-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 29

Prie pratęsto NBA sezono svariai prisidėjo ir buvęs JAV prezidentas

Trečiadienį Volto Disnėjaus pramogų parke esančiame NBA „burbule“ vykęs uždaras grupelės žaidėjų susitikimas dėl tolimesnės sezono eigos neapsiėjo ir be vieno garbingo svečio – buvusio JAV prezidento Baracko Obamos, kuris davė patarimą krepšininkams.
Chrisas Paulas ir Barackas Obama
Chrisas Paulas ir Barackas Obama / „Scanpix“ nuotr.

„Kaip aistringas krepšinio sirgalius, prezidentas Obama nuolatos bendrauja su lygos krepšininkais ir vadovybe. Paprašytas jis mielai sutiko duoti patarimą mažai grupelei NBA žaidėjų, kurie svarstė, kaip geriausiai išnaudoti turimą platformą dar didesnėms permainoms, kurias iššaukė bejėgiškai sušaudytas Jacobas Blake'as“, – „New York Times“ kalbėjo B.Obamos atstovė spaudai Katie Hill.

„The Athletic“ apžvalgininkas Shamsas Charania prideda, kad B.Obama paragino krepšininkus pratęsti NBA sezoną ir jį panaudoti kaip platformą siekiant panaikinti rasinę nelygybę.

Žaidėjai išgirdo buvusį šalies prezidentą – NBA atkrintamosios tęsis jau šiandien.

Nedidelė krepšininkų grupelė, kurioje yra minimos žaidėjų asociacijos prezidento Chriso Paulo bei už sezono nutraukimą pasisakiusio LeBrono Jameso pavardės, rimtai svarsto apie galimybę prezidentą įtraukti į specialų komitetą, kuris spręs tolimesnius žaidėjų veiksmus.

„Scanpix“ nuotr./„Black Lives Matter“ užrašas vienoje iš NBA „burbulo“ arenų
„Scanpix“ nuotr./„Black Lives Matter“ užrašas vienoje iš NBA „burbulo“ arenų

Primename, kad NBA žaidėjų pasipiktinimas kilo dėl rasinės nelygybės Jungtinėse Valstijose, o ypatingai – dėl policijos veiksmų prieš juodaodžius.

Protestai prieš rasinę nelygybę JAV prasidėjo dar gegužės pabaigoje, kai prispaudęs kaklą keliu juodaodį George'ą Floydą kamerų akivaizdoje nužudė policininkas Minesotoje.

Pratęsus NBA sezoną, ant krepšininkų nugarų bolavo socialinės žinutės, o aikšteles puošė didžiuliai užrašai „Black Lives Matter“, tačiau žaidėjai nusprendė, kad to neužtenka po to, kai netoli Mičigano ežero įsikūrusiame miestelyje du policijos pareigūnai bent septyniskart šovė į nugarą J.Blake‘ui. 29-erių juodaodis šiuo metu guli ligoninėje būdamas labai sunkios būklės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius