Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 27

NBA žiniasklaidos diena: nauja pradžia, viltys nugalėti ir smagūs juokeliai

Pirmadienį įvyko NBA žiniasklaidos diena, kurioje su žurnalistais bendravo visas būrys lygos superžvaigždžių bei trenerių. Pateikiame jums įdomiausias mintis iš pirmojo krepšininkų susibūrimo prieš naująjį NBA sezoną, kuris startuoja jau spalio 26-ąją.
Kevinas Durantas ir Stephenas Curry
Kevinas Durantas ir Stephenas Curry / „Scanpix“ nuotr.

Titulą ginantys „Cavaliers“

„Scanpix“ nuotr./Kevinas Love ir LeBronas Jamesas
„Scanpix“ nuotr./Kevinas Love ir LeBronas Jamesas

LeBronas Jamesas žiniasklaidos dienoje buvo puikios nuotaikos ir nekantravo, kol prasidės reguliarusis sezonas, nes tuomet „Cavs“ žaidėjai gaus išsvajotuosius NBA čempionų žiedus.

„Noriu pamatyti laimingus savo komandos draugų veidus, nes jie nusipelnė tapti čempionais, – pasakojo krepšininkas. – Visą praėjusį sezoną dėl to dirbome, todėl nusipelnėme triumfuoti. Mūsų gerbėjai šios akimirkos laukė daugybę metų, todėl tai bus kažkas nerealaus.“

Tuo tarpu įžaidėjas Kyrie Irvingas teigė, kad 2015-2016 m. sezonas jau praeityje, todėl metas susikaupti naujiems krepšinio metams:

„Pasidžiaugėme savo pergale, todėl metas judėti pirmyn. Nuostabu, kad laimėjome čempionų žiedus, tačiau metas padėti juos į lentyną. Tai nėra vienintelis trofėjus, kurį norime turėti.“

Vasarą su komanda sutartį pratęsęs vyriausiasis treneris Tyronnas Lue pažadėjo saugoti ir tausoti L.Jamesą, nes tikisi ir vėl rungtyniauti iki pat birželio mėnesio vidurio:

„Mūsų komandos sveikata yra svarbiausia, todėl reguliariajame sezone itin prižiūrėsime L.Jameso minutes. Kyrie praėjusiais metais taip pat buvo traumuotas, tačiau sugrįžo ir daugiau nesusižeidė. Tai parodo, kad mūsų krepšininkai yra tikri profesionalai ir moka prižiūrėti savo kūną. Mes esame NBA favoritai, o tai reiškia, kad kasmet rungtyniausime iki pat birželio mėnesio“

„Cavs“ startinio penketo vidurio puolėjas Tristanas Thompsonas teigė, kad komanda turėtų greičiau pasirašyti sutartį su J.R.Smithu, nes be jo bus labai sunku:

„Be J.R.Smitho mes nebūtume laimėję NBA titulo. Jis yra vienas svarbiausių komandos žaidėjų.“

Naujoji superkomanda „Warriors“

„Scanpix“ nuotr./Stephenas Curry, Andre Iguodala ir Kevinas Durantas
„Scanpix“ nuotr./Stephenas Curry, Andre Iguodala ir Kevinas Durantas

Vasarą Oklahomos „Thunder“ marškinėlius į „Warriors“ aprangą iškeitęs Kevinas Durantas pripažino, kad šį sprendimą atlikti buvo nelengva, tačiau jis yra pasiruošęs naujam iššūkiui:

„Mane mokė, kad aikštėje turiu būti agresyvus ir visuomet išlikčiau savimi. Tai viskas ką galiu padaryti. Žinau, kad paliksiu gilų pėdsaką šios ekipos istorijoje.“

Pastarųjų dvejų metų naudingiausias reguliariojo sezono krepšininkas Stephenas Curry džiaugėsi, kad ekipoje bus labai daug talentingų žaidėjų:

„Visi turėsime galimybę puikiai rungtyniauti, tačiau labai svarbu bus pajausti vienas kitą aikštėje. Tai yra naujos sudėties komanda, todėl treniruočių stovykloje turėsime sunkiai dirbti.

Tikrai nesusiduriame su didesniu spaudimu nei pernai. Tikimės laimėti pagrindinį trofėjų, tačiau negalime iš karto keliauti į atkrintamąsias. Privalome gyventi šia diena, o tai mums dabar yra labai svarbu.“

Stipriai pasikeitusi „Knicks“

„Scanpix“ nuotr./Carmelo Anthony ir Derrickas Rose'as
„Scanpix“ nuotr./Carmelo Anthony ir Derrickas Rose'as

Vasarą „Knicks“ komandą papildė Derickas Rose'as, Joakimas Noah, Courtney Lee, Brandonas Jenningsas bei lietuvis Mindaugas Kuzminskas. Iš „Bulls“ iš Niujorką persikėlęs įžaidėjas teigė, kad naujokų patirtis padės ne tik komandos rezultatams, bet ir jauniesiems žaidėjams:

„Mes su Joakimu rungtyniavome daugelyje svarbių rungtynių bei atkrintamosiose, todėl mūsų patirtis padės ekipos jaunimui. Žinome, kad tai yra C.Anthony komanda, todėl turime padėti jam iškovoti pergales.“

„Dar niekuomet nežaidžiau su tokiu krepšininkų kaip D.Rose'as, – pasakojo C.Anthony. – Rungtyniavau su įvairiais įžaidėjais, tačiau niekada nerungtyniavau su vyruku, kuris yra toks greitas ir gali galingai užbaigti atakas.

Jau seniai visi buvo taip susidomėję mūsų komanda, o man labai patinka ši nežinia. Dar nesu tikras kokie geri galime būti, todėl nekantrauju pradėti treniruotes.

Esame maksimaliai susikaupę, o visi komandos nariai labai sunkiai dirba. Derrickas pagaliau yra sveikas, pakeitęs požiūri į krepšinį, todėl jis padės mums iškovoti daugybę pergalių.“

Dviem žvaigždėmis pasipildžiusi „Bulls“

„Scanpix“ nuotr./Jimmy Butleris, Rajonas Rondo ir Dwyane'as Wade'as
„Scanpix“ nuotr./Jimmy Butleris, Rajonas Rondo ir Dwyane'as Wade'as

Šią vasarą į Čikagą persikėlė Rajonas Rondo ir Dwyane'as Wade'as. Jie prisijungs prie Jimmy Butlerio ir bandys išsiaiškinti, kaip reikės žaisti kartu. Daugelio manymu šis derinys yra pasmerktas pralaimėjimams ir nesusižaidimui.

„Jaučiuosi kaip naujas moksleivis mokykloje. Turiu susirasti vieną draugą, kad galėčiau po to susirasti daugiau, – su didele šypsena savo veide teigė D.Wade'as. – Majamyje praleidau daugelį metų, todėl atvykęs čia net nežinau kur reikia eiti.

Tačiau čia svajojau žaisti jau nuo pat vaikystės. Kai 1991 m. M.Jordanas su kompanija laimėjo savo pirmąjį NBA čempionų titulą, tai buvau užtikrintas, kad rungtyniausiu Čikagoje. Tuomet lėkdavau pamėtyti į krepšį ir įsivaizduodavau, kad vilkiu būtent šios komandos aprangą.“

„Tikiuosi, kad man pavyks iš jų daug ko išmokti, – apie naujuosius komandos draugus pasakojo J.Butleris. – Jie šioje lygoje daug pasiekė, todėl jų pagalba tikiuosi užaugti kaip žaidėjas. D.Wade'as neabejotinai pateks į NBA Šlovės muziejų, todėl bandysiu didelį dėmesį skirti jo žaidimui.

Esu labai laimingas, kad jis atvyko į Čikagą.“

Įdomiausi žiniasklaidos dienos įvykiai bei citatos:

„Scanpix“ nuotr./Greggas Popovichius
„Scanpix“ nuotr./Greggas Popovichius
  • „Cavs“ treneris atskleidė, kad po penktųjų NBA superfinalo rungtynių iš visų komandos narių surinko po 100 dolerių, paslėpė „Warriors“ rūbinės lubose ir pažadėjo pinigus sugrąžinti tik tuo atveju, jeigu jie sugrįš į Ouklandą ir triumfuos finale.
  • Paskutinius metus NBA rungtynausiantis Paulas Pierce'as teigė, kad „Clippers“ taip pat yra lygos superkomanda. Prie tokių jis taip pat priskyrė „Warriors“ bei „Knicks“.
  • Greggas Popovichius atskleidė, kad Timas Duncanas turi oficialias pareigas „Spurs“ klube, o paprašytas atskleisti daugiau jis atsakė, jog „Timis“ darys ką nori.
  • Giannis Antetokoumpo žiniasklaidos dieną pradėjo juokeliu, tačiau jis nebuvo juokingas nė vienam susirinkusiam žurnalistui.
  • Naujasis „Mavericks“ vidurio puolėjas Andrew Bogutas papasakojo, kad išmainytas į kitą klubą būtų prašęs sutarties nutraukimo. Jam buvo pasiūlyta keliauti į „Rockets“ arba „Mavs“, tačiau jis į Hjustoną vykti kategoriškai atsisakė.
  • „76ers“ puolėjas Nerlensas Noelis ir toliau nepatenkintas, kad ekipoje yra visa krūva aukštaūgių. Jam ekipos generalinis vadybininkas Bryanas Colangelo atsakė, jog jaunieji Filadelfijos krepšininkai čia sąlygų diktuoti neketina.
  • Los Andžele namus turintis DeMaras DeRozanas prisiminė, kad vaikai vasarą pasibelsdavo į jo duris ir jam rodydavo nuotrauką, kurioje krepšininkas vilki „Lakers“ aprangą. Gynėjas džiaugėsi, kad visa tai jau praeityje.
„Scanpix“ nuotr./DeMaras DeRozanas ir Kyle'as Lowry
„Scanpix“ nuotr./DeMaras DeRozanas ir Kyle'as Lowry
  • „Cavaliers“ generalinis vadybininkas Davidas Griffinas spaudos konferenciją pradėjo paskelbęs, kad Mo Williamsas baigė karjerą, o J.R.Smitho treniruočių stovykloje nebus.
  • Andersonas Varejao patvirtino, kad „Cavs“ pasiūlė jam NBA čempionų žiedą, tačiau jis vis dar nenusprendė, ar jį priims.
  • Naujasis „Raptors“ narys Jaredas Sullingeris atskleidė, kad atkovoti kamuolius jam labiausiai padeda jo užpakalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius