Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 05 25

Perėjimą į „Lakers“ šventęs Ch.Barkley žaidė girtutėlis: „Neprisimenu, kaip man sekėsi“

Charlesas Barkley visos savo NBA karjeros metu pasižymėjo kaip vakarėlių liūtas, tačiau viena diena 1992-aisiais tapo išskirtine net ir jam. Po ilgo ir sekinančio laikotarpio „Philadelphia 76ers“ gretose komanda susitarė dėl puolėjo mainų į „Los Angeles Lakers“ klubą, o Ch.Barkley tai ėmė švęsti nuo vidurdienio. Kol sulaukė netikėto skambučio.
Charlesas Barkley
Charlesas Barkley / AFP/„Scanpix“ nuotr.

1984 m. karjerą Filadelfijoje pradėjęs Ch.Barkley jau antrajame savo sezone tapo dominuojančia jėga NBA ir rinko dvigubo dublio vidurkį, tačiau komandinių laimėjimų su „76ers“ jam pasiekti nepavyko – Filadelfijos ekipa vos kartą per aštuonerius metus nužengė iki Rytų konferencijos finalo, o dažniausiai iškrisdavo pirmajame arba antrajame atkrintamųjų etape.

Pavargęs nuo nuolatinių nusivylimų lemiamoje sezono stadijoje, Ch.Barkley 1992-aisiais pasiprašė mainų, o į tai sureagavę „76ers“ susitarė savo lyderį išsiųsti į Los Andželą.

Sužinojęs apie tai vidurdienį, Ch.Barkley su bičiuliais užkūrė vakarėlį ir buvo girtut girtutėlis, kai po kelių valandų sulaukė skambučio.

„Sixers“ atšaukė mainus“, – kitame telefono laido gale iš savo agento išgirdo Ch.Barkley, negalėjęs tuo patikėti.

„Scanpix“ nuotr./Charlesas Barkley
„Scanpix“ nuotr./Charlesas Barkley

„Ką? Apie ką čia kalbi? Jis man atsakė, kad „76ers“ išsigando ir atšaukė mainus. Negalėjau tuo patikėti – juk tą vakarą turėjome žaisti rungtynes, o aš buvau visiškai girtas“, – ESPN žurnalisto Zacho Lowe tinklalaidėje pasakojo Ch.Barkley.

Ilgiau nei tris valandas šventęs įvykusius mainus, puolėjas dar tą patį vakarą turėjo vilktis „76ers“ aprangą ir žaisti rungtynėse.

Kaip teigia pats krepšininkas, jis net neprisimena, kaip jam sekėsi ar su kuo tą vakarą jo komandai teko rungtyniauti.

„Juokinga, bet aš net nežinau, kaip man sekėsi. Manau, kad man turėjo sektis prastai, nes buvau labai piktas ant komandos, atšaukusios mainus. Labai dėl to kentėjau“, – kalbėjo Ch.Barkley.

Tiesa, jau netrukus jo noras buvo išpildytas – pasibaigus 1991-1992 m. sezonui Ch.Barkley mainai visgi įvyko, o puolėjas persikėlė į „Phoenix Suns“ klubą, kurį jau kitame sezone nuvedė iki pat NBA finalo.

Visgi čempiono žiedo nei su „Suns“, kuriuose žaidė 1992-1996 m., nei „Houston Rockets“, kuriems atstovavo 1996-2000 m., Ch.Barkley neiškovojo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius