynių.

Beje, K.Bryantui jau 37-eri. Iš 72 NBA sezonų tik dukart vyresni nei 37 metai gynėjai pelnydavo po 20 taškų (Michealo Jordano sezonai „Wizards“), 18 vidutiniškai pelnydavo po dviženklį taškų skaičių ir 23 žaidė bent 70 rungtynių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius