-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 09

NBA žurnalisto įžvalga: Domantas Sabonis dabar yra ten, kur neturėtų būti

„Indiana Pacers“ naujienų pulsą puikiai jaučiantis NBA.com žurnalistas Markas Montiethas atsakė į komandos gerbėjams rūpimus klausimus. Vienas jų buvo ir apie Domantą Sabonį. Amerikiečio nuomone, lietuvis dabar yra vietoje, kurioje neturėtų būti.
Domantas Sabonis ir „Indiana Pacers“ ikisezoninėse rungtynėse 104:109 nusileido „Memphis Grizzlies“ klubui.
Domantas Sabonis ir „Indiana Pacers“ ikisezoninėse rungtynėse 104:109 nusileido „Memphis Grizzlies“ klubui. / „Scanpix“/AP nuotr.

Dvejose NBA ikisezoninėse rungtynėse iš trijų lietuvis mačą pradėjo ne starto penkete ir panašus vaidmuo jo laukia 2018–2019 m. sezoną.

Nors D.Sabonis įrodinėjo, kad jis nusipelnė daugiau – per tuos tris mačus rinko vid. po 16 taškų ir 12,6 atkovoto kamuolio, bent šią akimirką starto penkete jam dar nėra vietos.

Be jokios abejonės, Sabonis yra starto penketo kalibro žaidėjas. Visa laimė, kad Indianoje jis neprieštarauja pradėti rungtynes nuo suolo.

Pagrindinio centro poziciją kol kas užima „Pacers“ ateities žaidėjas Mylesas Turneris, ir Nate'as McMillanas dar neatrado būdo, kaip efektyviai išnaudoti savo centrus vienu metu ant parketo.

Paklaustas, ar D.Sabonis yra per geras žaidėjas būti atsarginiu, NBA.com apžvalgininkas M.Montiethas buvo kategoriškas.

„Be jokios abejonės, Sabonis yra starto penketo kalibro žaidėjas. Visa laimė, kad Indianoje jis neprieštarauja pradėti rungtynes nuo suolo. Bent jau dar vieną sezoną, – rašė M.Montiethas. – Tačiau dilema išlieka. Jeigu jam nepavyks žaisti kartu su Mylesu Turneriu, atrodo, kad teks ką nors aukoti.“

M.Montiethas taip pat atskleidė keletą užkulisinių detalių.

Pavyzdžiui, kai praėjusį sezoną „Pacers“ priekinėje linijoje turėjo veteraną Alą Jeffersoną, D.Sabonis nuo sezono pradžios daug individualiai dirbo su 33 metų 208 cm ūgio vidurio puolėju. Palyginimui, M.Turneris su juo ėmė papildomai plušėti tik sezonui įsibėgėjus.

„Pacers“ NBA sezono startas numatytas spalio 18-ąją namie su „Memphis Grizzlies“.

VIDEO: „Atsarginių“ sugrįžimas: LeBronas Los Andžele, favoritai ir kitokia J.Valančiūno sutartis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius