Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 18

Iš kur ji – WNBA pasirinkimas Nr.1?

Sabrina Ionescu pašaukta pirmuoju numeriu WNBA naujokių biržoje. Rumunų kilmės 22 metų 180 cm ūgio krepšininkę pasirinko „New York Liberty“ klubas.
Sabrina Ionescu.
Sabrina Ionescu. / „Scanpix“/AP nuotr.

Kol sportas išgyvena koronaviruso pandemijos sąstingį, jaunosios krepšininkės iš savo namų sekė žinias, kai moterų NBA komisarė Cathy Engelbert iš savo namų Njū Džersyje paskelbė apie klubų pasirinkimus.

„Žinoma, tai kitaip nei aš tikėjausi, bet aš sužavėta tuo, kad galėjau būti su savo šeima ir artimais žmonėmis bei gerai praleisti laiką“, – iš savo namų Kalifornijoje sakė S.Ionescu, Rumunijos emigrantų dukra.

Jos tėvas Danas Ionescu į JAV atkeliavo po 1989 metų revoliucijos Rumunijoje, paprašęs amerikiečių politinio prieglobsčio. Tada jis tikėjosi, kad žmona ir sūnus prisidės po kelių mėnesių, bet jiems iš Rumunijos pavyko išvykti tik 1995 metais.

D.Ionescu pradėjo dirbti limuzinų servise, o 1997 metais gimė dvynukai brolis ir sesuo.

Mažoji Sabrina pamėgo krepšinį ir sugebėjo išsiugdyti įvairius įgūdžius dėl to, kad žaisdavo su vyresniais berniukais ir mergaitėmis.

„Kai buvau jaunesnė, visada žaidžiau su berniukais, bet turėdavau pati grumtis rasti būdų gauti kamuolį, nes jie niekada nenorėjo man jo perduoti. Tad suvokiau, kad pati atkovojusi kamuolį galėsiu jį valdyti, – pernai interviu „Washington Post“ pasakojo S.Ionescu. – Perduoti kamuolį išmokau, kai mokiausi šeštoje klasėje, o žaidžiau su aštuntokais. Buvau akivaizdžiai plonesnė ir žemesnė nei jie. Turėjau rasti būdų kaip aktyviai dalyvauti žaidime, ne vien tik mesti ir pelnyti taškus. Tai buvo kamuolio perdavimas.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Sabrina Ionescu.
AFP/„Scanpix“ nuotr./Sabrina Ionescu.

S.Ionescu pasiekė NCAA trigubų dublių rekordą ir tapo pirmoji žaidėja per studentų lygos istoriją, kuri pelnė per 2 tūkst. taškų, atkovojo per 1 tūkst. kamuolių, atliko 1 tūkst. rezultatyvių perdavimų.

Taip ir buvo prognozuojama, kad pirmąjį šaukimą turėjęs Niujorko klubas pasirinks 180 cm ūgio įžaidėją, kuri praėjusį NCAA sezoną Oregono komandai rinko po 17,5 taško, atkovojo po 8,5 kamuolio ir atliko po 9,1 rezultatyvaus perdavimo.

Sezonas Rungtynės Minutės Taškai Atk.kamuoliai Rez. perdavimai
2016/17 33 32.9 14.6 6.6 5.5
2017/18 38 35.6 19.7 6.7 7.8
2018/19 38 35.9 19.9 7.4 8.2
2019/20 33 33.7 17.5 8.6 9.1
Vidurkis - 34.6 18.0 7.3 7.7

Jos draugystė su Kobe Bryantu užsimezgė 2019 metų sausį, kai buvusi NBA žvaigždė su dukra Gianna aplankė Oregono komandos rungtynėse.

Jie susibičiuliavo, nes K.Bryanto dukra žavėjosi S.Ionescu ir norėjo su ja pasitreniruoti. Taip ir įvyko, vasarą jos treniravosi drauge, o pati S.Ionescu mokėsi iš K.Bryanto ir prašė jo patarimo.

„Jis pasakė man kaip pagerinti savo metimą, kaip pakreipti pėdą ir parodė savo „step-back'ą“, – o viso to nepasieksi be pastangų“, – pasakojo krepšininkė.

S.Ionescu buvo viena iš tų žmonių, kurios sakė viešą kalbą per K.Bryanto ir jo dukros laidojimo ceremoniją Los Andželo krepšinio arenoje.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Sabrina Ionescu.
AFP/„Scanpix“ nuotr./Sabrina Ionescu.

Per WNBA naujokių biržą antrąja pasirinkta jos universiteto komandos draugė Satou Sabally, kuri nuo šios žais „Dallas Wings“ gretose.

Lauren Cox trečiuoju numeriu pasirinkta „Indiana Fever“ klubo.

Nors dėl pandemijos šventinis renginys nevyko, WNBA komandos pasistengė žaidėjoms sukurti smagesnę atmosferą, nusiuntusios paketus, kuriose buvo visų dvylikos komandų kepurėlės, WNBA apranga, konfeti ir kiti daiktai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius