-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 17

Pirmas nuo Tony Parkerio: S.Curry – pagaliau naudingiausias NBA finalo žaidėjas

Keturiskart NBA čempionas, dukart naudingiausias reguliariojo sezono žaidėjas, sykį naudingiausias „All-Star“ rungtynių krepšininkas, Vakarų konferencijos finalo geriausias žaidėjas, dusyk pasaulio čempionas, o dabar – ir NBA finalo MVP. Stephenas Curry papildė savo įspūdingą trofėjų kolekciją nauju prizu.
Stephenas Curry
Stephenas Curry / „Scanpix“ nuotr.

„Golden State Warriors“ nugalėjo „Boston Celtics“ klubą NBA finale 4-2, o S.Curry pagaliau iškovojo naudingiausiam finalo žaidėjui skiriamą Billo Russello vardu pavadintą prizą.

Prieš tai tris NBA žiedus jau iškovojęs snaiperis 2017 ir 2018 m. iš šalies stebėjo kaip finalo MVP atsiima jo komandos draugas Kevinas Durantas, o 2015 m. liko Andre Iguodalos šešėlyje, bet šį kartą jo spindesio nesugebėjo užgožti niekas.

Šešeriose finalo rungtynėse S.Curry rinko po 31,2 taško, 6 atkovotus kamuolius, 5 rezultatyvius perdavimus ir 2 perimtus kamuolius. Jis pataikė net 31 tritaškį iš 71 (43,7 proc.).

Įspūdingiausią mačą „Warriors“ žvaigždė sužaidė ketvirtosiose rungtynėse, kai Bostone įmetė 43 taškus ir atkovojo 10 kamuolių bei atvedė savo komandą į pergalę 107:97, išlyginusią finalo serijos rezultatą 2-2.

Už S.Curry naudingiausio serijos žaidėjo rinkimuose balsavo visi 11 respondentų.

S.Curry tapo pirmuoju NBA finalo MVP iškovojusiu įžaidėju nuo prancūzo Tony Parkerio, tą padariusio 2007 metais.

Dabar naudingiausiais finalo krepšininkais bent po kartą yra tapę aštuoni atakų organizatoriai: Jerry Westas, Jo Jo White'as, Dennisas Johnsonas, Magicas Johnsonas, Isiah Thomasas, Chauncey Billupsas, T.Parkeris ir S.Curry.

Apskritai „Warriors“ lyderis tapo 32-uoju krepšininku, atsiėmusiu nuo 1969 metų teikiamą prizą.

Suprasti akimirksniu: visi NBA finalų MVP

  • 6 kartus – Michaelas Jordanas;
  • 4 kartus – LeBronas Jamesas;
  • 3 kartus – Magicas Johnsonas, Shaquille'as O'Nealas, Timas Duncanas;
  • 2 kartus – Willisas Reedas, Kareemas Abdul-Jabbaras, Larry Birdas, Hakeemas Olajuwonas, Kobe Bryantas, Kevinas Durantas, Kawhi Leonardas;
  • 1 kartą – Jerry Westas, Johnas Havlicekas, Rickas Barry, Jo Jo White'as, Billas Waltonas, Wesas Unseldas, Dennisas Johnsonas, Cedricas Maxwellas, Mosesas Malone'as, Jamesas Worthy, Joe Dumarsas, Isiah Thomasas, Chauncey Billupsas, Dwyane'as Wade'as, Tony Parkeris, Paulas Pierce'as, Dirkas Nowitzki, Andre Iguodala, Giannis Antetokounmpo, Stephenas Curry.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius