Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 09

Po Jono Valančiūno tritaškių – NBA komentatorių daina apie Lietuvą

Jonas Valančiūnas nebekelia iš nuostabos rankų, kai jo tritaškis skrodžia NBA tinklelį. Per penkis pirmuosius sezonus stipriausioje krepšinio lygoje centras buvo pataikęs vieną tolimą metimą. Per vieną vakarą su „New York Knicks“ komanda tikslą pasiekė bent du šūviai. Tačiau NBA komentatoriai net uždainuoja, kai JV taikliai atakuoja iš toli. Rezultatyviausiai žaidęs J.Valančiūnas padėjo „Toronto Raptors“ švęsti pergalę 113:88.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

J.Valančiūnas nieko nelaukęs paleido savo tritaškių laviną. Tolimu metimu lietuvis jau pirmąją minutę atidarė „Raptors“ taškų sąskaitą.

Po antrojo tritaškio, trečiojo kėlinio viduryje, NBA komentatoriai ėmė dainuoti „InCulto“ kūrinį „Welcome to Lithuania“, išgarsėjusį už Atlanto po brolių Ballų sutikimo Vilniaus oro uoste.

Komentatoriai vis mažiau stebisi, bet vis tiek dar juokiasi, matydami tritaškius pataikantį J.Valančiūną.

Vien vasario mėnesį vos per 5 rungtynes aukštaūgis pataikė jau 7 tolimus metimus. Iš viso šį sezoną Jonas Valančiūnas pataikė jau 18 tritaškių iš 39 – tai snaiperiams pavyzdinis 46 procentų taiklumas.

VIDEO: Po J.Valančiūno tritaškio komentatorius uždainavo

Su dviem tritaškiais iš trijų J.Valančiūnas per 24 minutes pelnė 18 taškų (5/9 dvit., 2/4 baud.), atkovojo 10 ir perėmė 2 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, blokavo metimą, suklydo 1 ir prasižengė 2 kartus.

Jonas buvo rezultatyviausias nugalėtojų gretose. Jam geriausiai talkino 14 taškų surinkęs Pascalis Siakamas.

„Raptors“ puolimo varomoji jėga Kyle'as Lowry ir DeMaras DeRozanas kartu pelnė tik 15 taškų ir pataikė vos 4 metimus iš 21.

„Atsarginiai buvo tiesiog nuostabūs“, – po mačo kalbėjo vos 8 taškelius pataikęs DeMaras DeRozanas.

„Raptors“ atsarginių suolas pranoko svečių rezervą 61:35. Dwane'as Casey ketvirtajame kėlinyje davė atsipūsti visiems starto penketo žaidėjams – susitikimą užbaigė vien atsarginiai.

Be traumą patyrusio Kristapo Porzingio likusiems „Knicks“ 21 tašką pelnė Michaelas Beasley.

„Mes turėjome labai sunkias 24–48 pastarąsias valandas. Bet bandome vis tiek kovoti, susitelkti“, – atsiduso „Knicks“ įžaidėjas Jarrettas Jackas.

„Raptors“ tai buvo ketvirtoji pergalė iš eilės ir šeštas laimėtas mačas iš septynių pastarųjų. Beje, Toronto komandai priklauso geriausias pergalių ir pralaimėjimų santykis namuose – 23-4.

Su 38 pergalėmis ir 16 pralaimėjimų „Raptors“ NBA Rytų konferencijoje užima antrąją vietą. Jie tik dviem pergalėmis atsilieka nuo pirmaujančių „Boston Celtics“.

„Raptors“: J.Valančiūnas 18 (10 atk. kam.), P.Siakamas 14, S.Ibaka ir J.Poeltlas po 13.

„Knicks“: M.Beasley 21, T.Burke'as 12, L.Kornetas 11, J.Jackas 10.

VIDEO: Jonas Valančiūnas buvo rezultatyviausias prieš „Knicks“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius