Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 04 25

Po pirmųjų „Paskutinio šokio“ epizodų – kritika iš Tony Kukočiaus lūpų

Praėjusį pirmadienį pasirodžius pirmosioms dviejoms dokumentikos apie 1997-1998 „Chicago Bulls“ sezoną serijoms, legendinis kroatas Tony Kukočius prasitarė, kad į buvusį generalinį klubo vadybininką Jerry Krause'ą paleista kritikos strėlių lavina buvo nepagrįsta ir neteisinga.
Tony Kukočius
Tony Kukočius / Getty images / Eurohoops nuotr.

Bendraujant su NBC triskart stipriausią krepšinio lygą su „buliais“ laimėjusiam T.Kukočiui nepatiko režisierių sumanymas pirmuosiuose epizoduose komandos sugriuvimu apkaltinti generalinį vadybininką Jerry Krause'ą, o taip pat tikėjosi, kad likusios „Paskutinio šokio“ serijos daugiau koncentruosis į gražiąją medalio pusę – triumfą 1997-1998 NBA sezone.

„Tikiuosi, kad kiti epizodai bus šviesesni bei daugiau akcentuos pergalės šventimą, nei ieškant, ką reikėtų apkaltinti ir kodėl jie nelaimėjo aštuonių ar dešimties trofėjų. Juk krepšinio pasaulis tuo metu buvo toks laimingas, todėl nesuprantu, kodėl žmonės yra tokie pikti“, – savo nuomonę dėstė Kukočius.

211 cm aukštaūgis dėl sėkmingai susiklosčiusios karjeros už Atlanto liks amžinai dėkingas būtent stipriai pirmosiose serijose sukritikuotam J.Krause'ui, kuris kroatą 1990 metų naujokų biržoje antrajame rate pasirinko 29 šaukimu. Po trejų metų krepšininkas pagaliau paliko Europą ir užsivilko „Bulls“ marškinėlius.

„Scanpix“ nuotr./Tony Kukočius
„Scanpix“ nuotr./Tony Kukočius

„Kitus tris metus nuo naujokų biržos Jerry mane įtikinėjo atvykti. Jo argumentai buvo “tu net neįsivaizduoji, kokį įspūdingą trenerį, kokių nuostabių patyrusių žaidėjų ir aukščiausios klasės atletų kaip MJ ar Scottie mes turime„. Jerry tiesiog švytėdavo, kuomet kalbėdavo apie savo komandą. Jis niekuomet neakcentavo, kad būtent jis sukūrė šią ekipą, o tik kalbėdavo, kokia stipri organizacija “Bulls„ iš tiesų yra.

Žmonės, kurių ten nebuvo, tik ir šneka apie tai, kad J.Krause'o ego sunaikino dinastiją. Jie ne tik, kad neįvertina jo darbo, bet ir nori sumindyti su žemėmis. Jerry neprivalo nuo to gintis. Įvardinkite dar bent penkis generalinius vadybininkus – bet kokiame sporte – kurie pasiekė tiek, kiek jis.

Galbūt tuo metu aš ignoravau susidariusią situaciją, tačiau, kai kiekvieną dieną treniruojiesi, grįžti namo pas savo šeimą ir žiūri savo reikalus, visko nepastebi. Philas Jacksonas visuomet išpūsdavo didelį burbulą, kuomet žaidėjai elgdavosi savaip. Visi žinojo, kad Michaelas nežais su kitu treneriu. Taip pat ir Scottie.“

T.Kukočius Čikagoje rungtyniavo septynis sezonus – iki 2000 metų. Tuomet kroatas žaidė „Philadelphia 76ers“, „Atlanta Hawks“ klubuose, o paskutinis keturis karjeros metus praleido „Milwaukee Bucks“ klube.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius