Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 18

Neįprastas istorinis momentas: Rimas Kurtinaitis – NBA tritaškių konkurse

Tritaškių konkursas kiekvienam lietuviui, ko gero, yra artimas širdžiai. Paduodami kamuolį vienas kitam esame jį išbandę su savo draugais, tačiau legendinis Lietuvos krepšininkas Rimas Kurtinaitis turėjo galimybę sudalyvauti garsiajame turnyre. Lietuvis iki šiol liko vienintelis NBA nerungtyniavęs žaidėjas, kuris svaidė tolimus metimus šiame konkurse.
Rimas Kurtinaitis ir Klay Thompsonas
Rimas Kurtinaitis ir Klay Thompsonas / 15min nuotr.

R.Kurtinaitis 1989 metais atstovavo Kauno „Žalgirio“ komandai, kai netikėtai gavo pasiūlymą sudalyvauti NBA snaiperių konkurse.

„Labai nustebau, kad jie mane pakvietė, – tais laikais portalui „UPI“ teigė Rimas. – Jie pasiūlė man atvykti su savo žmona. Labai norėčiau rungtyniauti NBA. Tai kiekvieno žaidėjo svajonė.“

Tačiau R.Kurtinaitis taip į NBA ir neišvyko, o snaiperių konkurse jam nelabai pasisekė. Iš pirmųjų dešimties metimų lietuvis pataikė tik du, vėliau įsivažiavo ir pataikė keletą iš eilės, tačiau pabaigoje ir vėl svaidė pro šalį. Iš viso jis surinko 9 taškus iš 30 galimų ir šiame turnyre užėmė paskutinę vietą.

Už jį daugiau sumetė tuomečiai snaiperiai: Danny Ainge'as, Reggie Milleris, Craigas Hodgesas bei finale laimėjęs Dale'as Ellisas.

VIDEO: Rimas Kurtinaitis NBA tritaškių konkurse

Nuo tada NBA daugiau niekada į šį tritaškių konkursą nekvietė krepšininkų, kurie nėra žaidę šioje lygoje. Nebus kviestinių svečių ir šiemet.

Apmaudu, tačiau šiemet snaiperių konkurse neišvysime „Warriors“ įžaidėjo bei du kartus naudingiausio reguliariojo sezono krepšininko Stepheno Curry. Tiesa, ir be jo dalyvių sąrašas šiai šeštadienio nakčiai nėra prastas:

  • Kyle'as Lowry (42,7 proc. trit.);
  • Klay Thompsonas (40,3);
  • Kyrie Irvingas (39,5);
  • Kemba Walkeris (40,2);
  • Nickas Youngas (42,4);
  • Wesley Matthewsas (38,1);
  • C.J.McCollumas (42,3);
  • Ericas Gordonas (38,6).

Prognozė: NBA tritaškių konkurse antrus metus iš eilės turėtų laimėti K.Thompsonas. Jeigu tik gynėjas pajaučia savo metimą, tai jam lygių šioje lygoje nėra. Galbūt jam ir prilygsta vienas žaidėjas iš Ouklando, tačiau jis čia dalyvauti atsisakė.

Šeštadienio „tamsiaisiais arkliukais“ gali tapti Nickas Youngas ir C.J.McCollumas. Tai puikų procentą turintys žaidėjai, kurie nebus įvardyti tarp favoritų nugalėti, tačiau su šiek tiek sėkmės jie tikrai gali iškovoti trofėjų.

NBA „Visų žvaigždžių“ savaitgalio renginiai prasidės šiąnakt, 3 valandą Lietuvos laiku. Tritaškių konkursas turėtų prasidėti apie 4 valandą nakties.

VIDEO: NBA tritaškių konkurso dalyviai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius