-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 08

Niujorko žurnalistų užgriūtas Ignas Brazdeikis: „Aš nusivylęs“

Būrys Niujorko žurnalistų prisispaudę prie NBA vasaros lygos sienelės laukė „New York Knicks“ rungtynių herojaus. Jie iš anksto užsiėmė pozicijas pakalbinti geriausią mačo žaidėją. Tai buvo ne treciasis NBA naujokų biržos šaukimas RJ Barrettas ar Niujorke jau prigijusi žvaigždutė Kevinas Knoxas. Visi jie laukė 30 taškų fejerverką Las Vegase susprogdinusio lietuvio Igno Brazdeikio.
Ignas Brazdeikis
Ignas Brazdeikis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

47-asis NBA naujokų biržos šaukimas įrodė, kad gali ne tik kalbėti, bet ir žaisti antraštėms.

Iggy savo šou pradėjo jau pirmoje atakoje, kai pakabino kamuolį ore savo vaikystės draugui, o dabar – trečiajam naujokų biržos šaukimui RJ Barrettui.

20-metis puolėjas visada gebėjo kurti kitiems, bet netrukus pademonstravo, koks nesustabdomas gali būti puolime.

Iš pradžių jis įleido du tritaškius iš eilės ir džiaugsmingai kėlė rankas į viršų, lyg į krepšį mestų lemtingus metimus ketvirtajame kėlinyje.

Keli NBA vasaros lygos žurnalistai tik prunkštė, bet netrukus nebeišleido nė garselio, kai I.Brazdeikis tęsė savo šaunų solo pasirodymą.

201 cm ūgio puolėjas svaidė tritaškius, veržėsi tai į kairę, tai į dešinę pusę, užtraukdavo rankinį stabdį, užsilaikydavo ore ir įstumdavo kamuolius į krepšį.

Po dvitaškių su pražanga I.Brazdeikis spausdavo bicepsus ir linksmino „New York Knicks“ žaidėjus. Lietuvio buvo pilna visur ir jis buvo tiesiog nesustabdomas – surinko net 30 taškų.

I.Brazdeikis netgi tempė „Knicks“ už ausų, kai tritaškiu ketvirtojo kėlinio pabaigoje išplėšė komandai pratęsimą.

Jis buvo pirmas žmogus prie kamuolio per papildomą dviejų minučių atkarpą, bet po nesėkmingų „Knicks“ išpuolių žaidėjas griebėsi už galvos – pergalę vis tik išplėšė „Phoenix Suns“.

„Man niekada netrūko pasitikėjimo, – apsuptas minios Niujorko žurnalistų, sakė I.Brazdeikis. – Kas kartą žengdamas į aikštę aš galvoju, kad esu geriausias žaidėjas.

Bet šį kartą mes daug klydome ir pralaimėjome, todėl aš esu nusivylęs.“

Priešais „Knicks“ atsarginių suolą sėdėjęs pagrindinės komandos vyr. treneris Davidas Fizdale'as turėjo būti patenkintas tokiu naujoko žaidimu.

I.Brazdeikis turėjo pokalbį su Niujorko strategu, kuriame charizmatiškasis 45-erių amerikietis prašė jo būti savimi.

„Taip, man svarbu šioje vasaros lygoje palikti treneriams gerą įspūdį. Bet aš visada žaidžiu agresyviai, – tikino I.Brazdeikis. – Treneris Fizdale'as prašė manęs būti savimi, niekuo kitu. Esu labai dėkingas už tą suteiktą laisvę.

Man nesvarbu, kokiame lygyje žaidžiu, tai vis tiek tas pats krepšinis. Bet man didžiulė garbė būti „Knicks“ nariu. Nenorėčiau žaisti jokioje kitoje komandoje.“

Galbūt didesnė aikštė nei koledže ir geras treniruotėse su komandos draugais užsimezgęs tarpusavio ryšys padėjo I.Brazdeikiui taip sužibėti Las Vegaso scenoje.

Bet šis mačas turėjo gerai išreklamuoti Igną ir kitų „Knicks“ žaidėjų akivaizdoje.

Nors ten jam užtarimo netrūksta. Vaikystėje jiedu kartu su antruoju NBA naujokų biržos šaukimu RJ Barrettu žaidė krepšinį ir iki šiol išlaikė šiltus santykius.

„Scanpix“/AP nuotr./Ignas Brazdeikis ir RJ Barrettas
„Scanpix“/AP nuotr./Ignas Brazdeikis ir RJ Barrettas

Bet ir ne tik dėl to I.Brazdeikis pasielgė kaip puikus komandos draugas, užstodamas kol kas sunkiai įsibėgėjančią „Knicks“ viltį. RJ Barrettas per dvejas vasaros lygos rungtynes kol kas iš žaidimo pataikė tik 7 metimus iš 33 (21,2 proc.) ir smarkiai nuvylė Niujorko publiką.

„Barrettas yra vienas geriausių žaidėjų, kokį kada nors esu matęs. Tai tik laiko klausimas, kada jis atras save. Dėl jo neturiu jokių abejonių, – tikino I.Brazdeikis. – Tai vyrukas, su kuriuo augau. Gera jį turėti šalia – jis Niujorke pakelia man pasitikėjimo lygį.“

„Knicks“ žiniasklaida ir išranki Niujorko krepšinio publika dar tik susipažįsta su spalvinga Igno Brazdeikio asmenybe.

Bet tuoj apie savo pasitikėjimą I.Brazdeikiui nebereikės pasakoti.

„Kai augau, turėjau didelį šeimos palaikymą. Man buvo skiepijama, kad visada būčiau savimi ir nesvarbu, kas ką galvotų. Ir aš dar labai noriu laimėti“, – po 30 taškų vakaro I.Brazdeikis kalbėjo taip paprastai, lyg būtų sužaidęs eilines rungtynes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius