Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 24

Prienuose spurdėjusiam LaMelo Ballui – kardinaliai pasikeitusi NBA prognozė

Prienuose profesionalo karjerą pradėjęs LaMelo Ballas kitąmet gali tapti pirmuoju NBA naujokų biržos šaukimu. ESPN net patys stebisi, kardinaliai pakeitę jam prognozę dėl galimybių praverti stipriausios krepšinio lygos pasaulyje vartus.
LaMelo Ballas
LaMelo Ballas / Alfredo Pliadžio nuotr.

„Atėjo laikas rimtai vertinti LaMelo Ballą – galbūt net kaip būsimą pirmą naujokų biržos šaukimą“, – rašo ESPN specialistas Jonathanas Givony.

Jį ir kitą ESPN atstovą Mike'ą Schmitzą sužavėjo keturių dienų vizitas Tasmanijoje, kur LaMelo sužibėjo 27 NBA skautų akivaizdoje.

Ikisezoninėse rungtynėse su „Perth Wildcats“ ekipa 18-metis 198 cm ūgio gynėjas surinko 19 taškų, 13 atkovotų kamuolių ir 7 rezultatyvius perdavimus. Jis atakavo geriausiai besiginantį Australijos lygos žaidėją Damianą Martiną.

Jau prieš tai L.Ballas žibėjo 21 taško pasirodymu su „South East Melbourne“ komanda.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./LaMelo Ballas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./LaMelo Ballas

Iš pirmojo rato pabaigos šaukimo, LaMelo pakilo iki trečio prognozuojamo ESPN šaukimo.

„Jeigu jis toliau taip tobulės, nematau priežasties, kodėl jis negalėtų pretenduoti į pirmąjį šaukimą, – ESPN cituoja anonimu norėjusį likti NBA skautą. – Jis visiškai pakeitė mano požiūrį į jo potencialą. Ir mano surinkta informacija iš jo trenerių bei komandos draugų buvo visiškai priešinga, nei galvojau iki šiol.“

„Jis man primena Luka Dončičių, – teigė kitas NBA skautas. – Dėl savo sudėjimo, žaidimo pojūčio ir kūrybiškumo.“

VIDEO: LaMelo Ballas stebino NBA skautus Australijoje

NBA komandas sužavėjo tai, kaip L.Ballas kontroliavo žaidimą, patobulino metimų pasirinkimą, techniką ir pagerino kūno kalbą. Kai kamuolys įžaidėjo rankose, NBA skautai laukia magijos.

„Jo žaidimas sutvertas NBA. Ypač, jeigu jį apstatysi metikais ir gerais atakų užbaigėjais“, – cituojamas NBA skautas.

Daugelis manė, kad „Illawarra Hawks“ sprendimas pasikviesti į komandą garsiosios Ballų šeimynėlės atžalą pakenks klubui, tačiau prieš sezoną organizacijoje tvyro visai kitos nuotaikos.

„Jis viršijo lūkesčius, – neslėpė ekipos treneris Mattas Flinnas. – Jis puikiai pritapo prie komandos ir tapo mėgiamas. Kitiems smagu su juo žaisti. Be to, aš dar nieko negirdėjau iš LaVaro, tad, turbūt, kažką darome gerai (juokiasi.).“

„Scanpix“/Mega nuotr./LaVaras Ballas ir Tina Ball su sūnumis LaMelo Ballu ir LiAngelo Ballu
„Scanpix“/Mega nuotr./LaVaras Ballas ir Tina Ball su sūnumis LaMelo Ballu ir LiAngelo Ballu

L.Ballas teigė, kad norėjo pakeisti neigiamą požiūrį į jo asmenybę, kokį daugelis NBA komandų susidarė po jo patirties Lietuvoje.

„Tiesiog norėjau būti savimi, – sakė L.Ballas. – Žmonės nežino visos istorijos. Jie susidaro įspūdį iš to, ką mato per kameras. Bet tie, kas mane pažįsta, žino, kaip yra iš tikrųjų.“

NBA komandos domisi, kiek į LaMelo situaciją įsitraukęs LaVaras. Tėtušis buvo apsilankęs jo sūnaus naujoje komandoje prieš šiam atvykstant į Australiją, bet tik labai minimaliai kontaktavo su klubu.

Skelbiama, kad Tasmanijoje L.Ballą stebėjo ne svarbiausi NBA klubų skautai, tačiau pagrindiniai žmonės jau planuojasi savo keliones į Australiją spalį, kai prasidės sezonas.

NBA skautai įdėmiai stebės, kaip L.Ballas gali gintis, ar jo atletiškumo trūkumas neapsunkins jo galimybių įveikti varžovų gynybą ir kaip išsivystys jo traumų pažeidžiamas kūnas.

„Dar anksti vertinti, bet buvo sunku nesižavėti jo pademonstruotu talentu, ypač žinant, kad jis bus vienas jauniausių naujokų biržos žaidėjų“, – pabrėžia ESPN.

Įdomu, kad NBA talentų reitinge yra ir viena lietuviška pavardė. Likus 9 mėnesiams iki 2020-ųjų NBA naujokų biržos, 51 šaukimas prognozuojamas Kauno „Žalgiriui“ priklausančiam aukštaūgiui Gyčiui Masiuliui. 53 prognozuojamas graikui Georgios Kalaitzakiui, kuris šiuo metu paskolintas Kėdainių „Nevėžiui“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius