Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 01

Prakeiksmas: namuose – išgąstį sukėlusi Kevino Duranto trauma

„Nenorėjau žaisti su „Wizards“, nes tiesiog nenorėjau žaisti namuose“, – prieš dvikovą su „Washington Wizards“ (35-23) sakė „Golden State Warriors“ (50-10) žvaigždė Kevinas Durantas. Puolėjas šiais žodžiais užsitraukė nemalonę. Vos pirmąją rungtynių minutę komandos draugas Zaza Pačulija griozdiškai užgriuvo ant K.Duranto kojos ir dėl skausmingo susidūrimo privertė šį baigtį mačą. K.Duranto trauma pasėjo nerimą „Warriors“ stovykloje.
Kevinas Durantas
Kevinas Durantas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

K.Durantas dar pabandė žaisti, bet neiškentęs skausmo pasiprašė keitimo ir išėjo į rūbinę.

Ten „Warriors“ gydytojai nustatė, kad K.Durantas patyrė kelio traumą. Tiesa, kiek ji rimta, turėjo paaiškėti po išsamesnių tyrimų vėlų vakarą Vašingtone iškart po susitikimo.

Sutrikę dėl vieno komandos lyderių praradimo „Warriors“ krepšininkai dar pirmajame kėlinyje leido varžovams pabėgti 19-os taškų skirtumu, o rungtynes „Wizards“ galiausiai laimėjo 112:108 (40:26, 21:23, 24:36, 27:23).

VIDEO: K.Duranto trauma Vašingtone

Kol „Warriors“ neišplatino oficialaus pranešimo, internete pasipylė spekuliacijos apie traumos rimtumą. Vieni melagingai skelbė, kad K.Durantui sezonas baigtas. Kai kurie žurnalistai išsiaiškino, kad iš pirminių gydytojų išvadų galima spręsti, jog trauma neturėtų būti rimta – galbūt savaitės ar dviejų reikalas.

Patys „Warriors“ atstovai iškart po rungtynių nesiryžo prognozuoti gydymo trukmės.

„Daugiau žinosime rytoj, – tepasakė treneris Steve'as Kerras. – Bet traumos man visada kelia nerimą. Niekada negali žinoti, kiek tai gali būti rimta. Todėl tiesiog lauksime ir laikysime špygas.“

„Mes, be abejo, sunerimę, – neslėpė puolėjas Draymondas Greenas. – Kai žmogus iškrenta – ypač, dėl kelio traumos, visada neramu. Tikimės, kad viskas bus gerai.“

Vis dėlto svečiams aikštėje aiškiai trukdė mintys apie komandos draugo sveikatą. Nors Stephenas Curry pelnė 25 taškus, tačiau antrose rungtynėse iš eilės svaidė pro šalį – tikslą pasiekė tik du snaiperio tritaškiai iš devynių. Dar prasčiau metė Klay'us Thompsonas, pataikęs tris iš 13-os.

VIDEO: „Wizards“ ir „Warriors“mačo apžvalga

Vis dėlto bendromis pastangomis rezultatas ketvirtajame kėlinyje buvo išlygintas (108:108), tačiau S.Curry visiškai laisvas nepataikė iš toli, baudų metimus sumetė Otto Porteris.

Įsimintinas rungtynes sužaidė „Wizards“ lyderis Johnas Wallas, pelnęs tik 12 taškų, tačiau išdalinęs net 19 rezultatyvių perdavimų.

„Wizards“ po šios pergalės Rytų konferencijoje aplenkė „Toronto Raptors“ (36-24), o „Warriors“ ir toliau pirmauja reguliariajame sezone. Vis dėlto, jeigu K.Duranto būtų labai rimta, tai būtų didžiulis smūgis NBA vicečempionų ambicijoms susigrąžinti titulą.

„Wizards“: B.Bealas 25. M.Morrisas 22, B.Bogdanovičius 16. O.Porteris 14 (8 atk. kam.), J.Wallas (19 rez. perd.) ir M.Gortatas (12 atk. kam.) po 12.

„Warriors“: S.Curry 25 (7 atk. kam.), K.Thompsonas 16 (3/13 trit.), Sh.Livingstonas ir D.Greenas (8 atk. kam., 14 rez. perd.) po 14, Z.Pačulija 12.

Pirmąjį sezoną Ouklande rungtyniaujantis K.Durantas NBA renka vid. 25,8 taško (53,8 proc. met.), atkovoja 8,4 kamuolio, atlieka 4,9 rezultatyvaus perdavimo ir blokuoja 1,7 metimo.

Kai pastarąjį kartą K.Durantas žaidė Vašingtone dar kaip „Thunder“ narys, taip pat patyrė sausgyslės traumą ir praleido 6 susitikimus.

Kitos rungtynės:

„Memphis Grizzlies“ (36-25) – „Phoenix Suns“ (18-42) 130:112

VIDEO: „Memphis Grizzlies“ – „Phoenix Suns“

„Chicago Bulls“ (30-30) – „Denver Nuggets“ (27-33) 107:125

VIDEO: „Chicago Bulls“ – „Denver Nuggets“

„Los Angeles Lakers“ (19-42) – „Charlotte Hornets“ (26-34) 104:109

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius