-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 25

Niujorke pristatyto Igno Brazdeikio intriga: kokį kontraktą jam ruošia „Knicks“?

Ignas Brazdeikis šiomis dienomis išgyvena svajonę. Jis jau čiupinėjo ir, ko gero, matavosi 17 numeriu pažymėtus „New York Knicks“ marškinėlius su savo pavarde. Bet kol 20-metis puolėjas mėgaujasi prestižinės NBA organizacijos dėmesiu, jo agentai uoliai dirba dėl pirmojo Lietuvoje gimusio Kanados piliečio kontrakto.
Ignas Brazdeikis
Ignas Brazdeikis / „Scanpix“/AP nuotr.

I.Brazdeikis turėtų tapti tik antruoju lietuviu NBA istorijoje, kuris pašauktas antrajame rate iškart debiutuos stipriausioje krepšinio lygoje.

Eurelijus Žukauskas, Robertas Javtokas, Darius Songaila, Renaldas Seibutis, Artūras Gudaitis ir Arnoldas Kulboka tapo NBA antrojo rato šauktiniais, bet arba iškart, arba niekada daugiau nepravėrė lygos vartų. Iš šios kompanijos vienintelis D.Songaila, 2003-aisiais pasirinktas 50-as, dar žaidė NBA, bet tą padarė po vienerių metų stažuotės Maskvos CSKA klube.

Vienintelis Martynas Andriuškevičius, 2005-aisiais pasirinktas 44-uoju šaukimu, iškart pateko į „Cleveland Cavaliers“ stovyklą.

I.Brazdeikiui specialistai įžvelgia puikią karjerą Europoje, bet pats krepšininkas svajoja žaisti tik tarp geriausių pasaulio krepšininkų. Nėra jokių abejonių, kad puolėjas jau 2019-2020 m. sezoną oficialiai taps „Knicks“ žaidėju, bet yra daug niuansų, kurie griežtai reglamentuojami storoje NBA taisyklių knygoje.

View this post on Instagram

The new dawn for the Don ???? #knickstape

A post shared by Ignas Brazdeikis (@_iggy_braz) on

Joje aiškiai nurodyta, kad 30 pirmųjų naujokų biržos pirmojo rato šaukimų gauna garantuotą dvejų metų kontraktą, kurio metinė vertė svyruoja nuo 8,1 iki 1,6 mln. JAV dolerių.

Tačiau antrojo rato šaukimų taisyklės gerokai lankstesnės.

31-60 šaukimu pasirinktas žaidėjas gali pasirašyti arba NBA žaidėjo sutartį, arba dvišalį kontraktą, arba visai negauti sutarties, taip pat būti siunčiamas stažuotis Europos komandoje.

Dvišaliai kontraktai įpareigoja žaidėją atstovauti tiek NBA, tiek jai priklausančiai G lygos ekipai.

Pagal dvišalio kontrakto susitarimą, krepšininkas gauna bazinę 75 tūkst. JAV dolerių algą už žaidimą G lygoje, o uždarbis iš NBA priklauso nuo komandoje praleistų dienų. Daugiausiai dvišalės sutarties žaidėjas NBA klube gali praleisti iki 45 dienų. Išnaudojus maksimalų laiką, krepšininko uždarbis auga dar maždaug 204 tūkst. dolerių – visas metinis dvišalio kontrakto žaidėjo atlyginimas gali sudaryti beveik 300 tūkst.

Dar prieš naujokų biržą tokių pasiūlymų galėjo sulaukti ir I.Brazdeikio stovyklą, su sąlyga, kad klubai pakvies jį į NBA, jeigu žaidėjas vėliau sutiks pasirašyti dvišalę sutartį.

Bet I.Brazdeikio stovykla aiškiai parodė, kad nori didesnių garantijų ir garantuoto naujoko kontrakto.

Metinė NBA naujoko sandorio vertė 2018-2019 m. sezoną siekė beveik 840 tūkst. JAV dolerių. Jeigu I.Brazdeikis su „Knicks“ susitartų dėl mažiausiai dvejų metų kontrakto, iki 2021-ųjų uždirbtų apie 2,2 mln. JAV dolerių.

Toks NBA kontraktas atneštų ne tik daugiau pinigų, bet ir garantijų. NBA ekipoms lengviau atsisakyti dvišales sutartis pasirašiusių žaidėjų, o NBA naujoko kontraktas suteikia svarbesnį statusą tiek komandoms planuojant galimus ėjimus, tiek vertinant savo žaidėjų vaidmenį.

Statistika I.Brazdeikiui palanki. Per šešias naujokų biržas 2012-2017 m. antrajame rate buvo pašaukti 132 koledžo žaidėjai ir 91 iš jų (68,9 proc.) pasirašė bent vienerių metų garantuotą kontraktą.

2016 ir 2017 m. 22 iš 30 tarp penkiasdešimties šaukimų pasirinktų koledžo žaidėjų pasirašė garantuotą dvejų metų sutartį, kurios vertė siekė 2,2 mln. JAV dolerių.

Kažko panašaus I.Brazdeikiui sieks ir jo agentai.

Tikimasi, kad I.Brazdeikis turėtų sudaryti kontraktą su „Knicks“ per artimiausias savaites, maždaug Las Vegaso vasaros lygos metu (liepos 5-17 d.).

Ženklai rodo, kad Niujorko klubas rimtai vertina I.Brazdeikį ir mato jį „Knicks“ sudėtyje jau 2019-2020 m. sezoną.

Panašūs kontrakto niuansai galios ir Deividui Sirvydžiui, jeigu „Detroit Pistons“ sumokės išpirką Vilniaus „Rytui“ ir iškart pakvies 19-metį į NBA aplinką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius