Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2018 11 08

Nepaiso jokių autoritetų: D.Sabonis įamžino NBA siaubūną ant įspūdingo plakato

Domantas Sabonis įrėmino NBA socialinių tinklų žvaigždę ant įspūdingo plakato. 22 metų lietuvis galingu dėjimu sudrebino „Philadelphia 76ers“ krepšį, tačiau prie efektingumo visai „Indiana Pacers“ komandai pritrūko efektyvumo – D.Sabonio ekipa nusileido 94:100 (23:29, 27:21, 21:28, 23:22).
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Oladipo – superherojus, Sabonis – žvėris“, – taip „Pacers“ duetą apibūdino internautai.

Trečiojo kėlinio pabaigoje D.Sabonis kartu su V.Oladipo žaidė du prieš du.

Pastatęs užtvarą, 211 cm ūgio vidurio puolėjas netrukus priėmė kamuolį ir tvirtai atsispyrė nuo žemės. Pakilęs į orą, jis netrukus sugrūdo kamuolį iš viršaus per NBA siaubūną Joelį Embiidą, kuriam tokiose situacijose įprastas ne aukos, o medžiotojo vaidmuo.

Susikūprinęs J.Embiidas pateko ant D.Sabonio plakato, o pats „Pacers“ krepšininkas po epizodo užriaumojo ant „Bankers Life Fieldhouse“ parketo.

„Sabonio žvėriškumas ir agresija yra kažkas tokio. Dauguma vyrukų bando pažaboti Embiido fiziškumą, o Sabonis pats atakuoja Joelį ir daro tą sėkmingai“, – rašė „Pacers“ radijo žurnalistas Patas Boylanas.

J.Embiidas yra vienas daugiausiai rungtynių metu kalbančių NBA krepšininkų, bandančių psichologiškai sugniuždyti priešininkus. „76ers“ centras taip pat aktyviai ir agresyviai reiškiasi socialiniuose tinkluose. Juokaujama, kad po D.Sabonio dėjimo vėliau jo laukia atsakas instagrame ar tviteryje.

View this post on Instagram

Poster.

A post shared by Indiana Pacers (@pacers) on

Po D.Sabonio dėjimo „Pacers“ sumažino skirtumą 68:70, bet lietuvio iniciatyva neužkūrė komandos šturmui.

„76ers“ atitrūko dviženkliu skirtumu ir išsivežė pergalę iš Indianos.

Nuo atsarginių suolo pakilęs D.Sabonis rungtyniavo 31 minutę, įmetė 16 taškų (7/13 dvit., 0/1 trit., 2/2 baud.), atkovojo 11 kamuolių (3 puolime), atliko 3 rezultatyvius perdavimus, blokavo metimą, suklydo 1 ir prasižengė 2 kartus.

Jam būnant aikštėje, „Pacers“ įmetė 5 taškais daugiau nei „76ers”.

Rezultatyviau už D.Sabonį Indianoje pasirodė tik Victoras Oladipo, kurio sąskaitoje 36 taškai (14/30 met., 7 perd.). Tai buvo „Pacers“ gynėjo sezono rekordas, bet V.Oladipo dar niekada nebuvo išmetęs tiek daug metimų.

D.Sabonis su V.Oladipo iš viso pelnė 55 proc. „Pacers“ taškų (52). Likusi komanda surinko 42 taškus ir atakavo tik 32 proc. tikslumu.

Bojanas Bogdanovičius pridėjo 13 taškų.

VIDEO: „Ginčas“ dėl D.Sabonio ir J.Valančiūno: kuris bus geresnis naujame NBA sezone?

„76ers” gretose bent šeši žaidėjai pelnė dviženklį taškų skaičių, o labiausiai išsiskyrė J.Embiidas (20 tšk., 10 kam.), Dario Šaričius (18 tšk.) ir Benas Simmonsas (16 tšk., 10 kam., 8 perd.).

Beje, po D.Sabonio dėjimo prislėgtas J.Embiidas neslėpė, kad jam tai buvo blogas vakaras, nors centras surinko 11 dvigubą dublį šį sezoną ir pagal šį rodiklį pirmauja NBA.

"Šiandien buvau prastas. Manau, visos rungtynės buvo prastos. Buvau nesavas, bet komandos draugai pasistengė už mane", - krimtosi J.Embiidas.

Filadelfijos klubui tai buvo pirmoji pergalė išvykoje šį sezoną. Per penkis pirmuosius nesėkmingus bandymus „76ers” pralaimėdavo svečiuose vid. 15,2 taško skirtumu.

Su 7 pergalėmis ir 5 pralaimėjimais Indianos komanda Rytų konferencijoje užima penktą vietą.

VIDEO: „Ginčas“: kas yra geriausias Lietuvos krepšininkas?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius