-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 31

Neeilinis atsarginis: Donatas Motiejūnas keičia „Pelicans“ veidą

Donatas Motiejūnas nėra tik eilinis atsarginis „New Orleans Pelicans“ komandoje. 26-erių lietuvis nėra eilinis statistas, gaunantis pasireikšti vid. po 15 minučių per rungtynes, kurio žaidime galima net nepastebėti. Pasirodo, sausio pradžioje „Pelicans“ papildęs lietuvis tapo reikšmingų žaidimo permainų įrankiu.
Donatas Motiejūnas
Donatas Motiejūnas / „New Orleans Pelicans“ klubo nuotr.

D.Motiejūnas į Naująjį Orleaną atsinešė tokį kamuolio judėjimą, kuris gerokai pagerino „Pelicans“ puolimą.

Per 37 pirmąsias NBA reguliariojo sezono rungtynes „Pelicans“ 110 taškų per 100 atakų rodiklį buvo pasiekę 6 kartus. Su D.Motiejūno atėjimu, per 10 pastarųjų rungtynių Naujojo Orleano ekipa jį pasiekė 5 kartus. Per šią rungtynių atkarpą „Pelicans“ puolimo reitingas siekė vid. 108,3 taško, o tai yra 8 geriausias puolimas NBA.

Dar didesnis skirtumas matyti tada, kai D.Motiejūnas sėdi ant suolo. Su lietuviu aikštėje „Pelicans“ puolimo reitingas siekia vid. net 116,7 taško per 100 atakų. Kai jis nežaidžia, bendras komandos puolimo reitingas krinta iki 109,6.

Taip pat paskaičiuota, kad D.Motiejūnas pagerino „Pelicans“ kovą dėl atšokusių kamuolių. D.Motiejūno ir Anthony Daviso duetas puolime renka daugiau kamuolių nei bet kuris kitas aukštaūgių duetas Naujajame Orleane.

D.Motiejūno statistika
15,5 min. | 6,3 tšk. | 3,3 atk. kam. | 1,6 rez. perd.

Į komandą atvykus D.Motiejūnui, „Pelicans“ atsarginių suolas pradėjo gerokai daugiau dalytis kamuoliu. Pavyzdžiui, perdavimų vidurkis pakilo bent per 11 punktų.

J.Holiday: „Motiejūno žaidimas užkrečia.“

D.Motiejūnas žaidžia dar ne tiek jau daug, bet gaunamas minutes išnaudoja labai aktyviai judėdamas be kamuolio – statydamas užtvaras, vos tik gavęs kamuolį – ieškodamas laisvų komandos draugų, kamuolio neužlaikydamas.

„Jo žaidimas užkrečia, – neslėpė įžaidėjas Jrue Holiday. – Jis užsupa kamuolį, atbėga pastatyti užtvaros, o po to aktyviai tęsia „pikenrolą“.“

16,5 proc. atakų D.Motiejūnui būnant aikštėje baigiasi po lietuvio perdavimų. Tai yra geriausias rezultatas „Pelicans“ gretose po gynėjų grandies žaidėjų. Jis tapo antruoju įžaidėju aikštėje ir paįvairino „Pelicans“ puolimą, kuris dažnai rėmėsi tritaškių metimais neišjudinus kamuolio.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Donatas Motiejūnas ir LeBronas Jamesas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Donatas Motiejūnas ir LeBronas Jamesas

„Kai tik išleidome D-Mo į aikštę, kamuolys ėmė vaikščioti efektyviau, – po pergalės prieš „San Antonio Spurs“ tikino „Pelicans“ treneris Alvinas Gentry. – Tai iškart pagerino puolimą.“

Panašiai A.Gentry galvoja kaskart išleidęs Donatą į aikštę.

„Toks mano žaidimas. Aš žiūrėdavau daug „Spurs“ ir „Warriors“ rungtynių. Viską lemia kamuolio dalijimasis. Man tokia filosofija patinka“, – po pergalės prieš „Spurs“ teigė D.Motiejūnas.

D-Mo po truputį įsibėgėja. Jis jau ketverias rungtynes iš eilės pelnė bent po 10 taškų ir 3 mačus iš 4 baigė su didžiausiu žaistų minučių skaičiumi (22, 22 ir 24).

Su 19 pergalių ir 29 pralaimėjimais „Pelicans“ skrajoja 11-oje Vakarų konferencijos vietoje ir tik dviem pergalėmis atsilieka nuo atkrintamųjų varžybų traukinio.

Po „Pelicans“ kojomis praėjusią savaitę krito tokie NBA favoritai kaip „Spurs“ ar „Cleveland Cavaliers“. Už tai Naujojo Orleano komandos treneris Alvinas Gentry turėtų mažumėlę padėkoti ir D.Motiejūnui.

VIDEO: Rezultatyviausios D.Motiejūno sezono rungtynės: 14 taškų su „Cavaliers“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius