-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 20

„Nesąmonė“: NBA „Visų žvaigždžių“ rinkimuose – staigmena

Galite įsivaizduoti nepatenkintą Russello Westbrooko veidą. NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynių rezultatai pateikė nemalonią staigmeną. Trigubo dublio vidurkį NBA demonstruojantis Domanto Sabonio komandos draugas nepateko į „Vakarų“ komandos starto penketą. Žvilgsniai krypta į naująją balsavimo sistemą.
Russellas Westbrookas
Russellas Westbrookas / „Scanpix“/AP nuotr.

Vakarų konferencijos komandos starto penketą prestižiniame NBA renginyje sudarys Stephenas Curry („Golden State Warriors“), Jamesas Hardenas („Houston Rockets“), Kawhi Leonardas („San Antonio Spurs“), Kevinas Durantas („Golden State Warriors“) ir Donato Motiejūno komandos draugas Anthony Davisas („New Orleans Pelicans“).

Rytų konferencijai starto penkete atstovaus Kyrie Irvingas („Cleveland Cavaliers“), Jimmy Butleris („Chicago Bulls“), DeMaras DeRozanas („Toronto Raptors“), Giannis Antetokounmpo („Milwaukee Bucks“) ir LeBronas Jamesas („Cleveland Cavaliers“).

L.Jamesas yra rezultayviausias visų laikų „Visų žvaigždžių“ rungtynių dalyvis ir jau 13 kartą buvo išrinktas į starto penketą. Tai penktas geriausias rezultatas lygos istorijoje.

Beje, 32-ejų krepšininkas sulaukė daugiausiai aistruolių balsų – 1 893 751.

„Jaučiuosi pagerbtas. Tai pasako, kad tokiu karjeros metu viską darau gerai“, – pasidžiaugė L.Jamesas.

S.Curry: „Paprasčiausiai gynėjų grandyje yra tik dvi vietos. Deja, kažkam teko likti už borto.“

Šiemet NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynių balsavimo sistema buvo kitokia. Starto penketo sudėtį lėmė ne tik sirgalių balsai. Jų reikšmė šįkart buvo pamatuota 50 proc. Dar 25 proc. lėmė NBA krepšininkų balsai, likusius 25 proc. – žurnalistų.

Kodėl už borto liko Russellas Westbrookas? Žurnalistų ir krepšininkų balsavime jis buvo pirmas ir aplenkė S.Curry bei J.Hardeną. Tačiau sirgalių balsai jį nustūmė trečią vietą.

Pavyzdžiui, S.Curry pagal balsų skaičių nusileido tik L.Jamesui (1 848 121), J.Hardenas surinko 1 771 375 balsus, o R.Westbrookas liko su 1 575 865. Kadangi didžiausią įtaką turėjo sirgalių balsavimas, jis lėmė, kad R.Westbrookas turėjo užleisti vietą penkete savo varžovams.

NBA asmenybes nustebino, kad R.Westbrookas nepateko į Vakarų konferencijos starto penketą. „Los Angeles Clippers“ treneris Docas Riversas tuo tiesiog nepatikėjo, manydamas, jog kažkas meluoja. O vėliau neslėpė nuostabos, kad sirgalių nuomonė taip išsiskyrė.

„Scanpix“/AP nuotr./Jamesas Hardenas
„Scanpix“/AP nuotr./Jamesas Hardenas

„Nesąmonė“, – nukirto „Memphis Grizzlies“ puolėjas Chandleris Parsonsas, pridūręs, kad R.Westbrookas žaidžia istorinį sezoną.

Beje, didįjį balsavimo siurprizą pakomentavo pats S.Curry: „Abu vyrukai – Hardenas ir Westbrookas, šiemet yra tiesiog įspūdingi. Paprasčiausiai gynėjų grandyje yra tik dvi vietos. Deja, kažkam teko likti už borto. Pats buvau šioje situacijoje prieš keletą metų. Taip jau nutinka.“

Beje, jeigu kaip anksčiau būtų atsižvelgta tik į sirgalių balsus, į starto penketus būtų patekę Dwyane'as Wade'as, Joelis Embiidas ir gruzinas Zaza Pačulija.

Galutinės „Vakarų“ ir „Rytų“ sudėtys paaiškės kitą ketvirtadienį. Šiemet NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynės vasario 19-ąją vyks Naujajame Orleane.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius