Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 06

Pirmoje JAV rinktinės stovykloje – patriotinės nuotaikos ir pasitikėjimo užtaisas

Jungtinių Amerikos Valstijų krepšinio rinktinė pradeda šešių savaičių kelionę. Greggas Popovichius sukvietė savo vyrus į pirmąją stovyklą. JAV rinktinės, kurią šiemet sunku pavadinti „Svajonių komanda“ tikslas – aukso medaliai vasaros pabaigoje Kinijoje startuosiančiame pasaulio čempionate.
Greggas Popovichius
Greggas Popovichius / „Scanpix“ nuotr.

JAV rinktinei G.Popovichius vadovauja jau ketvirtus metus, kai 2015-ųjų pabaigoje perėmė vairą iš Mike'o Krzyzewskio.

Nors šią vasarą padėti JAV rinktinei atsisakė daugybė NBA žvaigždžių, G.Popovichius viliasi, kad trys raidės USA ant mėlynų ir baltų marškinėlių įkvėps komandą, kad ir kokia ji bebūtų.

„Mūsų atsakomybė yra ne tik būti geriausia komanda, kokia tik galime būti, bet ir tinkamai atstovauti šaliai ir jos žmonėms. Norime pratęsti sėkmingas JAV krepšinio tradicijas, kurios tęsiasi jau dvylika metų“, – po pirmosios treniruotės pirmadienį kalbėjo JAV strategas.

G.Popovichiaus asistentu dirbs kitas didžiulį autoritetą NBA arenose turintis specialistas Steve'as Kerras, įprastai nevengiantis politinių pareiškimų.

Visgi G.Popovichius prieš pirmąją stovyklą visas pašalines mintis vijo šalin.

„Negalime išspręsti visų šios šalies problemų, bet galime būti puikus pavyzdys, kai grupė tikslą turinčių žmonių siekia svajonės ir ją įgyvendina“, – vaizdingai kalbėjo „San Antonio Spurs“ strategas.

„Scanpix“ nuotr./Steve'as Kerras ir Greggas Popovichius
„Scanpix“ nuotr./Steve'as Kerras ir Greggas Popovichius

„Žiūrėjau moterų pasaulio čempionatą, kurį laimėjo JAV ir buvau sužavėtas. Man šis sportas visada reiškė vienybę. Norėčiau, kad tokią pačią energiją ir užsidegimą perduotume savo sirgaliams ir mes. Turime galimybe sukurti kažką didingo“, – įsitikinęs S.Kerras.

JAV rinktinės treneris G.Popovichius turėjo išsiųsti 50 pakvietimų, kad rinktinės stovykloje sulauktų 15 krepšininkų. Iš pradinio 35 žaidėjų sąrašo kvietimų atsisakė net 30 amerikiečių.

Su dar 14 rezervinės ekipos krepšininkų dirba Jeffas Van Gundy.

„Man rūpi tik tie vaikinai, kurie yra čia, – kalbėjo G.Popovichius. – Esame tikrai šaunių vyrukų kompanija ir mano tikslas padaryti šią komandą kaip įmanoma geresnę, nes turėsime nugalėti keletą tikrai gerų Europos komandų.“

JAV rinktinės kandidatų sąrašas: De'Aaronas Foxas, Harrisonas Barnesas, Jaylenas Brownas, Kyle'as Kuzma, Brookas Lopezas, Kyle'as Lowry, Khrisas Middletonas, Donovanas Mitchellas, Masonas Plumlee, Marcusas Smartas, Jasonas Taytumas, P.J.Tuckeris, Mylesas Turneris, Kemba Walkeris, Thaddeusas Youngas ir Torrey Craigas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius