Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 16

Po traumos grįžęs Domantas Sabonis žaidė dieviškai, o „Pacers“ sužinojo vietą Rytuose

Domantas Sabonis dvigubu dubliu prisidėjo prie „Indiana Pacers“ (34-38) laimėtų rungtynių prieš „Toronto Raptors“ (27-44). Po šio mačo „Pacers“ sužinojo, kad atkrentamąsias kovas pradės iš devintosios pozicijos.
Domantas Sabonis rungtynėse Tampoje.
Domantas Sabonis rungtynėse Tampoje. / „Scanpix“ nuotr.

Dėl šlaunies traumos porą rungtynių šią savaitę praleidęs Domantas Sabonis grįžo per paskutines reguliariojo sezono „Pacers“ rungtynes sekmadienį.

Floridos mieste Tampoje žaidę Indianapolio krepšininkai 125:113 įveikė „Raptors“ ir užsitikrino devintą vietą Rytų konferencijoje.

Sekmadienį Indianapolio komandai vis dar trūko net šešių svarbių traumuotų žaidėjų, bet jau žaidė D.Sabonis, o tai buvo svarbu, nes lietuvis tai darė labai gerai.

„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis rungtynėse Tampoje.
„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis rungtynėse Tampoje.

D.Sabonis per 39 min. pelnė 25 taškus ir atkovojo 16 kartų kamuolį.

Lietuvis pelnė 11 dvitaškių iš 16, 1 tritaškį iš 2, dar atliko 5 rezultatyvius perdavimus, 3 kartus perėmė kamuolį, 6 sykius syklydo ir 3 prasižengė.

Pralaimėjimo sekmadienį atveju „Pacers“ būtų likusi dešimta Rytuose.

Pergalė pakėlė į devintą vietą, o tai suteiks namų pranašumą pirmajame įkrentamųjų varžybų mače antradienį.

Papildomame 7-10 vietas užėmusių komandų turnyre „Pacers“ namie susitiks su 10-ąja Rytų konferencijos komanda – ja liko „Charlotte Hornets“, kai pralaimėjo mačą sekmadienį „Washington Wizards“ komandai.

Jei antradienį D.Sabonio atstovaujama komanda suklups prieš Šarlotės klubą, Indianapolio krepšininkai bus eliminuoti, D.Saboniui NBA sezonas bus baigtas.

Jei pavyks laimėti pirmąjį įkrentamųjų mačą, „Pacers“ žais dar vienerias rungtynes su 7-8 pozicijų komandų dvikovą pralaimėjusiu klubu dėl vietos atkrintamosiose varžybose.

Bet kuriuo atveju, reguliarusis sezonas nebuvo tas, kokio laukė ir tikėjosi Indianos krepšininkai ir sirgaliai prieš sezoną.

2018 ir 2019 metais „Pacers“ reguliariajame čempionate užėmė penktąją vietą, o praėjusį sezoną ketvirtą, kai komandai dar vadovavo Nate'as McMillanas.

Treneriui debiutantui Nate'ui Bjorgrenui suvaldyti komandą sekėsi sunkiai, buvo konfliktų su žaidėjais, nors D.Saboniui tai pats geriausias sezonas pagal statistikos rodiklius.

„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis rungtynėse Tampoje.
„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis rungtynėse Tampoje.

25 metų lietuvis rinko po 20,2 taško, atkovojo po 11,9 kamuolio ir atliko po 6,7 rezultatyvaus perdavimo per savo penktąjį sezoną stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje.

Ir paskutiniame reguliaraus sezono mače Domantas atrodo galingai, nors nugalėtų gretose jį pralenkė Oshae Brissettas, pelnęs 31 tašką ir sužaidęs savo rezultatyviausias rungtynes lygoje.

Indianos ekipai trūko kelių lyderių, bet bent jau buvo devyni žaidėjai.

Šį sezoną nesėkmingai pasirodžiusi ir tik dvylikta Rytuose likusi Toronto komanda savo paskutiniame sezono mače turėjo tik šešis žaidėjus, o tarp jų buvęs Vilniaus „Ryto“ vidurio puolėjas Aaronas Baynesas pelnė 14 taškų.

„Pacers“: Oshae Brissettas 31, Domantas Sabonis 25 (16 atk. kam.), Dougas McDermottas 20;

„Raptors“: Malachi Flynnas 27, Stanley Johnsonas 24, Deandre Bembry 23.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius