Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti
2016 08 19

Pau Gasolis riaumojo vienas: JAV olimpiniame finale – po 6 techninių pražangų per kėlinį

Pau Gasolis riaumojo „Carioca“ arenoje, bet prieš galingą JAV rinktinę riaumojo vienas. Ispanija kovojo iki galo, tačiau amerikiečiams olimpinių žaidynių pusfinalis nevirto katastrofa. Amerikiečiai nugalėjo Ispaniją 82:76 (26:17, 19:22, 21:18, 16:19). Kitame pusfinalyje susitinka Australija ir Serbija. Finalas – sekmadienį.
DeAndre Jordanas ir Pau Gasolis
DeAndre Jordanas ir Pau Gasolis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Vamos!“ – sušuko Pau Gasolis po dvitaškio su pražanga. Jis bandė pabudinti jau rungtynių pradžioje prisnūdusią Ispaniją, kuri dar per porą minučių į savo krepšį praleido 7 taškus.

Pau vien per pirmąjį kėlinį pelnė 12 iš visų 17 ispanų taškų. Bet vienas jis buvo bejėgis vaikytis amerikiečius.

Tačiau JAV vargai nesibaigė Carmelo Anthony priekaištais dėl prakaituoto kamuolio. „New York Knicks“ žvaigždė skundėsi teisėjui drėgnu kamuoliu ir pyko, kai šis nesiruošė jo šluostyti ir atmetė atgal.

Kai P.Gasolis surado pagalbininkų, JAV turėjo lengvų problemų. Juanas Carlosas Navarro lyg atominė musė prisidėjo prie 4 ispanų taškų paeiliui, o po Victoro Clavero šūvio antrojo kėlinio viduryje skirtumas tirpo 29:33.

Čia pat Kevinas Durantas metė pro šalį įrašo vertą metimą – net nelietė lanko. NBA žvaigždė atsisuko į teisėją ir rankų mostais rodė, kad buvo pražanga. Teisėjo žvaigždė neapakino – gerai pažįstamas delnų ir pirštų ženklas reiškė techninę pražangą.

Ir taip iš viso 6 kartus per 10 minučių. Dvi technines pražangas gavo amerikiečiai, keturias – ispanai.

Nors skirtumas nebuvo didelis, neatrodė, kad amerikiečiai persistengtų.

DeAndre Jordanas leido sau neskubėti į amerikiečių minutės pertraukėlės pasitarimą ir vangiai pakilo iš savo vietos, nors 10 komandos draugų nukreipė įdėmų žvilgsnį į Mike'o Krzyzewskio brėžinių lentą. Kevinas Durantas netoliese ginčijosi su teisėju dėl tos neužfiksuotos pražangos ir arbitro bausmės.

Žaidėjai greitai prisitaikė prie griežtų teisėjų. Kai DeMarcusas Cousinsas po bloko bandė įrodyti, kad pražangos nebuvo, Kevinas Durantas ir Klay'us Thompsonas greitai prisistatė prie aikštingosios žvaigždės ir ėmė raminti, kad išvengtų dar vienos techninės.

Beje, daugiau techninių pražangų po jų lietaus antrajame kėlinyje rungtynėse taip ir nebebuvo.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kevinas Durantas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kevinas Durantas

Antrojo kėlinio pabaigoje po Rudy Fernandezo tritaškio skirtumas buvo ištirpęs iki 35:38, o pertrauka prasidėjo JAV pirmaujant tik 45:39 ir Kevinui Durantui su DeMarcusu Cousinsu turint po tris asmenines pražangas.

Ispanai spardėsi iki galo.

Tiesa, Pau Gasolis švaistėsi netaikliais metimais iš trijų taškų zonos, nors ir buvo laisvas. Kitaip nei mače su Lietuva, kur pataikė visus 5 tritaškius.

Netaiklūs šūviai neleido sukurti didesnės intrigos – amerikiečiai ketvirtajame kėlinyje užtikrintai laikė maždaug 10 taškų persvarą.

JAV: Klay'us Thompsonas 22, Kevinas Durantas 14, Kyrie Irvingas 13, DeAndre Jordanas (16 atk. kam.) ir Kyle'as Lowry po 9.

Ispanija: Pau Gasolis 23, Sergio Rodriguezas 11, Rudy Fernandezas ir Juanas Carlosas Navarro po 9.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius