Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 09 27

Po mainų į paieškas „Google“ paniręs J.Valančiūnas gyrė Zioną: „Jis – žvėris“

Jonas Valančiūnas jau yra JAV, tačiau ne Memfyje, kuriame žaidė praėjusį sezoną, bet Naujajame Orleane, į kurį buvo iškeistas. „Pelicans“ apranga pasidabinęs vidurio puolėjas iš Lietuvos prisistatė žiniasklaidai prieš treniruočių stovyklos pradžią.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / nuotr. stopkadras

JAV žurnalistai pasidomėjo, kur buvo ir ką veikė J.Valančiūnas, kai sužinojo, jog yra iškeistas iš „Memphis Grizzlies“ į „New Orleans Pelicans“.

„Buvau namuose, buvo gana vėlu, gavau skambutį ir man buvo pranešta, kad esu iškeistas. Nebuvo tai pirmas kartas man, galėjau to tikėtis. Ėjau į „Google“ ir ėmiau domėtis apie Naująjį Orleaną: miestą, kas jame vyksta, kokie restoranai yra. Komandą aš žinau, žaidžiau prieš „Pelicans“ daugybę kartų. Žinojau, kaip komanda atrodo, bet bandžiau daugiau sužinoti apie miestą“, – pasakojo JV.

Lietuvis pabrėžė, kad „Pelicans“ komandoje gausu puikių krepšininkų.

„Visi nori laimėti, visi yra alkani ir sunkiai dirbantys. Dabar reikia pažiūrėti, kaip sulipsime aikštėje. Pirmos kelios dienos parodys daug, turime dirbti. Galime būti sėkmingi, turime nuleisti galvas žemyn ir dirbti“, – sakė vidurio puolėjas.

J.Valančiūnas praėjusiame sezone fiksavo solidžiausią statistiką karjeroje, tačiau dabar jis į praeitį žvalgytis teigė nematantis prasmės.

Ėjau į „Google“ ir ėmiau domėtis apie Naująjį Orleaną

„Turime puikų trenerių štabą, kuris man padės dar paaugti ir būti dar sėkmingesniu. Tačiau tai nėra individualus sportas, tai komandinis sportas. Turime išmokti laimėti kaip komanda“, – įsitikinęs Jonas.

Nors JV yra 29-rių, jis jau ir „Grizzlies“ komandoje buvo laikomas veteranu dėl itin jaunų kolegų. Naujajame Orleane taip pat daug jaunuolių, tad ir čia lietuvis pasirengęs duoti pamokų.

„Pirmas dalykas, kurį bandau daryti, tai rodyti pavyzdį. Gali atsisėdęs aiškinti, ką reikia daryti ir ko ne, bet, pirmiausia, reikia rodyti pavyzdį. Reikia būti pasiruošusiam, sunkiai dirbti, mirti aikštėje. Tai pavyzdys, kurį rodysiu“, – žadėjo lietuvis.

Donato Gvildžio montažas/Jonas Valančiūnas užsivilks „New Orleans Pelicans“ aprangą.
Donato Gvildžio montažas/Jonas Valančiūnas užsivilks „New Orleans Pelicans“ aprangą.

Nors restoranų paieškos sistemoje, panašu, rasti pavyko, tačiau Naujojo Orleano dvasios J.Valančiūnas dar nespėjo pajausti.

„Esu čia tik penkias ar septynias dienas. Turiu dar daug padaryti, susistatyti gyvenimą (šypsosi). Tikrai daug visko išbandysiu, girdėjau, kad čia labai geras maistas“, – pabrėžė „Pelicans“ centras.

Willie Greenas bus JV treneris naujojoje komandoje. 2016-siais stratego karjerą pradėjęs 40-metis iki šiol dirbo asistentu „Golden State Warriors“ ir „Phoenix Suns“ ekipose.

„Jis žaidėjų treneris, bandantis išspausti iš žaidėjo maksimumą. Jis protingas vyras. Taip, tai jaunas treneris, tai bus pereinamieji, tranzicijos metai jam. Matau, kad jis padeda žaidėjams augti, o tai labai svarbu“, – kalbėjo J.Valančiūnas.

Zionas Williamsonas yra didžiausia žvaigždė „Pelicans“ komandoje, Jonas negailėjo jam gražių žodžių.

„Jis žvėris, tad... Turime rasti, kaip jam paduoti kamuolį ir stebėti kaip jis dirba. Jis nuostabus atletas, nuostabus talentas, „Pelicans“ ateitis. Tuo viskas pasakyta“, – teigė J.Valančiūnas.

VIDEO: Jonas Valančiūnas on New Orleans, Willie Green and his expectations | Pelicans Media Day 2021

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius