-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 14

Pirmoji prie NBA komandos vairo stojusi moteris keičia kitų nuomonę ir mokosi nurodinėti vyrams

NBA vasaros lyga dažniausiai tampa laboratorija žaidėjams, teisėjams, taisyklėms, o dabar... moterims trenerėms. Prie NBA komandų suolo šią vasarą Las Vegase darbuojasi trys moterys. Nancy Lieberman bando įsitvirtinti „Sacramento Kings“ trenerių štabe, Lindsey Harding svečiuojasi „Toronto Raptors“ komandoje, bet daugiausia privilegijų turi Becky Hammon – Las Vegase ji laiko garsiosios „San Antonio Spurs“ komandos vairą.
Becky Hammon
Becky Hammon / „Scanpix“/AP nuotr.

Ji pritapo Las Vegase, kaip ir bet kuris kitas treneris. Tik ji skiriasi tuo, kad turi žymiai švelnesnį balsą, rašo NBA.

Praėjusį sezoną B.Hammon sėmėsi patirties iš sumaniojo Greggo Popovichiaus. Šis suteikė neeilinę progą 38-erių amerikietei ja visiškai pasitikėdamas ir norėdamas pamatyti, kuo moteris galėtų nustebinti NBA.

Nežinia, kur visa tai veda. Ar NBA komandai artimiausioje ateityje vadovaus pirmoji trenerė moteris? Jei taip, ar tai bus B.Hammon?

Jei kas nepasinaudotų tokia proga, būtų beprotis. Aš vis dar mokausi, kaip valdyti komandą, kaip kalbėti su vyrais. Jaučiuosi kaip puikias šaknis turinti gėlė, tik dar nepražydau. Iki žydėjimo dar toli.

Lengva nebus. NBA tėra 30 vyriausiojo trenerio postų, o eilės prie jų – milžiniškos. Be to, B.Hammon dar nėra treniravusi jokios komandos.

Tačiau moters koziris – G.Popovichius. Tai – tituluočiausias šiuo metu NBA dirbantis treneris. Kitas pranašumas – darbo patirtis elitinėje „Spurs“ organizacijoje.

Jei kuri komanda sulauks G.Popovichiaus rekomendacijos, kaip galės atsisakyti? Tiesa, iki tol B.Hammon dar reikia daug padirbėti ir pasėdėti ant „Spurs“ suolo bent metus. Pavyzdžiui, praėjusį sezoną Rytų konferencijos atradimu tapusios „Atlanta Hawks“ treneris Mike'as Budenholzeris Popui asistavo 16 metų.

Tačiau tokioje pažangioje lygoje kaip NBA B.Hammon tiek metų gali ir neužtrukti.

„Ji turi nuostabią galimybę. Tai – fantastiška. „Spurs“ negalėjo pasirinkti geriau. Labai ja didžiuojuosi“, – sakė NBA Šlovės muziejaus išrinktoji N.Lieberman.

„Scanpix“/AP nuotr./Becky Hammon
„Scanpix“/AP nuotr./Becky Hammon

Ji irgi siekė patekti į NBA komandos trenerių štabą, tačiau B.Hammon pirmoji žengė tokį žingsnį į priekį. „Spurs“ pasiūlymą moteris priėmė jautriai.

„Ji man parašė: atsiprašau. Aš jai paskambinau ir pasakiau, kad jai įspirsiu – nėra čia ko atsiprašinėti, juk tu praveri mums kelią. Nesvarbu, kuri iš mūsų pravers tas duris. Svarbiausia, kad tai įvyktų“, – sakė N.Lieberman.

B.Hammon sulaukė pasitikėjimo ne be reikalo. „Spurs“ organizacijoje ji giriama už tvirtą nuomonę ir darbo etiką. Jos žodis „Spurs“ trenerių susirinkimuose nėra paskutinis.

Pati amerikietė džiaugėsi pasitaikiusia proga: „Jei kas nepasinaudotų tokia proga, būtų beprotis. Aš vis dar mokausi, kaip valdyti komandą, kaip kalbėti su vyrais. Jaučiuosi kaip puikias šaknis turinti gėlė, tik dar nepražydau. Iki žydėjimo dar toli.“

Ji neslepia, kad susilaukia didžiulio susidomėjimo, tačiau džiaugiasi, kad keičia pirmąjį jų sudarytą įspūdį.

„Svarbu, kad moterys būtų vertinamos už savo mąstymą taip pat kaip ir vyrai. Svarbu, kad taip būtų ne tik krepšinyje, bet ir armijoje, ir visur kitur. Statistiškai įrodyta, kad darbovietėje reikia turėti moterų“, – teigė B.Hammon.

VIDEO: Becky Hammon debiutas prie „Spurs“ komandos vairo

B.Hammon šešis kartus dalyvavo WNBA Visų žvaigždžių rungtynėse ir buvo rezultatyviausia Kolorado valstijos komandos žaidėja studentų lygoje.

Šešiolika metų rungtyniavusi WNBA, ji rinko vidutiniškai po 13 taškų ir tapo septintąja lygos žaidėja, pelniusia 5 tūkstančius taškų.

Beje, 2008 ir 2012 metais ji atstovavo Rusijos rinktinei olimpinėse žaidynėse. Baigusi karjerą ji iškart įsidarbino „Spurs“.

„Pastaruosius metus mokiausi geriausioje trenerių mokykloje“, – pripažįsta B.Hammon.

Prie „Spurs“ vairo B.Hammon debiutavo pralaimėjimu „New York Knicks“ 73:78, tačiau liepos 12-ąją atsigriebė švęsdama pirmąją pergalę prieš „Milwaukee Bucks“ 89:74.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius